Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Nyerjen Zserbó CD-t

Ismét új lemezzel jelentkezik a Zserbó, amelyet most megnyerhet a Kisalföld Online és a Vasárnapi Kisalföld közös játékán!

Nem kell mást tennie, mint az alábbi szöveg elolvasása után 3 könnyű kérdésre válaszolni és a helyes válaszokat beküldenie a játék@kisalfold.hu vagy vasujs@kisalfold.hu e-mail címre november 10-ig.

Zserbó – Dalok az Orfeumból

Orfeum: olyan mulatóhely, ahol a közönség asztalok mellett fogyaszthatott, míg a színpadon vagy a parketten artistaszámok, énekes színművek, kuplék váltakoztak. Az orfeum kifejezés csak nálunk, Ausztriában és Csehországban ismert; A Carlé fivérek 1871-ben megnyílt orfeumának vezetője Somossy Károly a Nagymező u. 17. sz. alatt megnyitotta az Első Fővárosi Orfeumot (most a Budapesti Operettszínház áll a helyén)

A színházművészeti lexikonban található meghatározás hűen tükrözi a lemez hangulát, a rajta szereplő dalokat, a stílust, mindazt amit a csapat képvisel.

A Zserbó együttes pillanatok alatt a közönség szívébe lopta magát, köszönhetően a mindenki által jól ismert operett és kuplé slágereknek, valamint a modern hangszerelésnek. Debütáló nagylemezük 2005 tavaszán jelent meg, Nagy Zserbó Lemez címmel, mely nemrég bearanyozódott.

Zsanett, Tamás és Dávid számtalan TV műsorban bemutatkozhatott, így népszerűsítve azt a különleges crossover műfajt, melyet egyedüliként képviselnek a magyar zenei piacon.

A visszajelzések azt mutatták, igény van erre a stílusra, így a második lemezen sem változtattak a sikerrecepten: az operett széles palettájáról válogatták össze az új cd dalait is, olyanokat, melyeket mindannyian ismerünk: nagyszüleink, szüleink dúdolták, megtalálhatóak otthon a családi bakelit gyűjteményben, vagy a Rádió archívumában. A régi dalok ismét teljesen új köntöst kaptak, a modern hangszerelés által a fiatal korosztály is megtalálja rajta a maga kedvencét.

A lemezen olyan örökérvényű operett klasszikusok hallhatóak, mint a „Te rongyos élet", „A lányok, a lányok angyalok", „Szerelemhez nem kell szépség", a „My Golden Baby".  Ezeken kívül – a fiúk színházi kötődését figyelmbe véve – két mindenki által ismert musical betétdal is felcsendül az új lemezen: A Szépség és a Szörnyeteg, valamint a Hírnév (Fame). 

Régi zenék új ízben:
Zserbó – ahogy mi szeretjük...
www.zserbo.com

Válaszoljon az alábbi kérdésekre:

Hány tagú a Zserbó együttes?
a. 2
b. 3
c. 4

Hányadik lemeze az együttesnek a 'Dalok az Orfeumból'?

a. első
b. második
c. harmadik
 
Mit jelent az Orfeum szó?

a. zenés mulatóhely
b. színház
c. mozi

A helyes válaszokat beküldők között 4 CD-t sorsolunk ki.

A levélben kérjük írja meg postacímét és telefonszámát, hogy értesíteni tudjuk, ha Önre mosolyog a szerencse.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hirtelen csecsemőhalál – agykárosodás miatt

A hirtelen bölcsőhalál veleszületett agyi károsodás következménye lehet – utalt amerikai… Tovább olvasom