Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Ombudsman vizsgálja az SS-ruhás igazgatót

Hivatalból vizsgálatot indít az oktatási jogok miniszteri biztosa a tordasi iskola igazgatóválasztása ügyében. Erről Aáry-Tamás Lajos nyilatkozott, miután találkozott a Történelemtanárok Egyletének elnökével, aki sürgős választ kért tőle az ügyben. A történelemtanárok szervezete mellett a biztost megkeresték helyiek, tordasiak, szülők is.
Aáry-Tamás Lajos elmondta: a rendelkezésre álló információk alapján úgy döntött, hogy hivatalból vizsgálja az ügyet. Megnézi, sérült-e valakinek a joga, s hogy az oktatásról szóló jogszabályok adnak-e megfelelő garanciát arra: ma Magyarországon egy náci ne lehessen állami iskolában igazgató.

A Tordas és Gyúró társult intézményeként működő tordasi iskola munkáját augusztus 1-től Kosaras Péter Ákos hadtörténész, középiskolai tanár irányítaná, aki az interneten tavaly SS-egyenruhában volt látható.

Juhász Csaba, Tordas független polgármestere múlt szombaton elmondta: a Sajnovics János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Oktatási Intézmény jövendő vezetője mindkét érintett település képviselő-testületében megkapta a szükséges számú szavazatot, azaz a minősített többséget.

Kosaras Péter Ákos személye megosztotta a falut, a szülők képviselői a községháza előtt bejelentett demonstrációt tartottak, s petícióban kérték a képviselőket, hogy alaposan fontolják meg a döntést.

Kosaras Péter Ákos korábban a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium igazgató-helyetteseként dolgozott. Tavaly júniusban került fel az internetre az a kép, amelyen SS-egyenruhában volt látható. Akkor azt mondta, az egyenruhát egy történelmi játék kedvéért, hagyományőrző táborban öltötte fel. Az ügy kirobbanását követően felmentették a beosztásából az egyházi iskolában, majd a munkaviszonya is megszűnt.

Olvasóink írták

 • 6. Cseter János 2008. június 06. 07:43
  „Tegnap volt Győr városában a Ombudsmani meghallgatás! Még a Kisalföld fotósa is müködött! Hogy eredménye lessz-e az ott felevetett megoldásra váró eseménysorozatnak az kétlem! Hisz elődeik dr. Polt Péter és prof.dr. Göncsöl Katali sem volt rá képes! Főleg, hogy a mellébeszéléssel el lehet bagatellizálni, szőnyegalá söpörni a témát!
  Nem hinném, hogy volna bátorságuk az alvilág Jogi Maffiájával szembeszállni! Eddig ez a tapasztalatom!”
 • 5. 4 2008. június 05. 21:37
  „Ombudsman úr, az mikor lesz vizsgálva, hogy a politikai elitt hogy bánik a választóival?
  Ez is megérne egy vizsgálatot!”
 • 4. Állampolgár 2008. június 05. 14:44
  „Az mondták egyesek, hogy a Nemzeti Vágta nem hagyományőrzés... Ha ez viszont az, akkor elgondolkothatnának, hogy végül is ki a MAGYAR és KI NEM AZ!!!”
 • 3. miracle 2008. június 05. 10:51
  „fúj_transzveszt
  Ha nem tetszik, hogy milyen ruhában járkálnak az utcán, akkor ne járkálj az utcán vagy ne nézd!
  Egyébként a fidesz akkor miért zárta ki? Nekik sem tetszik a hagyományőrzés??”
 • 2. fúj_transzveszt 2008. június 05. 09:43
  „És kinek mi köze,ahhoz,hogy ki mit vesz fel. Akinek nem tetszik, ne nézze. Ez is személyi szabadság. És akik női ruhában járnak,férfi létükre az utcán? Lányom a villamoson megkérdezte,hogy a bácsi miért rúzsozza magát. Kifújta a szél a száját. Nem tudtam mást mondani.”
 • 1. Krisz_ 2008. június 04. 23:21
  „Hagyományőrző táborban, másokhoz hasonlóan viselt a tanár egyenruhát. Mégpedig a Wehrmacht részét képező magyar utasítási nyelvű Hunyadi hadosztály egyenruháját. Ezt a hadosztályt a bíróság felmentette a háborús bűnök vádjai alól.
  Megjegyzem, hogy a megszálló és ideiglenesen 40 évig itt ragadt Vörös H. egyenruhája is megtalálható volt a táborban...
  Ki lehet az a ..., aki ezt a hazugságot megint átvette a F... H...től. Annyi ideig ne pihenje ki magát, amekkora kamu ez!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betegszállító és vonat ütközött Zalában

Ketten sérültek meg, amikor egy betegszállító összeütközött a Lenti és Zalaegerszeg között közlekedő… Tovább olvasom