Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Nyilvános vitára hívja az SZDSZ a Fideszt

Nyilvános vitára hívja az SZDSZ a Fidesz politikusait a népszavazással kapcsolatban. Horn Gábor, a liberális párt kampányfőnöke erről nyílt levelében kérte hétfőn a legnagyobb ellenzéki pártot. Tarlós István válasza szerint készen áll a vitára.
Az SZDSZ nyílt vitára hívja a Fidesz politikusait a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj ügyében kiírt népszavazás kapcsán. Az erről szóló nyílt levelet Deutsch-Für Tamásnak, Tarlós Istvánnak és Kubatov Gábornak mint a kampány koordinálásáért felelős politikusoknak küldték el hétfőn.

A liberális párt véleménye szerint ugyanis a pártok igyekeznek saját álláspontjukat bemutatni a kérdésekben, de még nem volt mód az eltérő vélemények ütköztetésére, a felelős döntést megalapozó viták lefolytatására. Ezért kérik a szabad demokraták, hogy a következő hetekben sajtónyilvános vitákban mutassák be, hogy milyen döntésre buzdítják az embereket.

Az SZDSZ-t ezekben a vitákban Horváth Ágnes egészségügyi miniszter és Magyar Bálint volt oktatási miniszter képviselné.

A liberális párt megjegyzi, hogy a népszavazás kezdeményezője a Fidesz volt, politikájukat hónapok óta ez az esemény határozza meg. Ezért bíznak abban, hogy a szavazásig készek vitákban is képviselni álláspontjukat. Az SZDSZ már felkészült - szögezi le közleményük.

Tarlós István közleménye szerint mint a Szociális Népszavazás 2008 kampányának politikai vezetője, eddig is készen állt az MSZP és az SZDSZ vezetőivel is a vitára. Azt azonban megjegyzi, hogy a Magyar Televízióban már elindult egy vitaműsor: az elsőben Lendvai Ildikóval, ezen a héten pedig - ismeretei szerint - Mikola Istvánnal együtt az egészségügyről fognak vitázni Mandur Lászlóval és Kökény Mihállyal.

Tarlós István közleményében azt is megjegyzi: furcsállja, hogy Horn Gábor azután szólítja fel vitázni, miután éppen ő nem ment el az egyik televíziós csatorna múlt heti, előre megbeszélt műsorába.

Olvasóink írták

  • 1. milliók egyike 2008. február 05. 05:22
    „Az 1 %-os-ok vitázzanak a lelkiismeretükkel...
    A "sarc" (vizitdíj,tandíj) bevezerése előtt kellett volna vitázni,kiállni az ország elé.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemetet hoz a Tisza Ukrajnából

Műanyag üdítős flakonok, festékes dobozok és sörös palackok ezreit hozza és rakja le az ártereken a… Tovább olvasom