Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Olcsón kínált thaiföldi utakkal csaptak be százötven magyart

Repülőjeggyel, szállással, reggelit tartalmazó ellátással és fakultatív programokkal együtt százezer forintért kínált thaiföldi utakkal csaptak be mintegy százötven embert - közölte Butter Csaba, a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztályának munkatársa keddi sajtótájékoztatóján.
A tettesek e-mailben kínálták az üdülést, a befizetésekről visszaigazolást is küldtek, de csak az első turnust utaztatták el. Az ügyre úgy derült fény, hogy múlt pénteken egyszerre többen is feljelentést tettek a rendőrségen az elmaradt utazások miatt.

A sértettek elmondták: június-júliusban kedvező thaiföldi utazási ajánlatokról kaptak elektronikus levelet. Ebben szerepelt egy telefonszám is, amelyet felhívva megerősítették nekik a kedvező ajánlat tényét. Azt mondták nekik, hogy a thai kormány turisztikai alapja támogatja az utazást, azért ilyen olcsó.

Butter Csaba elmondta: az első körben jelentkezőket ki is utaztatták, ők különböző programokon vettek részt, majd amikor hazatértek, a szervezők arra kérték őket, hogy meséljék el barátaiknak, családtagjaiknak, ismerőseiknek ezt a kedvező lehetőséget. Az utasok így is tettek, ennek következményeként mintegy százötvenen be is fizették az üdülés árát, de közülük már senki sem tudott elutazni - volt, akinek a nászútja veszett így oda. A nyomozók szerint a sértettek köre még jelentősen bővülhet.

A rendőrség soron kívül kezdte meg az ügy felderítését. Kiderült,hogy a sértettek telefonon egy 41 éves férfit, R. Lászlót keresték meg, miután megkapták a kedvező ajánlatról szóló levelet. Az utazás árát is az ő magánszámlájára fizették be.

A rendőrök még pénteken elfogták a férfit szülei budapesti lakásán. Üzletszerűen elkövetett, nagyobb kárt okozó csalás miatt indítottak eljárást ellene. A nyomozók eddigi információi szerint R. Lászlónak nem volt se képzettsége, se engedélye arra, hogy utazásszervező legyen, és utazási iroda sem állt mögötte. Butter Csaba az MTI kérdésére elmondta, hogy a férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrök kezdeményezték R. László előzetes letartóztatását, de a bíróság csak lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

Butter Csaba kérdésre válaszolva elmondta: a nyomozás eddig olyan vagyontárgyat nem tárt fel, amelyet zárolhattak volna.

Az ügyben egy másik - R. Lászlóval ellentétben büntetett előéletű - férfit is összefüggésbe hozott a rendőrség a bűncselekménnyel, de ő jelenleg is Thaiföldön van. Butter Csaba hozzátette, hogy Magyarországnak nincs kiadatási egyezménye Thaifölddel.

Olvasóink írták

  • 2. KolompárRómeó 2009. október 13. 18:56
    „Ilyenkor mindig azt szoktam írni, hogy sehol nincs leírva, hogy lopni, meg csalni kell. De ahogy a cikk írja: "A tettesek e-mailben kínálták az üdülést", azaz aki szpemet megnyit ÉS aztán bármit is vesz, az tényleg megérdemli.”
  • 1. Rosmary53 2009. október 13. 16:23
    „Hiába, nem kell ahhoz iskola, hogy valakinek csavaros legyen az észjárása. Annak meg, aki befizetett, esze sem volt, csak pénze.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett fogház két rendőrnek

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt kedden a Fővárosi Bíróság két rendőrt, amiért 2006. október… Tovább olvasom