Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Nyócker: vascsővel fenyegette tanárát

Lökdöste, rugdosta fizika órán tanárát egy diák Budapesten, a VIII. kerületben. A 16 éves fiú nem akart rossz jegyet kapni, ezért inzultálta a pedagógust. Az eset után az idős fizika tanár felmondott. Az oktatási biztos szerint ez tűrhetetlen, azt mondta, ki kell rúgni a diákot az iskolából.
Mobiltelefonján rögzítette az egyik diák, ahogy osztálytársa a fizika tanárt inzultálja. A fiú rugdosta, lökdöste az idős pedagógust, és hallani azt is, hogy az osztály többi tagja közben nevet ezen, senki sem sietett a tanár segítségére. Később előkerült egy vascső is, a diák azt lóbálta a fizika tanár szeme előtt. Közben a diákok le föl járkáltak a teremben, mindezt óra alatt.

Süveges Éva, az iskola igazgatója azt mondta, hogy a diák most egy színi táborban van. Miután 27-én haza érkezik, összehívnak a gyerekkel, a szülővel, és az osztályban tanító pedagógusokkal egy közös megbeszélést, értekezletet, ahol eldöntik, mi lesz a sorsa a gyereknek.

Nem ez volt az első ilyen eset. Legutóbb Őrhalmon vertek meg egy iskolaigazgatót, mert egy diák szüleinek nem tetszett, ahogy a tanár gyerekükkel viselkedett.

Az oktatási biztos is tudja, hogy egyre több az iskolai erőszak. Ennek ellenére megbocsáthatatlannak tartja a józsefvárosi esetet. Aáry Tamás Lajos szerint ez a legbrutálisabb dolog, ami iskolában történhet, úgyhogy nagyon szigorúan meg kell büntetni a diákot a lehetséges eszközökkel. Ha nem tanköteles, akkor akár ki kell zárni az iskolából, ha tanköteles, akkor kell keresni egy másik intézményt.

Az ombudsman ugyanakkor azt is mondta, hogy fel lehetne készülni a hasonló esetekre. Szerinte az Európai Unióban csak Magyarországon nem foglalkoznak érdemben ezzel a jelenséggel az oktatáspolitikusok.

A rendőrség nem kívánt nyilatkozni. Annyit mondtak csupán, hogy nem érkezett hozzájuk feljelentés az ügyben, ezért eljárást sem indítottak.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Destroyer 2008. március 27. 23:01
  „Halál a cigányokra én azt mondom. Menjenek az északi sarkra havat lapátolni.”
 • 20. Jamal 2008. március 25. 10:44
  „Tavarisi!
  Kedves kiri01 17.hozzászólására csak annyit reagálnék h én pedig Csepeli vagyok (21.ker) és mégis írtam...”
 • 19. redastra 2008. március 23. 10:03
  „Nem cigány?Még a ki homályosított karika a pofálya előtt a felvételen,az is bebarnult!!!”
 • 18. egy nem cigány, csak egy magyar 2008. március 22. 21:25
  „Árpinho
  Biztos valami kis cigány barát... de akkor is lassan verem lesz nekik és sok-sok mész ami majd eltakarja őket... Nem tudom meddig fogjuk ezt tűrni, hogy holmi élősködők ezt tegyék..Ez már egy kicsit sok, hisz mindig ők vannak a hírek föcimében. De itt nincs cigány bűnözés. majd nem lesz...Szebb jövőt!!!!”
 • 17. kiri01 2008. március 22. 19:15
  „Árpinho
  Ne kamukázzál. Biztos osztálytársad, te meg Pestről írogatsz a Délmagyar fórumába. Hihető.
  Cigány fajvédő. Neked kellene magadba fordulnod.”
 • 16. Árpinho 2008. március 22. 19:12
  „nem is cigány volt a kölök, annyira buták vagytok, nekem osztálytársam, és egyáltalán nem cigány.

  Inkább a magyaroknak kellene egy kicsit magukba fordulniuk, mert ilyen létezik bizony nálunk is.

  Buta,rasszista nemzet lettünk.”
 • 15. gy 2008. március 22. 10:40
  „fizikatanár egy szó.”
 • 14. ogee 2008. március 21. 23:47
  „Oops! "kissebseg" szulettunk.

  Sorry!”
 • 13. ogee 2008. március 21. 23:42
  „nemrasszista! A ciganyok viszont rasszistak. Sok cigany tollasodott meg munka nelkul az allam bacsin "kissebbseg" neveben. Dolgozzanak a magyarok! Mi, a ciganyok nem munkara szulettun, akkor meg minek is tanuljunk.”
 • 12. redastra 2008. március 21. 23:33
  „Ez a végeredménye a kissebségi jogok dumának!Védjük őket csak még tovább,nem nőttek még eléggé a fejünkre!!!!!!!!!Olaszliszka sem volt elég?Ébresztő!!!”
 • 11. ogee 2008. március 21. 23:15
  „Egy hete a szulok vertek el az iskola igazgatojat, most meg a diak a pedagogust? Ha pedagogus lennek a VIII. ker. suliba az igazgatono csak jelenteni kaphatna szot nalam, vagy reptetnem a 3 szogu vonalzot a fejehez”
 • 10. TELSTAR 2008. március 21. 22:56
  „Lehet majd itt jó megoldást találni. Csak egyszer kerüljenek ki a libsik a hatalomból...”
 • 9. Kért Elek 2008. március 21. 21:43
  „Ombudsmanó úr /hölgy/ , hogy van ez egy sz. r takony kölöknek több joga van mint a tanárnak. Valami nagy baj lehet egyes emberek fejében, hogy ilyet meg lehet tenni.”
 • 8. pan.cser 2008. március 21. 21:35
  „Az igazgatónőt azonnal leváltanám, alkalmatlan. A tetlegességet nem lehet viccnek venni, a tanár közfeladatot ellátó személy. A másik egy beteg öregembert cikiztek, hangsúlyozom, beteg öregembert. Ide jutottunk a mocskos, undorító liberális politika jóvoltából. Az azért mond valamit, hogy az ATV-ben elmondták, hogy a család mióta a gyerek megvan 16(!)x váltott albérletet!”
 • 7. egy fehér ember 2008. március 21. 21:18
  „Remélem hamarosan lesz majd egy kis etnikai villongás és akkor majd ezt a sok szemét semmire kellőt el tiporjuk. Tudom most majd mindenki engem fog mocskolni ,de ezt már nem lehet tűrni. Hová jutottunk? Mikor lesz már rend ebben az országban??”
 • 6. ez is 1 megoldás 2008. március 21. 21:17
  „Az egyik barátom a nyóckerbe lakik, ahol minden 2. ember xy. kisebbséghez tartozik, ő nem bíz semmit a véletlenre:
  pitbull terriereket tart otthon.
  A háztömbjükbe még nem volt betörés, veszekedés soha...!!!

  A "kapott" szomszédjai nagyon "tolránsak", mert lábújhegyen járnak a közös folyosólyukon...”
 • 5. nörssz 2008. március 21. 20:51
  „Ne vigyünk már ebbe a történetbe is politikát inkább azon kellene elgondolkozni ,hogy hol vannak ezeknek a gyerekeknek a szülei?Vagy hol voltak amikor ezeket a gyerekeket kellet volna nevelni tiszteletre, illemre,engedelmeségre?Hozzá kell tenni hogy ez sajnos nem csak etnikumi probléma!20 évvel ezelőtt ilyen viselkedésért úgy kivágtak volna bennünket a középiskolából ,hogy az országba sehova nem vettek volna fel ! Sajnos a gyerekek elfelejteték a köteleségüket csak a jogaikat ismerik és erről leginkább MI szülők tehetünk ! Kivétel azért akad de ez csak a szabályt erősíti!!”
 • 4. Tina5 2008. március 21. 20:25
  „Hát tessék megtekinteni a neoliberalizmus legfrissebb eredményeit! Amilyen hazug az ország miniszterelnöke, olyan hazug lesz a fiatalság is. Hazugságoktól az agresszivitásig minden megtörténhet ebben az országban! Szégyen, hogy ide züllesztették le a népet! Vajon meddig tart még? Nem elég még?”
 • 3. dodó 2008. március 21. 20:08
  „Kuruc.info: hogy honnan tudjuk, cigány? 1. Helyszín (VIII. kerület) 2. 16 évesen általános iskolás (ha nem az lenne, akkor nem csak mint "iskola" hivatkoznának rá). 3. a szülők pofátlan hazudozása (egy fehér ilyenkor alaposan megverte volna a gyerekét; a cigány meg csak arról hazudozik, hogy ugyanmár, a gyereke angyal - lásd pl. Patai Józsika esetét) 4. a tanár felmondott (!) és szanatóriumba került: valószínűleg ez volt az utolsó csepp a pohárban, ahogy a gyöngyösi orvosverés kárvallottjánál is. 5. Tegezés”
 • 2. nemrasszista 2008. március 21. 20:08
  „Én cigány( és direkt említem így, mert anno nekem ők mondták, hogy ők cigányok, nem romák!) osztályba jártam.Vagyis 26 főből 18 volt cigány származású.De nem ilyenek voltak, a tanárnak volt tisztelete, senki sem maradt ki a koksziosztásból, de visszagondolván ez jó volt.A cigány gyerektársaim védtek meg a magyar társaimtól!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áprilisban utal a kormány a Magyar Olimpiai Bizottságnak

Áprilisban utalja a kormány a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) részére az állami támogatást,… Tovább olvasom