Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Ombudsmanhoz fordult a népszavazási törvény ügyében az MSZP

Ombudsmani állásfoglalást kért a népszavazási törvény tervezett módosítása ügyében két MSZP-s országgyűlési képviselő.
Ombudsmani állásfoglalást kért a népszavazási törvény tervezett módosítása ügyében két MSZP-s országgyűlési képviselő - mondta el Lamperth Mónika vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján. Az MSZP Közjogi Kabinetjének vezetője közölte, Lendvai Ildikóval jegyzett beadványukban aggályosnak tartják azt a Navracsics Tibor, közigazgatási és igazságügyi miniszter által, a kormány nevében benyújtott módosító javaslatot, amely szerint a jövő évi népszámláláskor rögzítenék a lakások címét is.

A politikus azt mondta, választ várnak a Fidesztől, milyen garanciák vannak arra, hogy az így készülő lakáslistát nem kötik össze más nyilvántartásokkal.

Olvasóink írták

 • 9. jozko 2010. november 07. 18:47
  „Dolgoznak rajta...
  Úgy tűnik, hatásos a belső aknamunka.
  Ég a gyujtózsinór?”
 • 8. szilléri 2010. november 07. 17:35
  „Van még MSZP ??????????????????”
 • 7. Ahmadinejad 2010. november 07. 17:15
  „Mi a <moderálva> keres még a magyaroknál az emeszpé, takarodjanak már el, mert uncsi ez a magyarságot útáló szarság-takarodjatok el”
 • 6. deszkás 2010. november 07. 17:04
  „Nincs evvel semmi gond.Hazudni kell vagy teljesen kitérni (nem vagyok itthon). ACHILLEUS! És te elhiszed a http-ben idézetteket? Az irásaid alapján nem hiszem de a te dolgod.”
 • 5. achilleus 2010. november 07. 16:13
  „Mikor nyújtotta be Navracsics a módosító javaslatot, mert a kb. két héttel ezelőtti módosításban valami ilyesmi tervezett szöveg szerepel:

  http://hvg.hu/itthon/20101029_2011_nepszamlalasi_torveny_modositas
  "A törvényjavaslatban megfogalmazzák: a lakások címét belső azonosítóval kell ellátni, és azt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a népszámlálási adatállományoktól elkülönülve kezeli. A módosító javaslat közvetlen módon rögzíti azt is, az előkészítés és a végrehajtás mely feladatai tartoznak a KSH, és melyek a települési önkormányzatok jegyzőinek a hatáskörébe. A begyűjtött adatok a feldolgozási folyamat lezárásáig Magyarország területét nem hagyhatják el - rögzítené a kormány."

  ---- ezzel, őszintén szólva, nem tudom mi a gond. Ráadásul önkéntes marad egy rakás adat szolgáltatása, többek között az előző hozzászólók által boncolgatottaké is. (Na meg például a vagyonra, üdülőtulajdonra vonatkozóké is.)”
 • 4. történész 2010. november 07. 15:00
  „igazságkereső

  Egyet értek veled.Sajnos ez a sajátosságunk Etelközből ered és szolgalelkűségünk ad hozzá táp talajt. A kormányok szépen felőrölték a szakszervezeteket,akik az utóbbi 8 évben a fidesz sztrájk szervezői voltak,ha volt ok ha nem.A dolgozó azt látja,hogy 8 osztályos párt káderek osszák az észt a szakszervezetek,munkástanácsok területén,más sem érdekli őket csak a saját sorsuk.A francia,német és más népek öntudatos népek akik nem arra várnak,hogy más kapirgálja ki.Sajnos a Kádári kor sőt a Rákosi kor sem a fenti emberek bűne,hanem a szolgalelkű magyar népé. Én megéltem 56-ot és bizony aki azon az őszön nézte az eseményeket azon gondolkodott,hogyan lehet neki abból haszna..nem a nemzetnek. A fekete kereskedelem sokkal hamarabb és nagyobb mértékben terjedt mint a felkelés ... Azok akik a köztársaság téren tátották a szájukat már május elsején tapsoltak Kádárnak.”
 • 3. igazságkereső 2010. november 07. 14:49
  „Annyi mindenki ír össze mindent diktatúráról meg minden más egyébről, de amikor össze kellene fogni és ha kell a Parlament elé vonulni, akkor mindössze 300-500 ember lézeng a Parlament előtti téren, piknik szerűen! Senki nem néz tv-t,hogy miként is kell, kellene lebonyolítani egy hatékony és érdekérvényesítő tüntetést? Franciaországban,Németországban,de még a legszelídebbnek tartott Izlandon is több ésszel és hozzáállással tudnak megszervezni tüntetést létszámban, szándékban és kitartásban!!”
 • 2. történész 2010. november 07. 14:22
  „Dehogynem kötik össze..meg kell nézni a diktatúrákról szóló filmeket,történeteket.A nép sakkban tartása, lezüllesztése a cél és ehhez minden adatának megszerzése cél.
  hallani olyat fidesz körökben állítólag vallás és párt állásról is kötelező lesz nyilatkozni, na és akkor mi lesz.semmi más csak a bukásuk után mindenki mondani fogja kezeit mosva mint Kádár esetén is tették,hogy csak kényszer hatására írtam be a kívánt pártállást.És hazudni fognak..a vallással kapcsolatosan ha esze van az embernek nem nyilatkozik,de ,hogy ne legyen baja, hazudni fog.És ettől nem lesz 10 millió keresztény csak papíron..És ez megengedett ha a diktatúra elleni küzdelem miatt történik.”
 • 1. maci52 2010. november 07. 13:53
  „Lendvai inkább látogassa meg a sok-sok börtönben ülő csaló-lopó-sikkasztó párttársát,vigyen nekik mákostésztát, meg szokja a környezetet”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő héten újra Borszerda

A testes, ünnepi vörösborok és az újborok kóstolásával zárul az idei Borszerda-sorozat a jövő héten.… Tovább olvasom