Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Nyolc tonna bankjegypapírt foglaltak le Magyarországon

Nyolc tonna biztonsági papírt foglalt le a múlt héten a rendőrség Magyarországon – írja hétfői számában a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A bankjegypapírból durván 150 milliárd forintnyi eurót állítottak volna elő.
Nyolc tonna bankjegy készítésére alkalmas papírt (biztonsági papírt) foglalt le a múlt héten a rendőrség Magyarországon. A Németországban ellopott papírból 50 és 200 eurós bankjegyeket készíthettek volna.

Az 50 eurós bankjegyek összértéke mintegy 150 millió, míg a 200 eurós bankjegyek értéke 440 millió euróra rúg, ami összesen durván 150 milliárd forintnak felel meg.

A magyar rendőrség az Europollal megerősítve hat főt állított elő, a lap információi szerint a tervezett hamisítási ügy mögött nemzetközi csoport áll.

Az ügyről hétfőn kora délután tart sajtótájékoztatót Bencze József rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány, Salgó László, az Europol aligazgatójának helyettese és Pataki Tibor, a Magyar Nemzeti Bank Pénzforgalom és Emisszió Szervezés Nemzeti Készpénz Szakértői Központ vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábaköz-csoport alakul

Tovább olvasom