Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Nyugdíjkérdésről tartanak fórumot

Folytatás az 1. oldalról.

– Az ehhez hasonló felvetések megválaszolására az elmúlt évben az IGR két tájékoztatót is tartott, amelyek során mintegy félezren kaptak eligazodási lehetőséget az osztrák és magyar nyugdíjrendszerrel kapcsolatban – folytatta Toth Eszter projektvezető. – A jogi tanácsadá-

sok során azóta is számtalan erre vonatkozó kérdéssel találkozik az IGR, ezért az iroda idén a nyugdíjbiztosítókkal együttmqködve információs kampányt indít. Ennek keretében negyedévente nagyszabású tanácsadó napokat tartunk. Ezekre az osztrák és a magyar nyugdíjbiztosítóktól is hívunk szakembereket, akik rövid, általános tájékoztatójuk után személyre szóló tanácsokat adnak a résztvevőknek. Az információs esteken a munkavállalók utánjárás nélkül tudhatnak meg mindent a két ország nyugdíjrendszerének sajátosságairól. Elöljáróban annyit: ahhoz, hogy valaki osztrák nyugdíjat – résznyugdíjat – is kaphasson, minimum egy évet kell ledolgoznia Ausztriában. Az ennél kevesebb ausztriai időt a hazai nyugdíjbiztosító fogja beszámítani.
A kampány keretében ma délután négy órakor Kismartonban (Eisenstadt) az ÖGB-székházban (Wiener Str. 7.) rendeznek fórumot. Ezt követően március 30-án 16 órakor a szombathelyi Megyei Mqvelődési és Ifjúsági Központ (Ady tér 5.) lesz a helyszín. Nyáron ismét rendeznek tájékoztatókat az érintettek számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Kupa

labdarúgás

A Magyar Kupa negyeddöntőinek tegnapi első mérkőzésein:… Tovább olvasom