Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Nyomoz a rendőrség a bántalmazott tanár ügyében

Elrendelte a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a bántalmazott középiskolai tanár ügyében. A hivatalos megfogalmazás szerint közfeladatot ellátó személy elleni erőszak kísérlete miatt indítottak eljárást, még kedden, a Fővárosi Főügyészség állásfoglalása alapján - olvasható a BRFK szerdai közleményében.
Az eljárást egy mobiltelefonnal rögzített, majd internetre feltett felvétel alapján indították meg. Ezen egyebek mellett az látható, hogy egy 16 éves diák lökdösi és rugdossa idős fizikatanárát óra közben egy nyolcadik kerületi iskolában. A fiú állítólag nem akart rossz jegyet kapni, ezért támadt a férfire. Az eset után az 69 éves tanár felmondott.

A 16 éves diák a Blikknek azt mondta: "játszottam az eszemet a többiek előtt, és ezért csináltam ezt a minősíthetetlen dolgot". A fiú állítja: megbánta tettét, és az újságon keresztül bocsánatot kért a pedagógustól. A diákot csütörtökön hallgatja meg az ügyben a tanári kar.

Közben Süveges Éva, az iskola igazgatónője a Borsnak azt nyilatkozta, hogy a fizikatanár is felelős a történtek miatt. Szerinte a férfi alkalmatlan a tanításra, és nem tudott fegyelmezni. A gyerekek ráadásul azt írták róla, hogy obszcén és fajgyűlölő szavakkal illette őket, mindezt azonban a tanár cáfolta. Az oktató és a vezetőség is úgy véli: valaki előre megrendezett forgatókönyv alapján le akarja járatni az iskolát annak kapcsán, hogy az intézmény vezetésére a napokban írják ki a pályázatot.

Olvasóink írták

 • 5. egy lány 2008. március 27. 23:15
  „Felháborító,hogy a mai gyerekek,fiatalok mit megengednek maguknak!Ha én a tanár helyében lettem volna,két akkora pofont lezavartam volna neki,hogy ketté szakadt volna,és aztán lehetett volna megsértődni!Nem,hogy örülne,hogy egyátalán járhat iskolába és aztán talán lehet belőle vki,sokaknak sajnos még ez se adatik meg!Igenis lekell csukni az ilyen kis suttyókat!”
 • 4. kurucinfo 2008. március 27. 15:23
  „http://www.indavideo.hu/video/Tanarveres”
 • 3. borokamihaly 2008. március 27. 12:14
  „Ennek az esetnek is az lesz a vége, hogy a szemét, fajgyűlölő, uszító 69 éves tanár volt a hibás. Örülhet, ha nem kell több milliós kártérítést fizetnie a kis cigánynak és családjának.”
 • 2. Cseter János 2008. március 27. 10:40
  „Nem tudni, hogy a rég nyugdíjas éveit töltő tanárnak mennyi a nyugdíja,hogy még mindíg a jól megérdemelt pihenés helyett a munkát választja. Szerintem itt sincs mindenrendben. Sőt idevaló kérdés az is,hogy a rendőrségünk miért nem nyomoz a rábaközi tanárok bérének és egyéb járandóságaik lenyúlása ügyében is? E rendszerben csak az a bűn, ha tettlegesség, vagy a látványos utcsai kizsebeléssel lopják meg az embereket? Nem váletlenűl üldözik Tomcat nevű embert, aki próbálja felhívni az illetékesek figyelmét a hiányosságra!”
 • 1. dodó 2008. március 26. 20:46
  „Nyomoz, mert Tomcat az interneten közzétette, hogy pénteken benyújtja az ügyészségen a büntető feljelentést párszáz támogató aláírással nyomatékosítva a tanárverő cigány ellen a megfelelő törv.cikkeket is megnevezve!
  Írd alá Te is: feljelentési űrlap a tanárverő cigány börtönbe juttatása érdekében: Letölthető:http://kuruc.info/r/35/22829/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szülés után halt meg egy 6 gyermekes nő a gyulai kórházban

Három héttel hatodik gyereke születése után meghalt egy sarkadi nő a gyulai kórházban. Az elhunyt asszony újszülött kisfia jól van, a háromhetes csecsemőt édesapja gondozza. Tovább olvasom