Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Ophélie-ügy: titokzatos alak követhette a lányt

Az illetőt ugyanaz a kamera rögzítette, amely a taxist és a piros kabátos férfit is felvette - őket keresi a rendőrség. Ma újabb két francia nyomozó érkezik a BRFK-ra.
Az őrült médiafelhajtás miatt kap rengeteg bejelentést a rendőrség az eltűnt vagy elrabolt francia diáklány ügyében. Volt egy hívás, ahol a bejelentő közölte, hogy ő maga Ophélie. Igaz a telefonáló franciául nem volt hajlandó megszólalni, csak angolul ismételgette: ő a keresett személy. A hívást lenyomozták, kiderült, hogy egy lelkes Ophélie-rajongó hívta a rendőrséget. A nőt a rendőrök egy pszichiátriára vitették - számol be a Bors Online .

Ma újabb két francia nyomozó érkezik a BRFK-ra, ők állítólag két napig maradnak. A gallok a jogsegély keretében eddig is különféle ötletekkel álltak elő, valószínűleg most is előrukkolnak pár kívánsággal a magyar kollégáknak. Ők kérték többek közt azt, hogy ellenőrizzék azoknak a mobiltelefonoknak a cellainformációit, amik Ophélie utolsó tartózkodási helye környékén működtek. A nyomozást nehezíti, hogy több mobilszám is megszűnt, ezek tulajdonosait is keresik a rendőrök. A rendőrség által közzétett egyik videón látszik, hogy a Lánchíd lehajtójánál egy taxi pár másodpercre megáll, majd továbbhajt. Ennyi idő elég ahhoz, hogy valaki beszálljon az autóba. A rendőrök napok óta ennek a taxisnak a jelentkezését várják, Azt remélik, hogy fontos információkkal tudna segíteni.

Követték Ophélie-t?

Egy titokzatos alak tűnt fel a francia diáklány eltűnése előtti utolsó estét rögzítő térfigyelő kamerás felvételek egyikén. Az illető valószínűleg követte Ophélie-t. A rendőrség ezt a szálat is vizsgálja.

A Budapesten eltűnt francia diáklány barátai blogot indítottak a Ophélie Bretnacher ügyével kapcsolatban - adta hírül szerdán a Blikk . Itt került elő egy olyan térfigyelő kamerás felvétel, amelyen egy, a lánnyal azonos irányban haladó illető tűnik fel a Madách téren, december 4-én 2 óra 40 perckor. A lap szerint "minden arra utal, hogy Ophélie-t követte" az ismeretlen.

A napilap információi szerint a férfi egyelőre nem tűnt fel a rendőrségnek, bár azokon a felvételeken szerepel, amelyeket a BRFK tett közzé honlapján. Az illetőt ugyanaz a kamera rögzítette, amely a taxist és a piros kabátos férfit is felvette - őket keresi a rendőrség.

Olvasóink írták

 • 10. flexsnake 2009. január 28. 21:19
  „9. a felderítés semmivel nem lett rosszabb mint 20 éve. Az információáradat lett gyorsabb. Erről már egyszer volt szerencsém élőben is beszélni. Abból nem szűrhető le semmilyen következtetés hogy több a felderített bűntett mert valószínűleg akkor az elkövetett is több. Abból sem szűrhető le semmilyen következtetés hogy több rablásról számol be a média miközben arról már nem hogy az illetőt el is kapták. Tudod az hír ha bankot rabolnak. Az már nem ha el is kapják, de lehet ez már a szóvivő dolga... Igazán kár hogy a titkosszolgálatokról kevés információt juttatnak el az emberekhez, mert bizony nálunk is nagyon profi csapatok vannak akik szinte egyhuzamban dolgoznak egy-egy ügyön. Vannak dolgok amiről egyébként sem számolhatnak be, de ne hidd azt hogy nincs meg az a tudás mint mondjuk egy amcsi szervnél. Az a technika nincs meg ez tény, köszönhető a rengeteg pénznek amit az adódból erre fordítanak, vagy nem....”
 • 9. comet 2009. január 28. 21:03
  „8. A politika tönkretette az igazságszolgáltatást ill. rendőrséget. Ez kellett az olajügyhöz, majd a Princz ügyhöz, Kulcsár- Gyurcsányi ügyhöz stb. (tíz-ezer milliárdos nagysegrendben tünt el lóvé!).
  Sterilizálták a rendőrséget. Ez volt a poltika. Hogy akkora a bűnözés amekkora (ma 4 országos hírű rablás volt)
  meg a felderítési arány is akkora hogy a rendőrségi szóvívő szerint nagyobb az esélye hogy egy vállakozó tönkremegy mint hogy egy rablót elkapjanak, ez meg a következmény. És ez a következmény miatt van szükség FBI meg francia meg ki tudja még milyen nyomozókra.”
 • 8. flexsnake 2009. január 28. 20:31
  „A franciák legfeljebb abban tudnak segíteni hogy a lány francia előéletét osztják meg a magyar kollégákkal.
  Azokat a homályos felvételeket lehet évekig elemezgetni. Miért ilyen szar a legtöbb térfigyelő kamera képe?
  Mert biztosan annyira sok pénzt fektettek bele és a mai napig is folyamatosan fejlesztik... Ja, a mesében...
  Szerintem azon már túl vannak hogy a taxiskamaránál a hasonló autók tulajdonosait megkeresték. Vagy nem? Nem tudom. Nem értem milyen politika lenne egy eltűnésben mikor az érintett nem politikus, tudtommal még csak egyetlen pártnak a tagja sem. Milyen politikát akarsz belemagyarázni egy diák eltűnésébe? De az eltűnés sem igazán jó szó erre, hiszen nem tűnt el. Valahol van csak nem jelentkezik.”
 • 7. comet 2009. január 28. 17:14
  „Tonnhauser László a magyar bűnüldözés nagy öregje a ´90-es évek elején felhívta a figyelmet hogy a bűnözés erősen nyomul a politikába. Tonnhausert nem sokkal ezután nyugdíjazták. Ez volt az első jele hogy bizonyos körök szándékosan gyengítik a rendőrséget. Ezt követően több olyan rendőrt is ellehetetlenítettek akik komolyan vették feladatukat. Valahogy a becsületét kéne vissza addni a magyar bűnüldözésnek. Biztos vannak olyanok akikre lehetne építeni, csak nem politikai hanem szakmai alapon kéne keresgélni.
  Mogiljevics 4 FBI nyomozó miatt volt kénytelen elhagyni Magyarországot, ahonnan 8 évig irányította no1 maffiózóként hálózatát.
  Lehet hogy kell a francia segítség.”
 • 6. turboman 2009. január 28. 17:12
  „Mikor vonják be a nyomozásba Poirot-t? :) ja ő nem francia volt hanem belga. vehehe
  De egyébként:
  Minek vannak térfigyelő kamerák, ha azok segítségével: Nem lehet beazonosítani még egy rendszámot sem?
  Nemhogy esetleg felismerni és leírást adni egy ismeretlenről. Láttam a taxisról a felvételt, egy sötét színű nemtommilyen autó, de komolyan a rendőrbácsik okosak és biztos felismerik, nem igaz, hogy ne tudnának utánajárni hány ilyen típusú és színű taxi van regisztrálva Pesten.
  Vagy ha már kamerákkal és egyéb eszközökkel ellenőrizni akarják az emberek minden lépését, akkor tényleg miért nem működik az, (amit ha jól értem a franciák is kértek): megállapítani, hogy adott időben és helyen milyen számok (telefonok) mozogtak és erről vmi nyilvántartást vezetni.”
 • 5. flexsnake 2009. január 28. 12:50
  „Persze majd a franciák a híres tudásukkal... Pont amit tavaly írtam, hónapokig nem lesz eredmény.”
 • 4. Piki 2009. január 28. 12:36
  „Sajna az éjszakában mindig köröznek "héják", az óvatlan, DJből egyedül sétálgató lányokra lesve.
  Lehet a francia lány és meggondolatlanul beszállt egy ilyen autóba, hogy ne kelljen még a hideg éjszakában órákat sétálgatni hazafelé.......?
  A többit inkább nem részletezném.”
 • 3. dodó 2009. január 28. 12:04
  „A Dóri ügyhöz is jöhetne néhány francia vagy angol nyomozó! Biztosan megtalálnák az ártatlanul meggyilkolt-megalázott kislány testében talált öt különböző DNS gazdáját!

  Furcsa mód nagy csönd van az ügy körül. Úgy érzem, ez a szegedi tudatosan szított álerőszak is az elterelési hadművelet része, hogy ha már kellőképpen elfelejtettük, meg kell nevezniük az elkövetőket, leherssen mutogatni: mit akartok magyarok, ti is csoportosan erőszakoltok még fiatalabb korban?!”
 • 2. Hmmm... 2009. január 28. 08:31
  „Valami hasonlot terveztem en is irni, mint az 1 hozzaszolo.
  A magyar rendorseg miert mond le olyan konnyen egy bunugy lehetosegerol? Miert zarja le olyan lazan es konnyeden az aldozatok tragediainak felderiteset, hogy a tanulsagok alapjan esetleg a bun megelozesre is hangsuly keruljon? A rendorseg dolga elsosorban a megelozes lenne, nem csak a kozutakon kaszirozni amit lehet.
  Miert fizetunk annyi fiatal, akar 40. eleteve utan nyugdijba kerult rendort? Az esznelkuli "sporolas" pocsekolas!!!!”
 • 1. KamuNeni 2009. január 28. 08:17
  „Hat igen a francia rendorok talan tanitanak a trehany lusta arrogans magyar rendoroknek valamit a nyomozas teruleten.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járulékcsökkentés lehet a válságkezelő csomag fő tétele

Az a cél, hogy a középkeresetűek - a 150-200 ezer forintos fizetéssel rendelkezők - érezzék a… Tovább olvasom