Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Önmagát bírságolja a pécsi önkormányzat

Több telkén sem kaszálta le a parlagfüvet a pécsi önkormányzat, emiatt több millió forint növényvédelmi bírságot kellene kifizetnie - saját magának. A büntetést ugyanis az önkormányzat hatósági osztálya állapítja meg.
Azt mondják, ezzel a szankcióval eddig egyszer sem kellett élni: a felszólítás után mindig rendbe rakták a telkeket. A polgármester szerint nem tesznek magukkal kivételt: ha szabályt szegnek, befizetik a bírságot.

Az egykori pécsi laktanyát négy éve bezárták, ma parlagfű, gaz veri fel. Az önkormányzatnak kellene lekaszáltatnia. Ha nem teszi meg, növényvédelmi bírságot kell fizetnie, amit az önkormányzat hatósági osztálya szab ki, vagyis az önkormányzatnak saját magát kell megbüntetnie. Augusztus első hetében erre rövid határidőt szabott magának a város.

"Egyet tudok ígérni, hogy saját önkormányzati cég vagy intézmény nem fog más eljárás alá esni, mint egy magánszemély, vagy bármely cég a városban" - mondta a Független Hírügynökségnek Tasnádi Péter, Pécs polgármestere.

A kaszálásra már megkötötték a szerződést egy pécsi céggel, akik egy-két héten belül valóban lekaszálják a gazos önkormányzati területeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkahelyteremtésre törekszik a kormány

Az MSZP rendkívüli frakcióülésen hallgatta meg kedden este Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt arról,… Tovább olvasom