Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Olaszországba menekült volna Cozma gyilkosa

Veszprém - Az osztrák rendőrség szerint Olaszországba akart szökni a Cozma-gyilkosság vasárnap elfogott két gyanúsítottja. Raffael Sándort és Németh Győzőt azonban az A2-es autópályán feltartóztatták. Sztojka Ivánt még keresik.
A román lapok nagy része tényszerűen foglalkozik Marian Cosma halálával.  A budapesti román konzulátus arra panaszkodik, hogy a magyar hatóságok nem hajlandóak együttműködni vele.

"Marian Cosma halála egy gyűlöletes gyilkosság, melyet nem is cigányok, nem is magyarok hanem "nem emberek" követtek el" - áll a Gandul napilapnak a 26 éves román kézilabdázó meggyilkolásával foglalkozó publicisztikai írásában. A lap szerint a következő napokban még feszültebb lesz a helyzet, jelenleg a labda a magyar rendőrség térfelén van, amelynek minél hamarabb el kell fogni és az igazságszolgáltatás kezére adni a tetteseket.

A Gandul megemlíti, hogy a tragédia kapcsán a román lapok fórumain az volt a legfontosabb, hogy gyilkosai magyar cigányok. "Halál a magyarokra, halál a cigányokra - állt minden lap honlapján, olyan emberek fogadtak bosszút, akik soha életükben nem hallottak Marian Cosmáról, és sosem láttak egyetlen kézilabdamérkőzést sem" - írja a Gandul.

A helyszín - Fotó: AFP/Getty Images
A helyszín - Fotó: AFP/Getty Images

"A cigány maffia végzett vele" - indít címlapon a Prosport című vezető román sportlap, amely Cosma halálának szentelt négy oldalas összeállításában cigány gyilkosokról beszél. A lapnak ugyanakkor a budapesti román konzul, Marin Ursut azt nyilatkozta: a magyar rendőrség nem hajlandó velük együttműködni. "Az egyetlen értesítést vasárnap délután öt órakor kaptuk a hatóságoktól, amelyben tájékoztatnak, hogy Marian Cosma Veszprémben meghalt. Ennyi." - mondta a konzul.

Visszafogott az események kapcsán a másik vezető sportlap, a Gazeta Sporturilor. "Semmi etnikai" a címe a publicisztikai írásnak. "A román a magyar ölében halt meg, míg a szerb és a horvát együtt szenvednek a kórházban." - írja a lap, amely ostoba halálnak nevezi a történteket, melynek nincs etnikai színezete.

Három gyanúsított a támadás ügyében - két embert elfogtak

Két gyanúsítottat fogtak el az osztrák rendőrök vasárnap a veszprémi gyilkosság ügyében, de akkor még nem lehetett tudni, hogy az egyik osztrák autópályán elfogott Raffael Sándor társa is gyanúsított lesz. A harmadik férfit, Sztojka Ivánt még keresik.

A hartbergi autópálya rendőrség információi szerint Olaszországba akart szökni a Cozma-gyilkosság vasárnap elfogott két gyanúsítottja. Raffael Sándort és Németh Győzőt azonban az A2-es autópályán feltartóztatták és elfogták az osztrák rendőrök.

Otmar Mühl, a hartbergi autópálya rendőrség nyomozócsoportjának vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, vasárnap este fél kilenc előtt kapták az értesítést kollégáiktól, hogy Nickelsdorfnál este átlépte a határt az az Audi, amellyel vélhetően a Cozma-gyilkosság gyanúsítottjai menekülnek. Információik szerint Olaszországba akart szökni Raffael Sándor és Németh Győző, akiket azonban Hartberg és Fürstenfeld között sikerült elfognia az autópálya-rendőrségnek.

A gyanúsítottakkal egy nő is utazott, az ő szerepe az ügyben még nem tisztázott. Vélhetően az egyik gyanúsított barátnője. A hartbergi autópálya rendőrség információi szerint órákon belül Grazba szállítják a három személyt.

Várhatóan napokig eltart még, mire a gyanúsítottakat Magyarországra szállíthatják.

A 30 napos kiadatási eljárás miatt a két férfi még Ausztriában van. Ez nem fogja akadályozni kihallgatásukat, magyar rendőrök mennek hozzájuk. A főkapitány azt mondta, vélhetően gyorsan végeznek az osztrák hatóságok a kiadatási eljárással.Mint ismert, Marian Cosma román válogatott kézilabdázót, az MKB Veszprém játékosát egy veszprémi szórakozóhelyen ölték meg vasárnap hajnalban, Ivan Pesic és Zarko Sesum pedig életveszélyes sérüléseket szerzett. Ivan Pesicnek az egyik veséjét el kellett távolítani, mert teljesen szétroncsolódott. Sesum pedig arckoponya-törést szenvedett.

Raffael Sándort fogták el Ausztriában a rendőrök vasárnap este


Draskovics Tibor igazságügyi miniszter az RTL Híradójának megerősítette, hogy Raffael Sándort fogták el az osztrák rendőrök, akit a magyar rendőrség információi alapján, menekülés közben állítottak meg. A másik gyanúsítottat, Sztojka Ivánt még keresik.

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter korábban azt nyilatkozta: "jó esély van rá, hogy hamar kézre keríti a rendőrség azokat, akik részt vettek a gyalázatos támadásban" - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő vasárnap a kormány soron kívüli ülését követően.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: Draskovics Tibor a kormányülés alatt is többször beszélt Bencze József országos renőrfőkapitánnyal, majd ezt követően tájékoztatta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt arról, hogy komoly esélye van a tettesek gyors megtalálására. Daróczi Dávid hozzátette: a kormány tagjai megdöbbenéssel fogadták a híreket, és őszínte részvétüket fejezik ki az elhunyt és megsérült sportolók családjainak.

Cozma a Pick ellen és a VB-n (galéria)
A harmadik gyanúsított egy közösségi portálon

Az egyik hazai internetes közösségi portálon is látható Sztojka Iván, a veszprémi gyilkosság ügyében keresett harmadik férfi. A kézilabda csapat megtámadásában és Marian Cozma megölésében gyanúsított másik két férfit már elfogták, Sztojkát még keresik a rendőrök.

A férfi internetes adatlapja szerint siófokon lakik, egyéb részleteket nem osztott meg magáról a férfi, aki utoljára február 3-án lépett fel adatlapjára. A közzétett képeiből kitűnik különös ismertetőjele: a teljes háta nonfiguratív tetoválással van telerajzolva, középen, a gerince mentén saját keresztneve, az IVÁN van feltetoválva.

Videofelvétel: már biztos, hogy Raffael Sándor ölt

A szurkálásról videofelvétel is készült: az már biztos, hogy Marian Cozma román válogatott kézilabdázót Raffael Sándor szúrta mellkason. A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a szórakozóhelyre, ahol a sportolók ünnepeltek, egy 25-30 fős társaság érkezett, közülük az említett három férfi külön vált, és több emberbe is belekötött. A rendőrség a társaság többi tagját tanúként hallgatják, illetve hallgatták ki. Derzsy Péter azt is elmondta hogy a gyanúsítottakat korábban több súlyos, erőszakos bűncselekményért is elítélték már.

A meggyilkolt Marian Cozmára emlékeztek Szegeden - Fotó: Karnok Csaba

Döbbenet Romániában

Megdöbbenéssel fogadta Marian Cozma meggyilkolásának hírét a román sportélet.

"Borzasztó hír Cozma meggyilkolása" - mondta Cristian Gaţu, a Román Kézilabda Szövetség elnöke. "A fiatalságát siratom és azt, amit a román kézilabdának jelenthetett volna" - nyilatkozta.

Aihan Omer, a román válogatott szövetségi kapitányát is sokkolta a hír. A nyilatkozatok elől elzárkózott. "Nem tudok beszélni, egyfolytában sírógörcsöm van" - válaszolt SMS-ben az őt hívó újságíróknak.

"Hajnalban hívtak fel, nem is tudom, mit higgyek. Istenem, nem is hiszem el, az este még beszélgettem vele, és minden rendben volt. Terveiről mesélt" - mondta a Prosport sportlapnak a meggyilkolt kézilabdázó édesapja.

Volt csapattársai is mindössze annyit tudnak, amit a híradásokból hallottak. "Csak annyit tudok, hogy kollegája fiának születését ünnepelték, amikor rátámadtak. Ilyés Ferencnek, a Veszprémben játszó udvarhelyi kézilabdázónak ölében halt meg" - mondta George Buricea kézilabdázó, Marian Cozma volt játékostársa.

Marian Cozmának nem először törtek az életére. 2005-ben - amikor a bukaresti Dinamo-nál játszott - nyolc ember verte meg brutálisan. Támadói ekkor hátbaszúrták. Ekkor az orvosok azt állították: a kézilabdázónak óriási szerencséje volt, hogy a hátgerince melletti szúrás következtében nem bénult le.

Szurkolók emlékeztek Cozmára Veszprémben
Szurkolók emlékeztek Cozmára Veszprémben - Fotó: AFP/Getty Images

Megölték Marian Cozmát, az MKB Veszprém játékosát

Egy veszprémi szórakozóhelyen vasárnap hajnalban halálosan megsebesítették Marian Cozma-t, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatot a játékosát - írja a Nemzeti Sport Online. A rendőrség eddigi információi szerint a csapat több tagja egy veszprémi szórakozóhelyen tartózkodott, amikor szóváltásba keveredtek egy másik társasággal. A dulakodás közben szúrták mellkason Cosmát, aki a kórházba szállítást követően meghalt. A másik két sérült játékost a veszprémi kórházban ápolják. A két érintett kézilabdázó Ivan Pesic és Zarko Sesum. A Veszprém Rendőr-főkapitányság nagy erőkkel keresi a tettest.

A román sportlapok – így a sport.ro és a gsp.ro – a magyar rendőrség megerősítésére hivatkozva kifejtették, hogy a társaság tagjait egy roma csoport támadta meg - írja a Nemzeti Sport Online.

A Veszprém Megyei Napló információi szerint Zarko Sesum koponyaalapi törést szenvedett, Ivan Pesicsnek a veséjét érte szúrás, Pesicet megoperálták, és mindkét játékost az internzív osztályon ápolják.

A második számú kapus, a szerb Ivan Pesics veséjét el kellett távolítani, de az állapota stabil. Marian Cozma édesapja délután ötre érkezik Magyarországra, miután a klub még hajnalban étesítette őt -számol be az Index. A Veszprém Rendőr-főkapitányság nagy erőkkel keresi a tettest.

Marian Cozma tegnap még pályára lépett a Balatonfüred elleni megyei rangadón, amit 42-23-ra megnyert az MKB Veszprém. Egy hét múlva sorsdöntő BL mérkőzés vár a veszprémi csapatra.

Marian Cozma 1982 - 2009

Az 1982 szeptember 8-án született Cozma a Dinamo Bucurestiben kezdte pályafutását. 2002-ben, Fehéroroszország ellen debütált Románia nemzeti csapatában.

A 211 centiméter magas beálló Román bajnokságot és kupát nyert a Dinamóval, majd az MKB szerződtette. A veszprémiekkel magyar bajnokságot, kupát és KEK-et is nyert.

Olvasóink írták

564 hozzászólás
 • 564. Dzsin 2009. február 16. 11:46
  „564.hozzászolás strasz1 2009.02.12. 20:50

  mit akar még ez a réteg a cigányságon belül nem volt elég amit eddig kaptak tőlünk segély védelmi pénzek stb. nem elég többet akarnak ellehet menni dolgozni nekik is ahogy mi is tesszük nap mint nap ,ja azt nem akarnak,csak élősködni. nem vagyok fajgyülőlő vannak normális dolgozó értelmiségi művelt romák nem velük van a probléma hanem egy bizonyos reteggel a cigányságon belül ahogy irtam már néhányszor ,csak sajnos ezek vannak többségben. És igazad van abban amit irsz h mióta vannak romák Magyarországon és az sem megoldás h üzzük ki őket meg kollektiven nem lehet igazságot tenni, mert ilen alapon csúnya világ jönne . például ha bivajbasznádon XY Pali megöl valakit nem húzzuk karóba az egész falut ,de záros határ időn belül megoldást kell találni arra h megtanuljunk együtt élni,méghozzá civilizáltan, mert nem Neandervölgyében vagyunk .”
 • 563. strasz1 2009. február 12. 20:50
  „Nem szokásom, hogy itt irkáljak. Viszont most már kicsit sok amit néhány primitív ember gondol magáról. Először is: Mi az hogy mit keresnek a cigányok itt Magyarországon? Meg menjenek/menjünk Indiába...Miért mennénk? Nem kell szégyenlősködni, elő kellene venni 1-2 könyvet és utána nézni mióta is vannak itt Magyarországon a cigányok.és nem sak a magyarok építették fel ezt az országot hanem a cigányokis nagyban hozzá járultak...de mind1. (mert ezt te ugysem tudod.. Különben meg milyen jogon mond vagy ír bárki ilyet...honnan tudja azt hogy az édes jó nagymamája vagy valamelyik rokona kivel szűrte össze a levet??
  Sose lehet tudni, lehet hogy a nagyapja mellett, tartott még egy cigányt is magának....
  Másodszor pedig nem kellene általánosítani, mivel igen sok művelt, tanult, jó családból való cigány van és még több lenne vagy lehetne ha ők is megkapnák az alapvető jogokat ami a mai magyar társadalomban mindenkit megilletne.
  Harmadszor pedig nem akkor kellene büszkének lenni a cigányokra, amikor nemzetközileg érnek el sikereket.
  ja és először mindenki nézzen szét a saját háza táján..”
 • 562. MANDELA 2009. február 11. 18:45
  „NÖVÉRKE IGAZAD VAN !!!!!!!!!!!ÜDV A DOKI”
 • 561. Nővérke 2009. február 11. 16:26
  „Én nem vagyok roma-párti, de tényleg. De arról senki nem beszél, hogy az egyik elkövető például magyar származású volt. A cigányok között is van tisztességes ember, igaz nagyítóval kell keresni, de sajnos azokat is egy kalap alá veszik ezekkel a szemetekkel! A veszprémi gyilkosokat is szíven és vesén kellene szúrni, miután jól fejbe rúgták őket...Szemet szemért, fogat fogért...”
 • 560. bespin 2009. február 11. 16:04
  „http://www.youtube.com/watch?v=9PLD8bbw8Vw&eurl=http://www.samsungsport.hu/hir.php?id=42944

  A tetvek nincsenek kitakarva, sőt spontán "gipsy"-nek titulálják őket!”
 • 559. flexsnake 2009. február 11. 13:51
  „518. hozzászólás Dzsin 2009.02.09. 22:01
  Gondoltam szólok hogy a tanár megölésével gyanúsított személyeket már bíróság elé állították. Csak ez tudod nem akkora hír hogy címlap legyen....

  542. hozzászólás EAM 2009.02.09. 23:25
  pá, majd eltűnnek az ilyen hozzászólások, vagyis hozzászólók. Attól még nem kell elmenned.

  554. hozzászólás nemecsekerno_007 2009.02.10. 09:28
  1. rendőrök nem használtak viperát, a rendőrbot nem tilos.

  58. hozzászólás picimako 2009.02.11. 09:47
  Senki nem önbíráskodhat.

  Mindenkinek javaslom hogy még nagyon sokat tanuljon. Próbálja megérteni hogy nem egyedül ő létezik és a fehér kisebbség az egész világon. Nem a bőrszín, rassz vagy más a fontos. Az a fontos ami nem ahhoz köthető.
  Ha magyar lop akkor nem bombázzuk le Magyarországot, ha szegedi akkor nem lövünk fejbe minden Csongrád megyeit. Mert az általánosítás még semmire nem volt megoldás.”
 • 558. MANDELA 2009. február 11. 12:55
  „Nekem az ért furcsa hogy cozmának 1 szerb és 1 horvát csapattársa rögtön a segitségére sietett de hol voltak a magyar csapat társai és a biztonsági örök akik ezt megprobálták volna megakadályozni?Magyar emberben nincs összetartás és kemény fellépés ezért tart itt az ország én is magyar vagyok beleértve engem is.Más nemzet polgáraival nem tennék ezt amit velünk tesznek ebben az országban már rég keményen feléptek volna vezetöikel szemben.”
 • 557. picimako 2009. február 11. 09:47
  „Először is részvétem Marian Cozma családjának valamint gyógyulást és mielőbbi felépülést kívánok a sérülteknek.
  Én is megdöbbentem a hír hallatán, és nem tudtam felfogni, hogy ez tényleg megtörtént.

  Pár vélemény:
  Nagyrészt egyetértek dragboyz-zal, hogy nem értünk meg az összefogásra. Amiért nem értek egyet, az az, hogy van egy nő, konkrétan Seres Mária (és itt most nem szándékozok politikát belevinni), aki mert lépni egy bizonyos kérdésben, és össze is gyűlt a 200.000 aláírás.

  Az rtl híradójában láttam, hogy egyesek már a gyilkosságot követő éjszakán bosszút akartak állni a cigányokon, de a rendőrök megakadályozták őket az önbíráskodásban. Akkor kérdem én: a cigányok önbíráskodhatnak, mi meg nem?

  Mégegyszer részvétem a családnak és a hozzátartozóknak.”
 • 556. keletaru 2009. február 10. 20:41
  „553 egyetértek . Üdv Kuci 1”
 • 555. cselac 2009. február 10. 10:29
  „Dragboyz: nagyon úgy néz ki...”
 • 554. dragboyz 2009. február 10. 10:11
  „Sziasztok! Nem kis érdeklődés lett az oldalon és szántam rá idő el olvastam ezt az 554 hozzászólást ami már megvan. Én részemről tanultam is belőle, de ami az összes üzenet után lejött az az, hogy mi nem értünk meg az összefogásra! De ez csak egy személyes vélemény persze, nem vagyok én kutató... Én mégegyszer elmondom nem vagyok rasszista, de ha tovább piszkál vele valaki én az leszek mostmár! :-)
  Szerintem attól, hogy valaki azt mondja "cigány" az attól még nem rasszista. Esetleg ha kötekedés nélkül megveri....akkor talán...”
 • 553. nemecsekerno_007 2009. február 10. 09:28
  „547. EAM 2009.02.10. 01:39

  EAM (!) Néhány apróság arról, hogy milyen országban élünk. Arról, hogy Mo.-on a jogállam létezik ugyan, csak nem m?ködik úgy ahogy ott m?ködik ahol már régóta megvan. Figyelj:

  1. Egy rendôri vezetô a sajtótájékoztatón azt mondja, "Nem használt a rendôrség Viperát". Az újságírók fotókat és videókat mutatnak be amin látszik, hogy Vipera van a rendôrök kezében. Erre a reakció: "Nem használtunk viperát" (Normális országban kevesebb miatt lemondanak, csak nálunk ezek az emberek a politika cinkosai)
  2. BKV (Budapesti Közlekedési Vállalat) Többek között az Index ügyvédje is kérte a Fôpolgármesteri Hivatalat, hogy adja át a sajtónak a szerzôdéseket ami a BKV és a külsôs cégek között köttettek. Mivel ezek közpénzekbôl fizetett tanulmányok és egyéb szolgáltatások voltak. A BKV kiszervezett munkái. És természetesen nem adták ki, pedig ezt TÖRVÉNY írja elô.
  És ez csak kettô a sokból ami az megingatja az emberek demokráciába és a jogbiztonságba vetett bizalmát. És ha tényleg Németországban élsz és tudod, hogy mi az alapja a m?ködô demokráciának akkor tisztában vagy vele, hogy ez mekkora probléma és milyen veszélyes.

  És ez teljesen független komcsiktól, fasisztáktól, libsiktôl meg hasonló izmusoktól. Ez inkább a tekintélyelv?, cinikus hatalmi szemlélet továbbélése, aminek a gyökerei a Kádár-rendszerbe és még korábbra nyúlnak vissza.
  Ettôl kezdve a többi dolog már csak következmény.

  :(”
 • 552. cselac 2009. február 10. 09:23
  „Mikor lesz a Jobbik-Magyar Gárda megemlékezés, még egyszer lehetne kérni?

  Soha életemben nem demonstráltam, soha nem balhéztam senkivel, de úgy érzem, valamit tennem kell most már. Ha csak csendesen, ha csak az ottlétemmel is. Ha másnak nem, magamnak kell erőt adnom, hogy megmaradjak ebben a lehetetlen országban.

  Tudom, talán nem kellene ide hoznom a politikát, de itt az új adócsomag, ahol szóba sem kerülnek a szociális reformok, csak az derül ki, hogy megint a munkaadó és a munkavállaló szív. Mindig a kisember. Elegem van ezekből. Hogy várhatunk bármiféle megoldás ettől a brigádtól? Az utóbbi napok történései olyan gyűlöletet, és tehetetlen dühöt érzek, aminek úgy érzem, valamilyen formában hangot kell adnom.

  Szeretnék egy olyan kormányt, ahol megalapozott döntésekkel, valóban az ország érdekeit előtérbe helyezve, az országért dolgozó emberek vannak. Ahol csak pozitív diszkrimináció létezik és a diszkriminált a MAGYAR EMBER lesz.

  Arra szeretnék kérni minden békés változást akaró szegedit, hogy tartson velem ezen az eseményen. Nem zászlóval, nem síppal-dobbal-citerával, hanem csendesen demonstrálva.

  KÉREM, AKI TÁMOGATJA JAVASLATOMAT, CSÜTÖRTÖKÖN TŰZZÖN KI EGY FEKETE ÉS EGY FEHÉR SZALAGOT. Képviselje ez a jel a gyászt és a reményt, a tisztaságot is!

  Aki egyetértek, jelezze itt!”
 • 551. achilleus 2009. február 10. 09:10
  „547. hozzászólás EAM 2009.02.10. 01:39
  "Mikor, a kurva Istenbe (bocs!), ertitek meg, hogy
  nem cigany,zsido, feher, fekete, sarga, kek, zöld, a lenyeg, hanem az
  EMBER!!!!!!!!!!!!"

  Kedves EAM, ezt ugye Draskovicstól, és úgy általában a szocialista-liberális bagázstól kérdezed?
  Mert szerintem tőlük kellene.”
 • 550. ellenálló 2009. február 10. 08:09
  „Sajtóközlemény

  A hódmezővásárhelyi Jobbik alapszervezete mély megdöbbenéssel értesült arról a tragikus kimenetelű bűncselekményről, melyben az MKB Veszprém kézilabdázója Marian Cozma áldozattá vált.
  Szeretnénk kifejezni őszinte együttérzésünket családjának, közeli és távoli ismerőseinek, illetve mindazon sportszerető embereknek, akiknek lelkében mérhetetlen űrt hagyott hátra elvesztése.
  Egyben felhívjuk Lázár Jánosnak -, mint az Országgyűlés Rendészeti Bizottsága elnökének - a figyelmét, hogy a közeljövőben ne a jogkövető magatartást tanúsító Magyar Gárda Mozgalom elleni kirohanásaira, Haszid mozgalmak támogatására szentelje idejét, hanem tegyen meg minden tőle telhetőt, a többségi magyar társadalom számára egyre elviselhetetlenebb és gyakoribb, az elkövetés módszereit tekintve mind brutálisabbá váló cigánybűnözés visszaszorítására. A Jobbik parlamentbe jutása esetén kész a - bizonyítottan visszatartó erejű - halálbüntetés visszaállítását megakadályozó jogi kötelezettségek felülvizsgálatára.

  A hódmezővásárhelyi Jobbik elnöksége nevében:
  Dombi-Kiss László - alelnök”
 • 549. katcsi 2009. február 10. 07:46
  „kérlek, ne káromold Isten nevét EAM”
 • 548. keletaru 2009. február 10. 07:15
  „Nekem köteleségem minden nap dolgozni adót fizetni , másnak meg joga van mindenhez . Elég érdekes minden reggel errea gondolatra ébredni . S meg lehet nézni ki itt a raszista !! Kivan már kisebbségben , na nem azok akik mindig ezt hangoztatják .
  Ez csak egy magán vélemény nem kellvele egyet érteni !”
 • 547. joy 2009. február 10. 04:02
  „Ez nem ember, hanem egy agresszív őrült, akinek már régen sitten kellene szikkadnia élete végéig!”
 • 546. EAM 2009. február 10. 01:39
  „Megfogadtam, többet nem szolok.
  De, nem allhatom ki, 1 mondatot!

  "Sziti", Te oly gyakran, most is felreertettel.

  Masik:
  (Most remelem, nem leszek moderalva!)

  Mikor, a kurva Istenbe (bocs!), ertitek meg, hogy
  nem cigany,zsido, feher, fekete, sarga, kek, zöld, a lenyeg, hanem az

  EMBER!!!!!!!!!!!!

  Most tenyleg, vege.”
 • 545. smalltown 2009. február 09. 23:56
  „most persze sokan igazolni velik eddigi gyulolkodesuket, osszemosva , egy kalap ala veve minden ciganyt. Mintha mi "nem ciganyok" is nem lennek ezerfelek, ezerfele ertekrenddel. Van koztunk bunozo, gardistak kozt masirozo, mas meg a kisebbsegek jogaiert kuzd....Ahogy a ciganyok kozt is gondolom sokan megcsak nem is koszonnenek egymasnak! De szerintem nem azon kell vitazni, hogy milyenek a ciganyok...Mert ebben mindenkinek igaza van pro/kontra. Csak odaig jo lenne eljutni,hogy megoldaskent ne azt lassuk,hogy "ki kell oket irtani", Dunaba veluk" stb... Tetszik/nem tetszik egyutt kell elnunk, megoldast kell talalnunk, mindannyiunk erdekeben.”
564 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősödött a forint

A korábbi eladók most forintvevőként tűntek fel. További erősödés is elképzelhető. Tovább olvasom