Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Nyugodtan telt az éjszaka a Kossuth téren

Péntek este nem sokkal éjfél előtt a rendőrök kiszorították a tüntetőket a Kossuth térről, miután többször is felszólították őket a távozásra. A mintegy 80-100 demonstrálót a rendőrök körbezárták és egészen a Nyugati térig terelték.
A tér kiürítése közben nem történt különösebb attrocitás. A Kossuth téren maradt rendőrök hajnalra újra az eredeti helyén állították fel a kordont. Időközben a korábban készenlétbe állított vízágyúkat is elvitték.

Szombaton reggel a Kossuth téren teljes a nyugalom, jelenleg egy tüntető sem tartózkodik a téren. A Parlament elől a rendőrségi csapatszállítók is elmentek, jelenleg nincs fokozott rendőri jelenlét a téren, de a környező utcákban járőrkocsik cirkálnak.

Budapesten a Kossuth téren a tömeg azután kezdett gyülekezni, hogy a Fidesz frakció tagjai és európai parlamenti képviselői puszta kézzel elkezdték szétszedni a kordont. Azt mondták, polgári engedetlenségi akció, Orbán Viktor pedig azt, hogy vállalják a következményeket. A kordont még október 20-án húzták fel a Parlament köré, azért, hogy elválasszák egymástól az állami ünnepség résztvevőit és a tüntetőket.

A rendőrség rendzavarás miatt feljelenti azokat, akik részt vettek a kordon bontásában. A szabálysértést 150 ezer forintos pénzbírsággal büntethetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székely Norbert:

– A harmadik negyedben elveszítettük a ritmust támadásban, a végén pedig buta hibát követtünk… Tovább olvasom