Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Olvasói receptek: megfőzött gyönyör

Kedden a Kisalföld receptversenyének újabb tizenegy ételét készítették el a mesterek!
Suga Péter mesterszakács
A győri Lamaréda étteremben igazi különlegességek, családias finomságok kerültek terítékre. Az agyagkacsától a prószáig, a kukoricadödöllétől a túrófánkig sok különleges, de házias, „megfőzött, megsütött ízes gyönyör" kápráztatta el a mesterszakácsokat és a kóstolóként jeleskedő étterem-tulajdonost, Szabó Lászlót.

Receptekből már közel háromszázat küldtek el szerkesztőségünkbe az olvasók! Az első százból választotta ki a Pető István által vezetett szakmai zsűri a megfőzésre méltónak találtakat.

Kedden a második főzésen, ahol elsősorban Suga Péter mesterszakács jeleskedett, újabb tizeneggyel bővült a szakmai szempontokból, egy hivatásos éttermi konyhában profin elkészített ételek sora. A Lamaréda étteremben a tálalásra is figyeltek. Nem csupán azért, mert Szabó László tulajdonos és Sátor László mesterszakács (képünkön) mint szakmai zsűri megízlelte, megcsodálta őket, hanem azért is, mert már elkezdtük a készülő Kisalföld-szakácskönyvbe lefotózni a remekműveket.

Szabó László és Sátor László
Mert remekművek ezek. Ahogy a gasztronómiai szövetség elnöke, Pető István fogalmazott, házi remekek. Dédanyáink és nagyanyáink konyhai csodái, melyek még a legínségesebb időkben is képesek voltak ízeket varázsolni az ebédlőasztalra.

Olvasóink sok receptet küldtek már eddig is nekünk, ám ez reményeink szerint még csak a kezdet. Szeretnénk, ha jövő őszre tényleg a Kisalföld, a megye nagy szakácskönyve készülhetne el, benne fotókkal az ételekről, melyeket megjelenésre méltónak találtak, és fotókkal azokról, akik beküldték őket.

Várjuk a további jelentkezőket! Annál is inkább, mert a kisalföldi receptgyűjteményben való megjelenés csak az egyik jutalom, ezenkívül számos vár azokra, akik megosztják velünk konyhájuk titkait! A holnapi Bizalmasan mellékletben megtalálják a receptverseny e havi díjazottjainak névsorát és a beküldési címet is! Bővebb információ a www.kisalfold.hu oldalakon!

A jók közé került étkek és beküldőik

Agyagkacsa – Szabó Szabolcs, Lébény.
Kukoricaganca – Balogh János, Győr.
Pillangós – Szabó Károlyné, Lébény.
Pöttyös diós szelet – Kertész Gyuláné, Hegykő.
Kukoricadödölle – Szimeiszter Zoltánné, Lébény.
Dédi „keletlenje" – Bokorné Sári Natália, Győr.
Joghurttorta – Kolonics Ferencné, Abda.
Rakott szilvás tészta – Csapó Ernőné, Győr.
Prósza – Szabó Istvánné, Győrszemere.
Túrófánk Bíróné módra – özv. Bíró Istvánné, Kunsziget.
Pulykamelltorta – Tóth Józsefné, Mosonmagyaróvár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornai csoport

Rábacsanak–Egyed 2–0 (0–0). Gsz.: Rákli, Nagyváradi. Markotabödöge–Rábakecöl… Tovább olvasom