Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Nyaralási kockázatok

A nyaralás előtti felkészülést a külföldre indulók legjobb, ha a tájékozódással kezdik.

Ha tudják, hol, milyen veszély leselkedik a turistára és hova fordulhatnak baj esetén, csökkenthetik az utazás kockázatát.

A Külügyminisztérium honlapján (www.kulugyminiszterium.hu) a konzuli információk közt megtalálhatjuk azoknak  az országoknak a listáját, amelyekbe nem ajánlott elutazni. Jelenleg 14 ilyen van Afganisztántól Üzbegisztánig, és többségében az ok a háborús, terrorveszélyes állapot. „Fokozott biztonsági kockázatot" rejt a szaktárca szerint további 57 állam, s ezek között nemcsak Albánia, Bolívia, Grúzia és Guayana található meg, hanem olyan országok is, mint India, Kína, Paraguay, Srí Lanka, Szerbia-Montenegró, Thaiföld, sőt, Egyiptom is. A figyelmeztetést járványveszély, polgárháborús fenyegetettség vagy például a konzuli védelem megoldásának nehézsége indokolja.

Kerülendő a csók

– Nagy kockázatot csak az vállal, aki nem tájékozódik, a tudatlanságból, a felkészületlenségből adódik a legtöbb baj – állítja Micsinai János,  az egyik utazási iroda munkatársa. A praktikus tudnivalókat pedig az említett honlapon országonként összegyűjtötték. A szakember szerint a beutazási feltételek mellett a viselkedésre vonatkozó jó tanácsok is hasznosak lehetnek. Például, hogy a Vatikánba fedetlen vállal, térddel nem illik menni, és  a mohamedán országokban érdemes kerülni az utcán a csókolózást.

Máltától Jordániáig

A szökőár óta Délkelet-Ázsiát kevesebben választják úti célul, és nemzetközi szakértők is úgy vélik, hogy az eddig gondoltnál nagyobb földmozgások voltak a térségben, amelyeket utórezgések követtek, követhetnek. Viszont kedvelt az Adria, a Földközi-tenger térsége Máltától Jordániáig. Sokan utaznak hazánkból Korzikára, Szardíniára, Spanyolországba. A szervezett utak eleve figyelembe veszik a Külügyminisztérium, az idegenvezetők ajánlásait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

pontversenyek

versenyzők: 1. Alonso (spanyol, Renault) 59 pont, 2. Räikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 37, 3. M.… Tovább olvasom