Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Olvasói kérdések

az energiatámogatásról

„ Lakótelepi lakástulajdonos vagyok, igényeltem gáz- és távhőtámogatást is, de csak a gáztámogatásról kaptam pozitív választ. Ez azt jelenti, hogy

a távhőre nem kapok

támogatást?”

– Biztosan kap, hiszen a két támogatási formára azonosak a jogosultság feltételei: a jövedelemtől és a családtagok számától függ. Mivel azonban a két kérelmet két külön ügyként kezelik a hivatalokban, nem feltétlenül történik egyszerre az elbírálásuk – tudtuk meg Takács Tibortól, a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságának családtámogatási irodavezetőjétől. Az azonban, hogy a hivatalok még dolgoznak, természetesen nem jogvesztő, azaz bármikor is születik meg a kedvező döntés, a támogatás visszamenőleg, január 1-jéig jár az igénylőnek. Márpedig gőzerővel dolgoznak, hiszen napi ötszáz új igénylés érkezik, s hétezer olyan kérelmezőtől is várják a választ, akit hiánypótlásra szólított fel a hivatal.
„ Távfűtéses társasházban élek, nálunk a közös képviselőnek is nyilatkoznia kellett, hogy megkapjuk a támogatást. Úgy tudom, ezt meg is tette, de eddig nem történt semmi...”
A nem egyedi méréssel rendelkező távfűtéses társasházakban valóban a közös képviselőnek kellett nyilatkoznia a megosztási arányról, azaz arról, hogy a ház fogyasztásából milyen százalékban részesülnek az egyes lakók. Voltak olyan közös képviselők, akik rosszul számoltak, s az egyes lakások fogyasztását összeadva nagyobb szám jött ki, mint a társasház teljes fogyasztása. Takács Tibor elmondta: három társasházat érint a probléma, ezeknél egyenként – valószínűleg szakértő ellenőrök segítségével – utánajárnak az egyéni energiafelhasználásnak. Hogy pontosan mikor, az a hivatal kapacitásától függ, először ugyanis érthető módon a szabályos igényléseket dolgozzák fel, de harminc napon belül igyekeznek pontosítani az igényléseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatás az UEFA-kupában

Ma és csütörtökön 15 mérkőzést rendeznek az UEFA-kupában, amelyben a legjobb 16 közé jutás a… Tovább olvasom