Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Oltárczi Ottília

Oltárczi Ottília a soproni Fenyő Téri Általános Iskola alsó tagozatos tanítója. Egyik elsőse ajánlotta.

Kategória: általános iskolai tanító

Név: Oltárczi Ottília
Fenyő Téri Ált. Isk., Sopron

Jelölő: Szittyai Bálint

Oltárczi Ottília
Oltárczi Ottília a győri tanítóképző elvégzése után, 1988-ban kezdett el tanítani. Mint mondja, a tanári pályát nagyrészt egykori tanítója, Gátas Ferencné Babi néni hatására választotta. Az édesapa, Oltárczi Ferenc szintén pedagógus.

A tanítónő két gyermek édesanyja. Az otthoni tapasztalatokat a tanításban is fel lehet használni és mindez fordítva is működik. Az óvoda után éles váltást jelent az általános iskola, amikor negyvenöt percet kell végigülniük a kis diákoknak, lekötni figyelmüket, de óriási türelemmel minden elérhető. Ráadásul mindezt naponta négyszer.
– A befektetett energia viszont többszörösen megtérül, amikor látja a tanító néni a nebulók szemében a csillogást, hogy megértették az aznapi feladatot. A tanulók érzelmileg erősen kötődnek a tanítójukhoz, talán ezért is nehéz a váltás, amikor véget ér a négy év, és az ötödik osztályban már más tanárokhoz kerülnek.

A tanító néni minden reggel meghallgatja, mi történt a kisgyermekekkel, akik a kedvességet rajzokkal, élménybeszámolókkal hálálják meg. Legalább ilyen fontosak a visszajelzések. Például, amikor a régi tanítványok visszajárnak. Sőt, az utcán is megállítják egy jó szó erejéig. Olyan eset is előfordult már, hogy egykori tanítványa is az ő osztályába íratta be gyermekét. S lehet-e ennél nagyobb öröme egy pedagógusnak? A főiskolások szívesen választják Oltárczi Ottíliát, ha iskolai gyakorlat teljesítéséről van szó.

Ajánló

Szittyai Bálint
Oltárczi Ottíliát az első osztályos Szittyai Bálint ajánlotta. Igaz, most hét éves, így szerkesztőségünknek a levelet az édesanya fogalmazta, természetesen Bálint javaslatára.
– Nem szeretnék más osztályba és más tanítónénihez járni. Nagyon jól érzem magam az 1. B-ben. A tanításból fél év telt el, de a tanítónéni kedves hozzánk.. Nap mint nap megkérdezi, mi történt velünk, megértő, ezért „örömmel" jövünk be az iskolába.

Barilichné Tóth Rita
Igazgató

Barilichné Tóth Rita titokban a szíve mélyén remélte, hogy kollégái közül lesz jelölt a Katedrák kedvencei kampányban, hisz mint elmondta, sok kiváló, jó pedagógus tanít a Fenyő Téri Iskolában.
– Ottília a kötelező tanítási órákon túl az iskolai rendezvények szervezésében is tevékenyen vállal részt. A gyermekeket nagyon szerető pedagógus, segítőkész, türelmes, a szülőkkel és kollégáival jó kapcsolatot építő, ápoló ember. Hagyományokat őrző, de az új felé is mindig nyitott személy. Mindig lehet rá számítani.

Kedves Olvasónk!
Ha Ön is úgy gondolja, hogy bármelyik jelöltet szívesen támogatná  szavazatával illetve jelölné valamelyik kategóriába, akkor nem kell mást tennie mint a tanar@kisalfold.hu e-mail címre elküldenie annak a tanárnak a nevét, akire szavazni szeretne (vagy jelölni), és természetesen az Ön nevét és telefonszámát, hogy éresíteni tudjuk ha Önre mosolyog a szerencse. Örömmel vennénk ha szavazatát ill. jelölését röviden néhány sorban megindokolná.

További részletek a kampányról itt >>

 A jelölést támogatók:
Tóth Tímea: -
Bujdosó Péter: A szavazatomat Oltárczi Ottíliára küldöm, aki a nevelt lányom osztályfőnöke. Neki köszönhetjük, hogy kislányunk könnyedén beilleszkedett az iskolai környezetbe.
Orbán Evelin: Oti néni a húgom osztályfőnöke! Az iskolában - ahová én is járok- nagyon szereti minden gyerek! Kedves tanár néni!
Orbán Vanessza: Ő az osztályfőnököm és nagyon szeretem! Oti néni nagyon kedves és türelmes! Nagyon örülök, hogy ő az osztályfőnököm!
Tóth Istvánné: A kisunokám Vanessza Ottília tanítványa! Rengeteget mesél Oti néniről, nagyon szereti őt! Büszke voltam, amikor unokám tanítóját a Kisalföldben láttam viszont!
Orbán Árpád: a kisebbik lányom osztályfönőke ( bár nekem lehetett volna az osztályfőnököm 25 évvel ezelőtt ),meg a hátsó telekszomszédom is volt csak kár , hogy elköltözött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 01.18.

Tovább olvasom