Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Olaszország


Olaszország


Magyarország helyi képviselete:
Magyar Nagykövetség: Róma, Via dei Villini 12-16, 00161 Tel: 39-6-442-30598. Fax: 39-6-440-3270


Képgaléria

Közlekedés

A nagy városok könnyedén elérhetők, autóbérlésre szinte mindenütt van lehetőség. Lehetőleg vigyázzunk, mert az olaszok meglehetősen temperamentumosan közlekednek!
A közlekedési rendőrök fokozott szigorral lépnek fel a szabálytalankodókkal szemben. A renk megsértőit nemcsak pénzbüntetéssel, hanem mellékbüntetésként járművezetői engedélyük 15 napra történő bevonásával is büntethetik. A bevont vezetői engedélyeket a hatóságok a büntetés letelte után diplomáciai úton megküldik az illetékes ország külképviseletének. Olaszországban a turistáknak gépjárműveik, dokumentumaik és értékeik megóvása érdekében ajánlatos fokozottan óvatosnak lenniük, különösen Calabria és Puglia tartományokban, valamint az Adriai - tenger és Nápoly térségében (különösen Pompeiben).

Anyagiak

A bankokban utazási csekket beváltanak, pénzváltáshoz pedig elég jó árfolyamokat kínálnak. Hitelkártyát a legtöbb étteremben, szállodában és üzletben elfogadnak, Visa kártyával a bankokból is lehet pénzt felvenni. Nem fontos borravalót adni, hiszen a legtöbb helyen beleszámolják a számlába, de senki nem haragszik meg ha, hagyunk egy kis aprót az asztalon, és a szállodai portás is szívesen fogadja a pénzben kifejezett köszönetet.

Fontos telefonszámok

Hungary Direct (zöld szám, amelyen ingyen hívható Magyarország, ha a hívott fél elfogadja): 1720036
Csendőrség (Carabinieri): 112 (előhívó nélkül)
Orvos (sürgősség esetén): 118

Ünnepek, rendezvények

A mindenki által ismert velencei karnevál mellett számos egyéb ünnep is színesíti az életet Olaszországban. Érdekes látványosság a májusi, abruzzói kígyófesztivál, vagy a szintén májusi szardíniai fesztivál.

Sportolási lehetőségek

Olaszországban nagyon népszerű a szörf és a vitorlázás, mindenhol lehet vízi eszközöket bérelni. Bár a kerékpározás nagyszerű módja a vidék megismerésének, ne felejtsük el, hogy az ország 75%-a dombos vagy hegyes terület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enesei lány a villányi borkirálynő

Enesei lány lett a villányi borkirálynő. Kovács Enikő szépsége mellett hozzáértésével fogta meg a… Tovább olvasom