Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Nyugdíjszámla szolgáltatást indított a Magyar Posta

Nyugdíjszámlával és a hozzá kapcsolódó bankkártyával bővült május végétől a Magyar Posta (MP) Zrt. pénzügyi szolgáltatásainak kínálata. A Posta Nyugdíjszámla lehetőséget teremt arra, hogy a számlára beérkező nyugdíj egy részét díjmentesen házhoz vigye a postai kézbesítő - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Szűts Ildikó, az MP Zrt. vezérigazgatója.
Szűts Ildikó hozzátette: a nyugdíj számlán maradó része a MasterCard típusú Posta Nyugdíjkártyával bármikor hozzáférhető a posták POS termináljain keresztül, bármelyik banki pénzjegykiadó automatánál (ATM), vagy felhasználható vásárlásra a nemzetközi kártyatársaság logójával ellátott bármelyik elfogadóhelyen.

A szolgáltatás technikai hátterét a Posta stratégiai partnere, az Erste Bank Hungary Nyrt. biztosítja. Szóráth Attila az Erste Bank postai értékesítési üzletágának igazgatója közölte: a szolgáltatás azt is lehetővé teszi, hogy a postai sárga csekkeket készpénzfelvétel nélkül, más bankkártyákhoz képest kedvezményes, 50 forintos díjjal fizessék be az ügyfelek.

Ha pedig a számlára rendszeres nyugdíj átutalás érkezik, az első jóváírást követően folyószámla-hitelkeret is igényelhető, akár a nyugdíj 100 százalékát elérő összeg erejéig, 25 és 500 ezer forint forint keretig. Ennek éves kamata 22,4 százalék, míg teljes hiteldíj mutatója 26,69 százalék. A nyugdíjas 75 éves életkora felett a hitelkeret igénybevételéhez már kezes is szükséges.

Az Erste szakembere elmondta: a nyugdíjszámla vezetésének havi díja 199 forint, ezenfelül 990 forint éves díjat is kell fizetni, ám ez utóbbit ha valaki ez év augusztus 15-ig igénybe veszi a szolgáltatást, az első évben elengedi a posta.

Az indulást követő 4 napban már 500 nyugdíjas ügyfelet szerzett a posta. A társaság az első évben 25 ezer, míg öt év múlva már 200 ezer nyugdíjszámla nyitására számít.

Olvasóink írták

 • 8. Menyhért 2008. július 25. 19:36
  „Mi marad a kis nyugdíjasnak, ha a posta azt a keveset is lenyúlja?
  Kötelező számlát nyitni?
  Éves szinten a fűtés felét a postának adjuk? számlavezetés
  egyenlegközlés, átutalások, kártyadíj évesköltség és még a felvettpénzért is fizessen.Mire fizet kamatot? Ami nem marad meg?”
 • 7. Kolompár Rómeó 2008. június 05. 06:57
  „Összetett a dolog:

  - igen, a postásnál nem lesz pénz, így nem fogják megtámadni
  - a postás jól kitol magával, mert előbb-utóbb minden nyugdíj számlára jön, így ő elveszíti a munkáját
  - a nyugdíjasnak más kívánsága sincsen, mint brutális nyugdíjából 22.4%-ra hitelt felvenni (az Erstét felnyomtam már a PSZÁF-nél, mert nem kértem folyószámlahitelt, de lementem MIATTUK mínuszba, aztán persze a kamatot is levonták), főleg, hogy az infláció a hazugságok szerint 5%. Ez az extraprofit a banknál!
  - ami most "kedvezményes", az egy-két éven belül drága lesz (kártyadíj, éves díj, havi díj, hóközi díj, levegővételi díj, stb.)
  - most majd Mari nénit fogja Orsós Dezsavü a terminálnál megtámadni, hogy elszedje a kivett pénzt.”
 • 6. tricse 2008. június 04. 22:33
  „halkan jegyzem meg hogy ha minden nyugdíjas számlát nyit akkor a leveleket a szél fogja kivinni,mert 60 ezres fizuért nincs az a postás aki télben,nyárban kitéve az időjárás viszontagságainak ,a ratyi bicikliken kiviszi!”
 • 5. uborka 2008. június 04. 22:14
  „Tisztelt hozzászólók. Ha a postás nem visz pénzt, akkor senkinek sem jut eszébe, hogy megtámadja, vagy megölje. Erről szól mindez, ráadásul nem kötelező igénybe venni a tanyákon élőknek sem. Ráadásul zavaró, hogy az ott élőket mindenki lesajnálja.”
 • 4. FODOR IMRE 2008. június 04. 21:17
  „CSUPÁN GONDOLKODNI KELL,EZ IS 1 LE HUZÁS,MINT A TŐBBI PÉNZ,
  INTÉZETNÉL TŐRTÉNŐ SZÁMLA VEZETÉS.EZ NEM KŐTELEZŐ.KI AZ A
  OSTOBA EMBER AKI GAZDAGITANI FOGJA A POSTÁT AZZAL A KEVÉSSEL AMIT ABBOL A KEVÉS NYŐGDIJÁBOL ODA AD ./SOK KICSI
  SOKRA MEGY.MEG AMUGY SOK IDŐS EMBER AZT SE TUDJA HOGY ,
  MI AZ AZ/ATM/.NAGYON OKOS /HŰLYE/ EMBER VOLT AKI EZT KI TALÁLTA.NAGY LOVÉ VAN BENNE.”
 • 3. kártya 2008. június 04. 20:53
  „Be kell vezetni,hogy a fodrásznál a műkörmösnél a pedikürösnél is legyen terminál,hogy tudj bankkártyával fizetni!Az összes létező vállalkozónál!”
 • 2. mani 2008. június 04. 20:38
  „Néhány tanyáról biztos,hogy nem fognak vagy nem tudnak bemenni a nyugdijért.De,az összes létező üzletet KÖTELEZNI KELL, hogy bankkártyával tudjunk fizetni,ha már itt tartunk!Legyen az az üzlet akár tejbolt vagy trafik vagy ujságárus bármi más jellegű.Egyre másra nyilnak a kis (hatalmas) angol bálás üzletek is és fölháboritó,hogy csak készpénzzel tudunk fizetni.Tessék kérem,lehetne itt még sorolni több mindent is.Érkezzék kártyára a pénzünk majdhogynem kötelezően és még mi fizessünk érte!!A bankok meg röhögnek rajtunk,mennyit lehúznak rólunk.Önkéntes balekok vagyunk....”
 • 1. raffy2 2008. június 04. 19:30
  „és ha valaki nem él ezzel a lehetőséggel,azzal mi van?annak már nem hozza ki ingyen a postás?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádemelési javaslat a Megatrade vezetői ellen

Másfél éves nyomozás után lezárta a Nemzeti Nyomozó Iroda a Mega-cégcsoport ellen 2006-ban indított… Tovább olvasom