Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Nyugodt népszavazásra és március 15-ére készül a rendőség

Nyolc rendezvényt jelentettek be március 9-ére az országos népszavazás napjára elsősorban a pártok - jelentette be Bencze József országos rendőrfőkapitány csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Mint mondta: a rendőrség a háttérbe vonulva ugyan, de rendelkezésre áll majd országszerte a rend biztosítására. A március 15-i ünneppel kapcsolatban a főkapitány azt mondta, hogy méltóságteljes és nyugodt ünneplésre számítanak, de felkészültek az esetleges atrocitások kezelésére is. Draskovics Tibor, igazságügyi és rendészeti miniszter úgy fogalmazott: a rendőrség ugyanazt fogja tenni március 15-én, mint 16-án, vagy 17-én, azaz fenntartja a rendet.

Március 9-re, azaz az országos népszavazás napjára 8 rendezvényt jelentettek be eddig a rendőrségen, nagy részét a pártok, az eredményváró központjai közelébe - mondta Bencze József. Közölte: a rendőrség országszerte biztosítani fogja a rendet és a nyugalmat és egész nap - háttérbe vonulva ugyan - de rendelkezésre állnak majd, ha a szavazókörökben szükség lenne a segítségükre. A főkapitány leszögezte, hogy természetesen a rendőrök is úgy lesznek aznapra beosztva, hogy mindenki, aki akar, el tudjon menni voksolni. Arról nem mondott egyelőre konkrétumokat, hogy a fővárosban mekkora erőkkel készülnek.

Bencze József a március 15-i nemzeti ünneppel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy méltóságteljes, nyugodt ünneplésre készülnek, de felkészültek az esetleges atrocitások kezelésére is. Mint mondta, a rendőrök is olvasnak az interneten megjelent felhívásokról és ezek, illetve más információk alapján a megfelelő biztonsági kockázatot figyelembe véve készülnek. Eddig egyébként az ünnepre 200-nál is több rendezvényt jelentettek be, de még van idő újabb bejelentéseket tenni. A szervezők nevét a rendőrség nyilvánosságra fogja hozni - ahogyan azt korábban a főkapitány már ígérte.

Az ünneppel kapcsolatban Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter úgy fogalmazott: a rendőrség ugyanazt fogja tenni március 15-én, mint 16-án, vagy 17-én. Azaz fenntartja, védi a rendet, biztonságot teremt az országban. Hiszen ez a dolga - tette hozzá.

A tárcavezető beszélt arról is, hogy elvárja a rendőrségtől, hogy tartsa és tartassa be a törvényt, mindig, mindenhol. Azt várja, hogy minden rendőrnek személyes ügye legyen a saját területén rendet, a mostaninál sokkal nagyobb rendet tartani. Aki tisztességes - és ők vannak túlnyomó többségben - számíthat a kormány és a társadalom támogatására, aki viszont tisztességtelen, csak súlyos következményekkel számolhat - mondta.

Olvasóink írták

 • 3. CICUKA 2008. március 06. 20:17
  „I.G.TUDOK IGEN IGEN IGEN!!!!!!!! CSIGAVÉR!!!!!!!!!!”
 • 2. I.G. 2008. március 06. 19:57
  „CICUKA !
  Nyávogni is tudsz úgy látom !”
 • 1. CICUKA 2008. március 06. 19:49
  „A RENDŐRSÉG LHET HOGY NYUGOTT,DE VAN AKI NEM ,IGEN IGEN IGEN ,ÉS ANYUGTALANSÁGA MEDDIG TART?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

318 millió forint bírság eddig a Kikeletben

Körülbelül 4900 vizsgálatot végeztek el a Kikelet hadművelet első 10 napján a fogyasztóvédelmi… Tovább olvasom