Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Nyilatkozatháború

Folytatás az 1. oldalról.

Az MSZP-közlemény szerint ellentmond az eddigi győri gyakorlatnak, hogy az ellenzék egyetlen bizottsági elnököt, alelnököt és tanácsost sem javasolhatott.

Eredics: aggasztó

Eredics Imre szocialista frakcióvezető aggasztónak nevezte, hogy Szijjártó Péter, a Fidesz–KDNP közgyűlési frakcióvezetője közgyűlési felszólalásában Győr eddigi fejlődési irányát tévesnek nevezte. Megkérdezte: vajon a három százalék körüli munkanélküliségi rátát, az egyetem létrehozását, a szennyvíztisztítóra és a hulladékgazdálkodási programra fordított milliárdokat, az ország legsikeresebb ipari parkját, az alul- és felüljárót, vagy a volt zsinagóga felújítását tartja-e tévesnek. A szocialista frakcióvezető megjegyezte, korábban senkitől nem kérdezték meg a városházán, mi a politikai véleménye, most pedig megkezdődött a feltételezetten baloldalhoz húzó szakemberek eltávolítása. Erről részleteket nem kívánt elárulni.
Eredics Imre bejelentette: tiltakozásuk jeleként a közigazgatási hivatalhoz fordulnak, mert az előterjesztések eltitkolásával, a hozzászólások lehetőségének megvonásával a demokrácia alapjait támadja a kialakuló politikai gyakorlat. Ezzel arra utalt, hogy az indítványokat nem sokkal a napirendi pont tárgyalása előtt kapták meg, a jobboldal pedig többségi szavazással lezárta a kibontakozó vitát. Az önkormányzat szervezeti és működési szabályzata egyébként mindezt lehetővé teszi. Azt a sajtótájékoztatón maga a politikus is elismerte, hogy az eddigi lépések a törvények előírásainak megfelelnek, legfeljebb szellemének nem.

Szijjártó: minősíthetetlen

„ Az MSZP-közlemény minősíthetetlen szóhasználata a hatalom váratlan elveszítése miatti frusztráltságot mutatja” – nyilatkozta a Kisalföld kérdésére Szijjártó Péter, a Fidesz–KDNP közgyűlési frakcióvezetője. Felhívta a figyelmet arra, hogy ezentúl 12 helyett 7 bizottság működik, ami több mint tízmillió forintos megtakarítást jelent az adófizetők pénzéből. A politikus megjegyezte azt is, hogy valamennyi képviselőnek, így az ellenzékieknek is jut bizottsági hely.
„ A kampányban világossá tettük, hogy Győr az elmúlt tizenhat, de főként négy évben rossz úton járt. A fáradtság és a tespedtség kialakulásában, a más városoktól való lemaradásban az előző polgármesteren kívül felelős az a közgyűlési többség is, amely most az ellenzéki padsorokban ül. A választók hatalmas többséggel adtak felhatalmazást arra, hogy a Fidesz–KDNP végrehajtsa programját. Ezt a munkát és a vele járó felelősséget is vállaljuk” – fejtette ki Szijjártó.

Mi van másutt?

A megye másik két nagyobb városa közül Mosonmagyaróváron az ellenzék megkapta a mandátumarányos bizottságvezetői pozíciókat. Sopronban a hat grémium közül csak egyet irányíthat az MSZP – ott az utóbbi 16 évben az ellenzéknek mindig két-három elnöki poszt jutott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmegy az Árkád megnyitására?

Tovább olvasom