Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Nyomdába küldtük a szakácskönyvet

Jövő héten kezdik nyomtatni a szegedi Novum nyomdájában a Délmagyarország és a Délvilág szakácskönyvét, ugyanis a héten befejeződtek a szerkesztőségi munkálatok. Most már, némi túlzással élve: hipp-hopp! és december 15-én kezünkbe vehetjük a 232 oldalas kötetet.
A héten nyomdába került a Délmagyarország és a Délvilág Szakácskönyve: december 15-én már kézbe vehetjük a 232 oldalas, több száz fotóval illusztrált, a maga műfajában is különlegességnek számító kiadványunkat, amit olvasóink receptjei alapján állítottunk össze.

Nem titok, exkluzivitása abban rejlik, hogy az olvasóink által beküldött több száz receptből felkért szegedi, domaszéki és vásárhelyi mesterszakácsok és konyhafőnökök választották ki a legjobbnak és legeredetibbnek ítélt kétszázat. Ezt követően pedig megtörtént a receptek próbája is, azaz el is készítették azokat, amit fotóriportereink megörökítettek.

Mint ahogy magukat a receptbeküldőket is: nem érhet bennünket Stahl Judithoz hasonlóan semmiféle plágiumvád (közel egy éve támadták a népszerű magyar médiaszakácsot, hogy angol kolléganője, Nigella Lawson egyik könyvéből több részletet is „átvett" Judit a saját szakácskönyvébe – a szerk.), hiszen a mi kiadványunkban megjelentetett receptek mellett a beküldő neve és arcképe is ott lesz, valamint főzés közben maguk a szakácsok, és egyes ételek készítésének, úgynevezett fázisképei is láthatók lesznek.

A megjelenésig azonban még a nyomdai munkálatok hátravannak, ezek különféle műveleteiről faggattuk Keresztúri Csabáné Erzsikét, a szegedi Novum Kiadó értékesítési menedzserét, aki elmondta, hogy a filmre világítás után nyomólemezre viszik az oldalakat. A szakácskönyv nyomtatása pedig jövő héten kezdődik, és közel tíz nap alatt el is készül az ötezer példány. Azonban még nem magáról a kész könyvről beszélhetünk, ugyanis december elején a nyomtatást a kötészeti munkálatok követik: a lapok hajtogatása és a cérnafűzés, hogy erősebb legyen a kiadvány. Majd az ízlésesen megtervezett, fényes, keményfedeles borító következik, és végül az úgynevezett beakasztás, ami a szakácskönyv tartását, végleges formáját adja.

És még egy jó hír: mától megrendelőszelvényen, telefonon vagy e-mailben meg is rendelhetik a szakácskönyvet, a részletekről pedig a témában megjelenő hirdetésekben olvashatnak bővebben. És hogy kényelmes legyen, a könyveket a Délmagyarország és a Délvilág kézbesítői házhoz viszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyennek látja a kórházak sorsát?

Tovább olvasom