Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Nyolc olimpiai aranyat és a megnyitó bojkottját várjuk

A politikusoknak bojkottálniuk kellene a pekingi olimpia megnyitóját - véli a megkérdezettek csaknem fele. A Medián reprezentatív felmérése szerint a válaszadók átlagosan nyolc aranyérmet várnak a magyar sportolóktól az olimpián, amelyet az egyik legfontosabb sporteseménynek tartanak.
A megkérdezettek csaknem háromnegyede hallott már a pekingi olimpiával összefüggő Kína-ellenes tiltakozóakciókról - derül ki a Medián reprezentatív felméréséből, amelyet egy hónappal ezelőtt, 1200 ember megkérdezésével készítettek. A válaszadók többsége a tiltakozás kiváltó okaként Tibetet említette meg. Az olimpia teljes bojkottját mindössze 2 százalékuk támogatná, míg a válaszadók 38 százaléka szerint semmilyen formában nem kellene tiltakozni. A megkérdezettek 41 százaléka helyesnek tartaná, ha a politikusok távol maradnának a megnyitótól, 7 százalékuk szerint ezen a sportolóknak sem kellene részt venniük.

Az olimpia kiemelkedik a versenyek közül, amelyet a válaszadók háromnegyede tart az egyik legjelentősebb sporteseménynek. Az ötkarikás játékokat kétszer annyian említik, mint a foci-vébét, háromszor annyian, mint a Forma 1-et és ötször annyian, mint a labdarúgó Európa-bajnokságot. A megkérdezettek csaknem háromnegyedét azonos mértékben érdekli általában a sport és az olimpia, 19 százalék figyelmét azonban erősebben vonja magára az olimpia, mint a többi sportverseny.

A válaszadók átlagosan nyolc aranyérmet várnak a magyar sportolóktól, a relatív többség (23 százalék) viszont tízet. Valamivel többen (36 százalék) vannak, akik Pekingben a négy évvel ezelőttinél rosszabb szereplésre számítanak, mint azok, akik ugyanolyanra vagy jobbra (32-32 százalék) - derül ki a Medián legfrissebb felméréséből.

Olvasóink írták

 • 3. triatlonos 2008. május 06. 12:07
  „Ami a magyar esélyeket illeti, a 8 arany alkalmas lehetne arra, hogy az ország vezetői tovább sütkérezzenek az aranyak fényében. Figyelmen kivül hagyva azt, hogy nincs érdemi sport Magyarországon! A sikerek néhány száz megszállott embernek köszönhetők. De nincs iskolai sport, nincs olyan tömegbázis, ami kitermelheti a tehetségeket. Még a sikerspotágakban is áldatlan állapotok uralkodnak. Ez nemcsak pénz kérdés, hanem tudatformálásra lenne szükség, de ez már nagyon nehéz.”
 • 2. Belinea 2008. május 06. 06:20
  „Amikor- sok-sok éve - odaadták Pekingnek az olimpiát, nem tudtak Tibetről, meg az "egyebekről" ?
  Esetleg úgy gondolta mindenki, hogy - tekintettel a nagy sporteseményre - varázsütésre minden megváltozik ?
  Kína és a térség óriási piac, rengeteg gazdasági lehetőséggel, még több pénzzel.
  Mint minden, ez a döntés is csak a lóvéról szólt, kár ebbe belekeverni holmi emberi jogokat és egyebeket......”
 • 1. patronn 2008. május 05. 17:43
  „Remélem, hogy nem lesz belőle 1980 és 1984...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem támogatja az SZDSZ Baka András LB elnökké választását

Nem támogatja az SZDSZ Baka András megválasztását, akit az államfő jelölt még a múlt héten a… Tovább olvasom