Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Nyomozócsoport alakul a terrorcselekmények felderítésére

Közös ügyészségi-rendőrségi nyomozói csoport alakult az országgyűlési képviselők ellen elkövetett terrorgyanús-cselekmények felderítése érdekében - jelentette be kedden Daróczi Dávid kormányszóvivő.
A csoport megalakulásáról Szilvásy György a polgári titkosszolgálatokért felelős tárca nélküli miniszter döntött Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel egyeztetve. A nyomozói csoportnak nem tagja a Nemzetbiztonsági Hivatal, a testület munkáját azonban információk átadásával segíti az NBH.

A nyomozói mellett egy másik, operatív-felderítő csoport létrehozásáról is döntött Szilvásy a rendőri szervek és a nemzetbiztonsági szolgálatok részvételével, valamint az ügyészség közreműködésével. A két csoport közül a nyomozói a konkrét esetekkel, míg a felderítő a hasonló bűncselekmények felderítésével és megelőzésével foglalkozik majd. A felderítő csoport hetente háromszor ülésezik és gondoskodik az intézkedések összehangolásáról és az információcseréről.

Szilvásy György ezen kívül rendkívüli jelentésre kérte fel a Terrorellenes Koordinációs Bizottságot, melynek a nemzetbiztonsági szolgálatok, a rendőrség és a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ (SZBEKK) képviselői a tagjai. A jelentésnek a nemzetbiztonsági kabinet következő ülésére, vagyis csütörtökre kell elkészülnie - mondta Daróczi Dávid.

Végül keddtől hetente ülésezik majd a Szilvásy mellett működő Vezetői Tanácsadó Testület, amelynek tagja a legfőbb ügyész, az IRM államtitkára, az országos rendőrfőkapitány, az NBH főigazgatója és az SZBEKK főigazgatója.

Olvasóink írták

  • 1. Makói 2008. február 13. 09:30
    „A múlt héten vandálok szétverték a makói Szent István téri vadonatúj gyönyörű diszkutat. Különféle csoportok a felújítás óta okoznak ilyen - olyan kárt a téren, de a rendőrök ahelyett, hogy rendet tennének végre, a Lidl parkolójában bújkálnak és vágják meg a románokat a tiltott helyen való bekanyarodásért nap mint nap. Egyszer végre már bújkálhatnának a Szent István téren is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jachtcsodák és sztárok a Budapest Boat Show-n

Minden eddiginél nagyobb területen és különlegesebb kínálattal várja a vízi sportok szerelmeseit a… Tovább olvasom