Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Orbán-Fodor találkozó: hasonlóan látják az ország helyzetét

Továbbra is előrehozott választásokat akar Orbán Viktor. Fodor Gábor viszont egyelőre olyan cselekvési programot vár a kormánytól, amelyet az SZDSZ is támogatni tud.
Továbbra is előrehozott választásokat akar Orbán Viktor. Fodor Gábor viszont egyelőre olyan cselekvési programot vár a kormánytól, amelyet az SZDSZ is támogatni tud.

A Fidesz és a liberális párt elnöke, szombati találkozójuk után elmondták: hasonlóan látják az ország helyzetét, de a problémák megoldásának mikéntjében különböző a véleményük. Az SZDSZ elnöke azt mondta: ha nem fogadják el a cselekvési programot, akkor egy szakértői kormánynak kell megoldania a problémákat. Ennek felállásához nem kell választás, de ha így sem sikerül orvosolni a gondokat, akkor szó lehet az előrehozott választásokról.

A kisebbségi kormány cselekvőképtelen, nincs programja és felhatalmazása sem. Ezért válságos helyzetbe került ország problémáit csak egy előrehozott választás tudja megoldani - mondta Orbán Viktor a találkozó után. A Fidesz álláspontjáról egy 10 pontos állásfoglalás is készült, amelyet a párt elnöke szombaton át is adott Fodor Gábornak. Ebben egyebek között azt írják: "Magyarország polgárainak többsége elutasítja a kisebbségi kormányzás felelőtlen politikáját, és előrehozott választást akar...

"Az SZDSZ most történelmi jelentőségű tettet vihet véghez, ha segít abban, hogy véget vethessünk a kudarcok korszakának." Fodor Gábor szerint is cselekvőképes kormányra van szükség. Egyelőre azonban a jelenlegi kisebbségi kormánytól várja azt a programot, amely megoldásokat kínál. A találkozó után a liberális párt elnöke azt mondta a Fidesz állásfoglalását áttanulmányozzák, és majd azután válaszolnak rá. Kérdésre válaszolva azt is megerősítette: jövő héten találkozik Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, és majd ezután tudja megmondani, hogy az SZDSZ milyen határidőket vár a kormánytól.

A tájékoztatón megkérdezték Fodor Gábortól, hogy abban az esetben, ha a kormány egy SZDSZ számára is elfogadható programot alkotna, visszalépne-e a liberális párt a koalícióba. Fodor Gábor határozottan válaszolta: az SZDSZ ellenzéki párt kíván maradni, olyan felelős ellenzéki párt, amely ellenőrzi és számon kéri a kormányon ezt a programot. Mindkét párt elnöke hangsúlyozta, hogy nem zárkóznak el a további párbeszédtől. Orbán Viktor kiemelte, hogy azért is jöhetett létre a szombati találkozó, mert az SZDSZ Fodor Gábor személyében olyan elnököt választott, aki nem vett részt a 2006-os MSZP-SZDSZ-es hazugság-kampányban. Többek között ezért is van esélye a további tárgyalásoknak.

A szombati találkozóra az SZDSZ elnökét elkísérte Gulyás József ügyvivő és Gusztos Péter, a liberális párt frakcióvezető-helyettese. Orbán Viktor Navracsics Tiborral, a Fidesz frakcióvezetőjével és Varga Mihály alelnökkel érkezett.

Olvasóink írták

 • 19. hoppá-hoppá 2008. június 22. 23:57
  „Az IP cím azonosítás másnak is feltünt. Egy lehetséges megoldás:
  http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=25114104”
 • 18. Dew 2008. június 22. 21:31
  „"Orbán és Fodor pedig elvileg esküdt ellenségek voltak."
  Téves megállapítás. A rendszerváltáskor/ig Orbán és Fodor jóbarátok voltak (ezt Fodor részéről hallottam egy interjúban). Utána jött a durci, amikor a Fidesz kiszakította magát az SZDSZ-szerű liberális égisz alól, mert azt se felejtsük el, hogy a Fidesz megalakulásakor kőliberális párt volt. Aztán a Fidesz lózungokat váltott, jött a (látszólagos) keresztény-konzervatív maszlag, majd a választók. Most pedig minden visszaáll a régi kerékvágásba. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy Kövér úr nemrég még olyanokat nyilatkozott, hogy az SZDSZ-t meg kell szüntetni (vagy valami hasonló, asszem egy Heti Válaszos plakáton volt).”
 • 17. s.szekeres 2008. június 22. 21:24
  „Ezen a helyzeten valahogy változtatni kellene fiúk,végre.A jelenlegi helyzet szerintem tarthatatlan.”
 • 16. hun vitéz 2008. június 22. 19:14
  „Ebben a színjátékban bármi megtörténhet. Az igazi hatalom a pártok fölött áll s még egy szdsz-fidesz szövetséget is megenged. Hadd rágódjanak az emberek ezen, ne a fő gondon. sajnos izraeli gyarmat lettünk.”
 • 15. No.6-Sy 2008. június 22. 19:07
  „Sorry. Ez mellément. Helyesen: nem sokban különbözőek (Orbán és Fodor).”
 • 14. No.6-Sy 2008. június 22. 19:03
  „"Figyelem! A keret alatti szöveggel kapcsolatban..."

  Helyettem is szólt, részemről egyetértek.

  Amellett, hogy beperelhető a DM, maga ez a szöveg aljas, undorító és paranoiakeltő, (megfélemlítésre játszó).
  Ráadásul ürügyül messzemenő baromságokra hivatkozik: személyiségi jogokra, gyűlöletkeltésre és uszításra.

  A hozzászólások a virtuális térben pontosan úgy tekintendőek, mintha a buszon vagy a villamoson beszélgetnének az emberek. Szép is volna, ha Mari nénit vagy Pista bácsit orrba koppintanák - személyiségi jogokra vagy uszításra hivatkozva -, mert éppen úri kedve (vagy személyes belső problémája miatt) kétpofára szidja Orbánt, Gyurcsányt vagy bárkit. Legalább kiengedi magából a gőzt.

  Ha nem tetszik a hozzászólás, ha annyira sérti bárki szemét-fülét, ha bármely közszereplő kiütéses tífuszt kap attól, hogy "uszítás" és "gyűlöletkeltés" (de jó is volna, ha végre tudnák pontosan, hogy ez mit is jelent...) folyik ellene, akkor azért van a moderátor, többek között, hogy törölje a kétesnek nyilvánított bejegyzést.
  Értsd: nem előre megszabunk egy keretet, és fenyegetőzünk ezzel vagy azzal, hanem HA és amennyiben valaki sértő, akkor azt az bejegyzést vagy nicket töröljük.

  Ez a szólás szabadsága, az, amit a DM jelenleg folytat, a Nagy testvér figyel című játszma. Ugyanaz a dolog, mint amit a nulltolerancia esetében. Úgy látszik, Magyarországon még mindig nagyon sok kontroll-problémás ember lézeng. Magánügy is lenne, ha nem kapna az ilyen ember hatalmat.

  Erről ennyit. Egyébként pedig nem kell félni, ez a lényeg. A szólás szabadság éppen olyan jog, mint amire olyan nagy garral hivatkozik a DM. A személyiségi jogok része.

  Orbán és Fodor pedig elvileg esküdt ellenségek voltak. Jelenleg úgy fest a dolog, hogy nem sokban hasonlóak, legalábbis sokban összemosódnak a kívülálló számára. Ami eléggé szomorú.”
 • 13. CAESAR 2008. június 22. 14:59
  „Az lenne a legjobb, ha ez a két köpönyegforgató, megbízhatatlan,
  szavát be nem tartó alak, csak távolról figyelné, ha egyszer végre egy profi, szakértő kormány, és Parlament dolgozna. Ne aggódjanak ők a Hazáért, hanem tünjenek el a süllyesztőbe.A helyzet nem rózsás, mivel igazi hozzáértő nagyon kevés van, de
  MIKOLA a legjobb az egészségügy terén.”
 • 12. Figyelem! 2008. június 22. 12:19
  „Figyelem! A keret alatti szöveggel kapcsolatban: az IP címmel személyes adatként kell bánni az Európai Parlament legutóbbi döntése szerint. Az EP döntése szerint az IP cím személyes adat, azaz magánügy és még az állami szervek is csak szigorú előírások betartása mellett az egyes személyek írásos engedélyével tárolhatják. Az IP cím nem azonosíthatja az egyes személyeket. A brüsszeliek úgy nyilatkoztak, hogy még egy, az EU határán kívüli bázissal rendelkező cégnek is be kell tartania a szabályokat ha Európába jön.
  Számos szolgáltatónak meg kell változtatnia a szoftverét, mivel az IP követése illegálissá vált! Amennyiben a DM fenntartja az erre vonatkozó törvénytelen gyakorlatát, be lehet perelni!”
 • 11. volt fideszes 2008. június 22. 11:48
  „Egyetértek veled a Fidesz mindig is Zsidesz volt,Orbán Vityó meg soha nem volt nemzeti érzelmű ember mindig megmaradt libárális hatalom mániásnak.Ehhez kellett neki a Kdnp név is hogy hangsúlyozza nemzeti-keresztény voltát ha már az ő jelleme nem lehet soha az.
  Hagyátok a Fideszt emberek!Csatlakozatok a Jobbikhoz,mely igazi nemzeti konzervatív párt.”
 • 10. Hazáért 2008. június 22. 11:41
  „NO comment: Szdsz+Fidesz=Zsidesz
  Összenő ami egy volt 1990-ben,én nem csalódok bennünk-ők valójában egyek.”
 • 9. Dew 2008. június 22. 11:13
  „"Az SZDSZ most történelmi jelentőségű tettet vihet véghez, ha segít abban, hogy véget vethessünk a kudarcok korszakának."
  Úgy beszél, mintha eddig a kormányzás közelében sem lettek volna. Szánalmas.
  6: Ki kényszeríti a pártokat arra, hogy OV mellé álljanak?”
 • 8. klima 2008. június 22. 11:09
  „Brumee!

  Te egész egyszerűen elmebeteg vagy... Sajnállak.

  Egyébként hacsak nem a "világos kecskére" gondoltál, (Ziege hell...)
  akkor még műveletlen is...

  Amire a torz gondolkodásmódoddal utalni akartál talán, az a "Sieg heil" kifejezés lehetett...”
 • 7. buga jakab 2008. június 22. 07:58
  „Az 1%-os törpepárt enyhén meleg vezére mit sem számít, mivel a népnyúzó Fletó seggében volt nyaller eddig is!”
 • 6. Brumee 2008. június 22. 07:21
  „Jó Reggelt!Azt mondja meg valaki,hogy minek kellett megváltoztatni az átkost,minek a ,,több párt"rendszer?-Amikor viktor egy pártot akar csinálni az összesből.Lassan kezd hasonlítani az ország egy nemzeti szocialista demokráciára:Zieg hell viktor”
 • 5. blgz 2008. június 22. 02:50
  „http://href.hu/x/6460”
 • 4. Cc 2008. június 21. 21:25
  „Nem uszítok kéremalássan, nyalják ezek egymás seggét rendesen. Ha még nem gyűlöletkeltés" hánynom kell". Kérném cenzúrázni, nehogy ártsak a kiváltságosoknak.”
 • 3. legyen 2008. június 21. 19:33
  „...cosí fa´n tutte...egyik sem külömb a Deákné vásznánál...”
 • 2. Lemba 2008. június 21. 18:57
  „Honan gondolja ez a ket hasznavehetetlen partkepviselo, hogy ujra megvalasztjak a partjukat? Van meg mit lopni? A vilagon mindenki tudja, hogy visszaeso bunosok, csak meg szabadlabon rohangalnak. Ugy veselkednek mint Cosa-Nostra a harmincas evekben Amerikaban.”
 • 1. Bingo 2008. június 21. 18:29
  „Fodor Gabiéknak jó a sz@rban üldögélni. Jó meleg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjrendszer: ígéretekből megint nincs hiány

Még választásai kampány sem kell ahhoz, hogy fellángoljon a vita a legerősebb választói csoport, a nyugdíjasok ügyében. Tovább olvasom