Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Nyerjen Babicsek Bernát CD-t!

A Szeress most című sorozat egykori rossz fiúja, Babicsek Bernát debütáló lemezét nyerheti meg most játékunkon!

Itt egy újabb lehetőség, hogy gyarapítsa CD gyűjteményét!

Nem kell mást tennie, mint az alábbi szöveg elolvasása után 3 könnyű kérdésre válaszolni és a helyes válaszokat beküldenie a játék@kisalfold.hu vagy vasujs@kisalfold.hu e-mail címre november 22-ig.

BABICSEK BERNÁT - TANGÓ-HARMONIKA

A Szeress most című sorozat egykori rossz fiúja, Babicsek Bernát végre megmutathatja, kicsoda is valójában. A jóképű sztár azon a hangszeren mutatja meg tehetségét, melybe több mint 15 éve "szerelmes": a harmonikán. Debütáló lemezén minden idők legszebb tangóslágereit gyűjti egy csokorba és nyújtja át a hallgatóknak több más, nagy világsláger kíséretében.

A CD hangulatát jellemzi a túlfűtött érzékiség, a latin ritmusok és szenvedélyes harmóniák, mindez elegáns és igényes stílusban. Bernát így sokak számára meglepetést fog okozni, és hamarosan biztosan a hölgyek kedvencévé válik! Az albumon többek között felcsendül az Egy asszony illata című film betétdala, a "Besame Mucho" vagy épp a "La Paloma"...

Bernát 1980-ban született, tősgyökeres solymári, nagyon szereti a várost, ahol mai napig él. Kilenc évesen kapta meg az első hangszerét, így hamarosan a szülők számára is kiderült, hogy van hozzá tehetsége. Bernát lelkesedése a zene iránt az iskolában is folytatódott, így az ünnepségeket hamarosan már ő kísérte harmonikán. Tízévesen kezdett el komolyabban zenét tanulni - párhuzamosan magán- és az iskolai zenetanárnál is. 16 évesen alapította meg saját első zenekarát, amellyel bálokban léptek fel. Énekórákat is vett, mivel ő volt a csapat énekes-zenész frontembere. Ezzel egy időben fúvós zenekarral is koncertezett.

Építész technikusi végzettsége van, egy évig dolgozott a szakmájában. 19 éves korában kezdett el komolyabban érdeklődni a színház iránt. 2000-ben felvételt nyert Gór Nagy Mária színitanodájába. (Természetesen párhuzamosan folytatta harmonika tanulmányait is.) Ott szerzett színpadi rutint. Elsősként már a végzősök vizsgadarabjában harmonikázhatott (Éjjeli menedékhely). Bánatára azóta sem volt olyan darab, amiben hangszeres tudását megmutathatta volna.

2002-ben a Barátok köztben epizódszereplőként vett részt, ez volt az első sorozatbéli szereplése. Nem sokkal később indult a Szeress most, ahová meghívták castingra, és megkapta az egyik főszerepet. A sorozat végeztével több színházi felkérés is várt rá, így a mai napig több színdarabban is játszik (Grease, Csin-csin, Kellemes Húsvéti Ünnepeket). Jelenleg a decemberben bemutatásra kerülő Őrült nők ketrecében Lauren szerepét próbálja. 2005 óta a VIVA TV saját készítésű karaoke műsorának egyik zsűritagja. Jelenleg Tabányi Mihály Emerton-díjas harmonikakirálytól tanul.

Nagy álma valósult meg azzal, hogy önálló lemeze készülhetett. A hangszer adta lehetőségek maximális kihasználásával készült el a korong, melynek zenei producere Czomba Imre. Bernát menedzsere pedig nem más, mint Környei Attila, aki számos zenei produkciót sikerre vitt (V.I.P, Princess, Adagio). Így a tehetség mellett profi szakmai háttér is áll Bernát mögött.

S hogy milyen a lemez? Bernát mesél az új zenei anyagról:
"Olyan számokat válogattam össze a lemezre, melyek szerepet játszottak az életemben vagy közel álltak a szívemhez... Amikor ezeket a dalokat összesítettük, rájöttem, hogy a dalok többsége tangó. Így adta magát a lemez címe is. Mindegyik dalhoz van egy-egy emlék, történet, ami velem kapcsolatos. A "Pedro kocsmája" például úgy került fel a lemezre, hogy Spanyolországban elmentünk egy Pedro nevű srác kocsmájába. Mivel egy harmonikafesztiválon voltunk kint, így természetesen nálam volt a hangszerem is. Többször is eljátszatta velem ezt a dalt. Összebarátkoztunk, és megígértem neki, hogy ha felkerül a lemezre ez a dal, küldök neki egy példányt. A "La Paloma" című dal nagymamám kedvence volt. A "Jealousy"-t 15 éves korom óta játszom, azóta az egyik nagy kedvencem. A "Tico-tico"-t először egy utcazenész harmonikástól hallottam, akinek a játéka teljesen magával ragadott... Ezúton is köszönöm neki, hogy eszembe juttatta ezt a dalt, amikor a lemezanyagot válogattuk. Bízom abban, hogy az emberek olyan szeretettel fogják fogadni ezt a lemezt, mint amilyennel én készítettem..."

 
Dalok a CD-n

1. Egy asszony illata / Por Una Cabeza
2. Tico-Tico
3. Fekete Orfeusz / Orpheo Negro
4. La Cumparsita
5. Pedro kocsmája
6. Libertango
7. Párizs ege alatt / Sous Le Ciel de Paris
8. Női szeszély
9. Féltékenység / Jealousy
10. Besame Mucho
11. A galamb / La Paloma
12. Monti csárdás

Válaszoljon az alábbi kérdésekre:

1. Melyik sorozat rosszfiúja volt Babicsek Bernát?

a. Szomszédok

b. Jóban Rosszban

c. Szeress most
 
 
2. Milyen dalok vannak javarészt Bernát lemezén?

a. tangó

b. polka

c. keringő

 
3. Milyen hangszeren játszik Bernát?

a. hegdű

b. zongora

c. tangóharmonika

A helyes válaszokat beküldők között 4 CD-t sorsolunk ki.

A levélben kérjük írja meg postacímét és telefonszámát, hogy értesíteni tudjuk, ha Önre mosolyog a szerencse.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hirtelen csecsemőhalál – agykárosodás miatt

A hirtelen bölcsőhalál veleszületett agyi károsodás következménye lehet – utalt amerikai… Tovább olvasom