Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

Nyitott pártot alakítana az SZDSZ-ből Fodor Gábor

Nyitott pártot alakítana az SZDSZ-ből elnökké választása esetén Fodor Gábor, amelyben új szövetséget kötne a szociálliberálisok, a konzervatív liberálisok és a zöld liberálisok között.
A SZDSZ egyik elnökjelöltje a szabadságjogok képviseletére a felelős gazdaság politikára a tiszta közéletre a környezettudatos gondolkodásra, az ifjúságpolitikára és a szegények iránti szolidaritásra építené a megújuló SZDSZ politikáját. A koalíciós szakítás utáni helyzet kapcsán a politikus azt mondta, hogy az SZDSZ-nek alapvetően ellenzéki pártként kell működnie a jövőben, ahol nincs automatikus támogatás a szocialistáknak, hanem minden javaslatnál annak tartalma alapján döntenek a támogatásról saját értékeik és az ország érdeke alapján.

Fodor Gábor egy szerdai fővárosi sajtótájékoztatón nem zárta ki egy új együttműködés kötését a későbbiekben a szocialistákkal, de mint mondta ennek tartalmi és személyi megújuláson kellene alapulnia, mindkét párt részéről. Olyan konkrét személyi kérdésekre azonban, mint például hogy Gyurcsány Ferenc nélküli MSZP -vel, vagy az ő vezetésével tartaná-e ezt elképzelhetőnek nem tért ki. Mint mondta a legfontosabb kérdésnek azt tartja, hogy az SZDSZ-en belül legyen megújulás, és erre vállalkozik ő, amennyiben többségi támogatást kap majd a júniusi tisztújításon. A politikus kérdésre válaszolva azt mondta, nem akar konkrét adatot mondani arról, hogy megválasztása esetén mekkora támogatottságot szeretne elérni az SZDSZ-nek, mert mint mondta az elsőszámú világos célkitűzés most az, hogy jól szerepeljen az SZDSZ a jövőre esedékes. Fodor Gábor egyébként olyan nyitott SZDSZ-t vezetne megválasztása esetén, amelyben mindekire számítanak, így azokra a korábbi tagokra is, akik időközben elhagyták a pártot.

A koalícióból való kilépés utáni helyzettel kapcsolatban Fodor Gábor többször is elismételte: most, hogy ellenzéki párttá vált az SZDSZ semmilyen automatikus együttműködés nem lehet a korábbi koalíciós partnerrel és minden esetleges megállapodást nyilvánosan kell kötniük. Fodor Gábor a többi ellenzéki párttal is párbeszédre törekedne, szerinte ugyanis az ország érdekében elengedhetetlen hogy bizonyos politikai minimumokban meg tudjanak állapodni, példaként a nyugdíjrendszer átalakítását említette.

Az SZDSZ június 7-én tartja tisztújító küldöttgyűlését, amelyen eddig két jelölt Kóka János, jelenlegi elnök és Fodor Gábor jelezte, hogy indul az elnöki tisztségért.

Olvasóink írták

 • 5. koviubi 2008. június 12. 17:32
  „http://www.delmagyar.hu/57affa084f382d1627b02bcf67876bd32990/”
 • 4. Egy lefasisztázott baloldali 2008. május 16. 20:24
  „Alakítsa meg a mindenre nyitott homokosok pártját.”
 • 3. patron 2008. május 08. 23:09
  „Olyan vicces, hogy pár hete még adót meg járulékot emeltettek volna a Hazát leku...zóval, most meg adócsökkentésről beszélnek.

  Amióta nézem az szdsz-t még becsület nem jelent meg náluk.


  Pont azért léptek ki a koalícióból, mert pinokkió nem akart szigorítani a kórháztörvényen. Most meg olyan bátrak és okosak lettek.


  Nyugdíjrendszerről csak annyit, hogy az szdsz csináltatta meg horn gyulával a nyugdíjbiztosítós rendszert, amelynek eredményeképpen a pénzünk magánzsebekbe vándorol. Persze, hogy kéne a nyugdíjakba.”
 • 2. hévalaki 2008. május 08. 19:53
  „@....tőled is kapuvári...@---te meg mindjárt 0-ra futod magad---vazze..”
 • 1. Kapuvári 2008. május 07. 18:22
  „Normális ember undorodik ezektől!ha így folytatják 1%-uk se lesz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány szerint megvalósítható a kormányprogram 2010-ig

Gyurcsány Ferenc szerint a kormány 2010-ig képes megvalósítani a kormányprogramot, a következő két… Tovább olvasom