Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Olcsóbb távfűtést ígér a kormány

Csökkenteni akarja a távfűtés díjait ősztől a kormány - csak még azt nem tudják pontosan, hogyan.
Valószínűleg nem az ÁFA - tartalmat csökkentik majd, hanem kidolgoznak egy új kompenzációs rendszert. Az RTL Klub Híradójának információi szerint több mint 15 milliárd forintot szánnak erre a célra. Idén egyébként eddig már háromszor, összesen 12 százalékkal drágult a távfűtés.

A gáz várhatóan idén még egyszer drágul, úgyhogy valószínűleg még tovább nő a távhő ára is. A kormány viszont azt tervezi, hogy ősztől valahogyan csökkenti a távfűtés árát. A rövid távú intézkedések hatásának érződnie kell a következő fűtésszezon számláin is - fogalmazott Lendvai Ildikó, a szocialisták frakcióvezetője évadzáró sajtótájékoztatóján.

Az előzetes tervek szerint a távfűtést használók kétféleképpen kaphatnak majd támogatást. Ha valaki az átlagos - vagyis körülbelül 60 négyzetméternél kisebb lakásban lakik, vagy ha szociálisan rászoruló. A kompenzáció rendszerét még nem dolgozták ki, de az biztos, hogy a távfűtés áfa-tartalmát nem csökkentik.

Olvasóink írták

 • 14. Bingo 2008. június 14. 19:14
  „Ígérni én is tudok!”
 • 13. maci52 2008. június 14. 06:45
  „Én is megakarom kefélni a szomszédasszonyt,csak nem tudom még hogy hogyan.”
 • 12. én megmondtam 2008. június 13. 20:45
  „a panel lakások lakóira hajt a böszme!!!!!!jön majd a dumával hogy orbán azt mondta panellakók,pedig éppen ugy kiragadták egy panel lakásban élőkre kedvező szövegkörnyezetből ezt az egy kifejezést,ahogy a köteles beszédet,amit aztán el is ismert gyurcsányi,kiragadták a szövegkörnyezetből és ezt használták fel a választásokon a fidesz lejáratására!!!!bizom benne nem lesz olyan ostoba ez az ország hogy ujra be lehet ezzel a hazugsággal etetni a választásokra!!!!!!!láthatják mit is értek ferikéjükkel az aranyos ferikéjukkel!!!!!!most már késő sajnálkozni,hogy nem gondoltuk ,hogy ez lesz az igéreteiből!!!!!!!lehet szivni a vizipipát!!!!!!”
 • 11. ?!?!? 2008. június 13. 16:59
  „Igazad van DG! Ne fizessen senki se adót! Csak aztán a végén az utolsó ne felejcse el lekapcsolni a villanyt!”
 • 10. hehe 2008. június 13. 14:00
  „Én meg milliárdos akarok lenni, csak én sem tudom, hogy hogyan..... :)

  A BöszmeÚr már hazudott a választás előtt nem keveset.... most is ezt teszi!”
 • 9. BTK 2008. június 13. 08:42
  „MAgyarok!
  Fogalmazni azt tudsz öregem! Mielőtt elküldöd a süket dumád, ugyan olvasd már át legalább 4x,hogy mit írsz!! Aberált kis köcsög lehetsz, ha azzal szórakozol, hogy mások véleményét anyázod!!
  Nem szégyeled magad!!”
 • 8. matriné 2008. június 13. 08:03
  „Hát igen e kormány is nagyon jól tudja, hogy hol fosszák ki a lakosságot a legjobban! Most igérget, hogy visszaád a jogtalanúl kivetett árakból ezuttal a szavazatok ért kevesebbel vágatják meg a lakosságot. No de, hogy gazdagodnak meg a pribékeik ezekután?”
 • 7. MAgyarok 2008. június 13. 07:46
  „DG

  mehetsz a kutyának sem hiányzik magad fajtád....”
 • 6. Balogh Gábor 2008. június 13. 06:06
  „Érdekes : nekem soha semmilyen kompenzáció nem járt ! A fát már most meg kell vennem és ki kell fizetnem , amivel majd csak télen tüzelek , össze kell vágnom , be kell vinnem . . .
  bégé”
 • 5. k 2008. június 13. 01:19
  „KIM Mert a tiedet növelik majd. A távfűtést is gázzal csinálják csak nagyban. nem? Innen eveszünk, amoda rá terheljük, tudod, ne legyen nagy kiesés.”
 • 4. DG 2008. június 12. 23:39
  „"Csökkenteni akarja ősztől a távfűtés díjait a kormány, csak még azt nem tudják pontosan, hogyan." (Gyengébbek kedvéért, ez a cikkből van.)

  Akkor most ki ígérget felelőtlenül mindenféle hülyeséget? Már megint az átkozott Orbán, ugye?

  Egyébként meg, aki nem panelban lakik, az dögöljön meg, fizessen , vagy költözzön oda? Ez is a szocialista "igazságosság" része?

  Teljesen igazad van Rómeó, az a hülye, aki ezeknek azért fizet adót, hogy az ingyenélő szavazóiknak osztogassák a pénzt! Ha minden jól megy, engem jövő hónapban nyúlnak le utóljára.

  Elköltözni pedig nem fogok, mert én itt születtem, ez a Hazám. Takarodjanak a hazaárulók innen, a vezérükkel az élen!”
 • 3. Kolompár Rómeó 2008. június 12. 22:47
  „Eddig nem azért szopott az ADÓFIZETŐ (nem kolompár, nem szerencsétlen hátrányos helyzetű, stb.), hogy "majd jövőre, meg majd utána" jó lesz. Most megint osztogattok a lehetséges szavazóknak. Menjetek el oda, ahova valók vagytok. Az én hozzájárulásom a múlt hónaptól csökkent a töredékére, engem már kizavartatok a rendszerből. Eddig én azok közé tartoztam, aki eltartotta ezt az egész kuplerájt.
  Elértétek, hogy már nem. Érdemes volt? Építsetek a szavazóbázisra, de ennek az országnak már reszeltek, akinek esze és lehetősége van, itt hagyja a pics*ba az egészet. Bár megmondtad az elején, el lehet menni. Igazad volt, el is mentem. Örülj nagyon!”
 • 2. Kolompár Rómeó 2008. június 12. 22:42
  „Feri, bammeg! És az adócsökkentéssel mi lesz? Meg a gázárbefagyasztással? És a nyugdíjak infláció kétszerese feletti emelésével? Szerinted ki a demagóg? Te vagy az (egyébként szintén) ugyanolyan Viki? Ne hazuggyá´ má´. Elég volt!”
 • 1. kim 2008. június 12. 20:44
  „Én gázzal fütök, az én szavazatom nem kell az MSZPnek? Nekem miért nem csökkentik a fütés árát?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar találmány oldja majd meg a pille palack problémát?

Egy magyar találmány segítségével felére csökkenthető az elhasznált pille palackok kezelésével… Tovább olvasom