Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Nyilvánosságra hozták Gergényi Péter válaszát

Nyilvánosságra hozta a rendőrség Gergényi Péter reakcióját az MTV-székház ostromáról készített bizottsági jelentésre. A budapesti rendőrfőkapitány visszautasítja az MTV-székház ostroma kapcsán készült bizottsági jelentés megállapítását, hogy az irányítás szakszerűtlensége vezetett a rendőri tevékenység kudarcához.
Gergényi Péternek a bizottsági jelentésre adott tízoldalas válaszát kedden hozta nyilvánosságra az Országos Rendőr-főkapitányság internetes oldalán.

Ebben Gergényi Péter azt írja: az, hogy hajnalra helyreállt Budapesten a közrend és közbiztonság, ami a műveletben résztvevő valamennyi rendőr egyéni sikereként könyvelhető el.

A főkapitány visszautasítja a vizsgálóbizottság jelentését az állomány és a rendőri vezetők nevében, akik testi épségüket nem kímélve vettek részt a helyzet törvényes és szakmailag biztonságos megoldásában. A főkapitány válaszában hivatalosan elfogultságot jelent be a vizsgálóbizottságot vezető Ignácz István Pest megyei rendőrfőkapitány ellen, mert állítása szerint a bizottság vezetője nem titkoltan a budapesti főkapitányi posztra pályázik.

A rendőrség kedden nemcsak Gergényi Péter válaszát hozta nyilvánosságra, hanem az eredeti jelentést készítő öttagú bizottság erre adott észrevételeit is. Ebben az Ignácz-bizottság visszautasítja a bizottság tagjainak hitelességét, objektivitását, szakmai és emberi tisztességének megkérdőjelezését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Önkormányzati párttá vált a Fidesz”

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom