Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Nyitott porták

A „ Nyitott falvak, porták, gazdasági műhelyek – vidékfejlesztési modellek 2002-ben ” – című országos vidékfejlesztési tapasztalatcsere-program Győr – Moson – Sopron megyei rendezvényeiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt Csornán.
Porkoláb Judit, a Nyugat-dunántúli Regionális Vidékfejlesztési Iroda munkatársa elmondta, hogy az elmúlt évben nagy látogatottsága volt a programoknak és ez kedvezően hatott az újabb kezdeményezésekre, vállalkozásokra. Ezért az FVM vidékfejlesztési főosztálya nem négy, hanem kilenc hónapra szervezte meg a programsorozatot, amit három nagy csoportra osztottak fel. Tavaszi időszakra, amely márciustól május végéig tart, témái pedig a falumegújítás, a kézművesség, a helyi információs rendszerek és a teleház, az ökoló-

giai gazdálkodás, az ökoturizmus, falusi és agroturizmus.
A júniustól szeptember végéig tartó második csoport témái közé tartozik a sajátos tájművelés, a mezőgazdasági, az erdészeti, a kertészeti termelés, a helyi jellegzetességű kisüzemű élelmiszer-feldolgo- zás, a minősített termékkel rendelkező biogazdaságok, a helyi alapanyagok, az energia más célú hasznosítása, a gyógynövény- és a gyümölcskultúrák és azokhoz kötődő programok, a falusi üdültetés, a vidéki túra – gyalogos, kerékpáros, lovas, vízi – programok és a horgászrendezvények.
A harmadik csoport témái – október és november – a szaktanácsadás, az európai színvonalú korszerű felnőttoktatási formák és a szaktanfolyamok, iskolák.
Porkoláb Judit elmondta, hogy megyénkben májustól szeptemberig Bezenyén, Téten, Felpécen, Sokorópátkán, Dunaszigeten, Dunakilitin, Árpáson, Győrújbaráton és Écsen lesznek programok.
Végezetül Enyingi Tibor, a Sokoró Ökológiai Park Alapítvány elnöke az elmúlt évi tapasztalatai-

ról számolt be, különös tekintettel a napenergia-hasznosításra és a kisüzemi gyümölcsfeldolgozásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgárőrmajális

Győr-Gyirmóton a Ménfői úti sportpályán holnap délután három órától polgárőrmajálist tartanak. A… Tovább olvasom