Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Orbán a Facebookon: a nyugdíjrendszer működtetése állami feladat

Budapest - A nyugdíjrendszer működtetése az állam feladata, amit nem háríthat át az üzleti szférára - jelentette ki Orbán Viktor vasárnapi Facebook-bejegyzésében, amelyben ezúttal a nyugdíj témakörében válaszol a neki feltett kérdésekre.
A miniszterelnök szerint sok más területhez hasonlóan a nyugdíj világában is "a feje tetejéről a talpára kell állítani a dolgokat". Megismételte: a nyugdíjcélú befizetésekből nem költhetünk másra, és nyugdíjat nem fizethetünk másból, mint a nyugdíjkasszába beérkező pénzből. Mint fogalmazott, Magyarország egy rossz döntés következtében a bizonytalan útra tévedt, "nyugdíjmegtakarításaink zsetonok lettek a kockázatos pénzügyi spekulációk rulettasztalán.

A rendszer fenntartói dugig tömték költségek címén a zsebeiket a járulékbefizetők pénzéből - a nyugdíjrendszerünk viszont az összeomlás szélére került". Ezt a veszélyt azonban a kormányfő szerint széleskörű összefogással sikerült elhárítani, ám a biztonságos nyugdíjrendszer kialakításához még sok tennivaló van hátra.

Erőfeszítéseik célja - folytatta -, hogy minél több ember életkörülményei javuljanak, egyre jobban megérje dolgozni, így minél kevesebben gondoljanak arra, hogy elhagyják hazájukat. "Egy ilyen országban nem az lesz az emberek tömeges célja, hogy minél előbb nyugdíjba menjenek" - emelte ki Orbán Viktor, aki szerint meg kell találni a módját, hogy stramm, munkaképes, fiatalos emberek ne érezzék úgy, nincs rájuk szükség, és mielőbb nyugdíjba kell menniük. "Ha a munka értelmes, felemelő és megfelelő a díjazása is, akkor ez magától is bekövetkezik. Az idősek élet- és munkatapasztalata pedig érték, amelyre rövidesen rá fog eszmélni a gazdaság, rá fognak eszmélni a munkaadók" - írta a miniszterelnök.

MSZP: Orbán Viktor az elmúlt húsz év politikáját folytatja

Orbán Viktor semmi mást nem csinál, mint az elmúlt húsz évet folytatja, azt a "húzd meg, ereszd meg" politikát, amitől szabadulnia kellene ennek az országnak; a Fidesz menekül az elől, hogy választ adjon arra, milyen megoldási javaslatai lennének az ország bajaira - mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus elmondta: múlt héten azt kérdezte Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy hol a valódi kormányprogram. Erre a hétre ígérték a bejelentéseket, de azok megint áttolódtak a jövő hétre. Szerinte először ígértek reformokat is, de már csak a takarékoskodásról és a megszorításokról beszélnek. Tíz éve menekülnek az elől, hogy választ adjanak arra, milyen megoldási javaslataik lennének az ország bajaira, tíz éve nem tudni, hogy miért akar kormányozni egyáltalán a Fidesz - mondta a szocialista politikus, hozzátéve: az utolsó kormányzati évükben, 2001-ben, gyakorlatilag az újraválasztásukkal voltak elfoglalva, az elmúlt nyolc évben pedig kizárólag a "tagadásra és a nemre" építették a politikájukat.

Úgy vélte, az utóbbi tíz hónapban, amióta a Fidesz újra kormányon van, semmit nem produkált az egykulcsos adón kívül, amit csodafegyvernek szántak, miközben azzal a munkavállalók 80 százaléka rosszul járt.

Olvasóink írták

63 hozzászólás
 • 63. szilléri 2011. február 28. 17:22
  „Bocs !
  47. queenmargareth 2011.02.27. 19:37

  ,,az autóra a repülőre a bányára a szétosztott vagyonáról Orbán esetében miért nem mondjátok, <moderálva>
  szlogen 5 gyerek 5 kastély, bánya, állami cég"

  Idézőjel kimaradt !

  Mari , nehogy elszállj !”
 • 62. szilléri 2011. február 28. 16:25
  „47. queenmargareth 2011.02.27. 19:37

  az autóra a repülőre a bányára a szétosztott vagyonáról Orbán esetében miért nem mondjátok, hogy lopott?
  szlogen 5 gyerek 5 kastély, bánya, állami cég
  <moderálva>”
 • 61. frakk 2011. február 28. 08:53
  „Ferzso: "a mintegy 3,5 millió eurós projektet mindössze fél év alatt sikerült megvalósítaniuk. "
  ismét a munkahely létesítés ellen tiltakozol. Ember nyugdíjas vagy már?? Mint kederül a fentiekből, nem csak improduktív útépítésekre lehet az Eu-nál pályázatocskázni. Csak ebben az esetben kisebb a lenyúlási esély , ezért nem szeretik. Szegeden ezért marad a járdaépítés, körforgalom, belső sáv kintre , kinti sávok középre helyezése.
  Más is tudja ám mitől döglik a légy. Miért Szeged Európa legnagyobb Eu pályázati pénz lehívója.”
 • 60. macskanadrag 2011. február 27. 22:55
  „Facebook ma esti rendszerüzenete: Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor mostantól ismerősök. :D”
 • 59. tom_peris 2011. február 27. 21:39
  „naja

  A möszöpösek még csak nem is meséltek... csak sütögették a saját pecsenéjüket úgy hogy közben a képünkbe nevettek...

  mennyire jobb most... a narancsék a valásosokkal összefogtak és sütögetik a pecsenyéjüket, de közben folyamatosan mondják hogy emberek, bizzatok, már nem kell sok hátra és itt a kánaán... egyszer talán rájönnek a szavazóik hogy ez se jobb mint ami volt...

  egyik kutya másik eb”
 • 58. ferdzso 2011. február 27. 21:37
  „"54" frakk Olyan "gyönyörű " már- már kimagaslóan nagy "giga" beruházást emlegettél ismét, hogy menten könnyet morzsolok szét a szemem sarkában... Kár, hogy az az "1300" fő is, mikor meglátja, a minimálbéres fizetési papírját, meg amikor meglátja a főnökei gyönyörű kocsiját, aztán meg mikor bemegy a boltba, venni egy kiló "cukrot", és arra gondol, hogy a villanyszámla kifizetése,után a maradékból, telik-e még egy kínai edzőcipőre is, mert a régi, lyukas... (Azért "gyönyörű" az élet!) Főleg így, hogy az MSZP idején kezdett Mercigyár felépült, és a sok külföldi beszállító mellett, csurran.cseppen, némi kis lehetőség dolgozni, minimál bérért, segély helyett, a fenti körülmények között! Sajnos, a "százszor ennyi" szerencsétlen, meg nem Jászárokszálláson lakik....(Azért remélem, hogy jut ott egy "udvaros" állás, "jó pénzért" számodra is, további tudósítások miatt is jó lenne, ha "beépülnél" a vállalkozás dolgozói közé és tovább szárnyalna a vállalkozás, jobbnál jobb ötleteiddel... (Többek között...;akkor már 1301 fő keresné "hülyére" ott magát!!)”
 • 57. macs 2011. február 27. 21:30
  „55. dodoni 2011.02.27. 20:47
  "Én nem csalódtam a Fideszben, mert az alapján szavaztam, hogy kinél látok nagyobb készséget a magyar nép legnagyobb bajának (ami a gazdaságot is visszaveti), a demográfiai helyzetnek a rendbetételére."
  A demográfiai helyzet rendbetételét hogy fogja a Fidesz megcsinálni? Konkrétumot, kérlek!”
 • 56. macskanadrag 2011. február 27. 20:59
  „hazudik”
 • 55. dodoni 2011. február 27. 20:47
  „Én nem csalódtam a Fideszben, mert az alapján szavaztam, hogy kinél látok nagyobb készséget a magyar nép legnagyobb bajának (ami a gazdaságot is visszaveti), a demográfiai helyzetnek a rendbetételére.

  Az MSZP-nél ilyen szándék alig volt (a Népesedési Kormánybizottságot egyszer sem hívták össze) a koalíciós partnere az SZDSZ meg éppenséggel a népesedési csőd további mélyítésében volt érdekelt. Soha nem érdekelte őket a magyar nép.

  Ez az a lényegi kérdés, ami mentén elkülönül az ocsú a tiszta búzától.”
 • 54. frakk 2011. február 27. 20:32
  „Rosenberg
  Papp Francisco tájékoztatása szerint a dinamikusan növekvő, elsődlegesen autóipari és távközlési vállalatok beszállítójaként kábelek és csatlakozók gyártásával foglalkozó cég minden külső forrás nélkül, saját erőből valósította meg a fejlesztést. A korábbival azonos méretű új gyártócsarnok és raktár megépítését a társaság megrendelés-állományának folyamatos bővülése tette szükségessé - fogalmazott a cégvezető.Egyúttal hangsúlyozta: a beruházásnak köszönhetően alkalmazottaik száma az elmúlt egy évben 550-ről 1300-re emelkedett, 2011 végéig pedig várhatóan eléri majd az 1600-at. Emlékeztetett: a mintegy 3,5 millió eurós projektet mindössze fél év alatt sikerült megvalósítaniuk. A cégvezető szólt arról, hogy bár a Rosenberger Magyarország Kft. is megérezte a válságot, számukra a recesszió már csak emlék, tevékenységük az utóbbi időszakban lendületet vett. Ennek és a német anyavállalat bizalmának köszönhetően nyílt lehetőségük a mostani fejlesztésre, amely egy növekedési pálya köztes állomása - vélekedett Papp Francisco. Megjegyezte: a megrendelések ismeretében újabb beruházások igénye is felmerülhet. Jelezte: jelenleg 3 műszakban dolgoznak, és egyre nagyobb kihívás számukra a megfelelően képzett dolgozók toborzása. Az eseményen Gergely Zoltán, Jászárokszállás polgármestere aláhúzta: a város és az egész térség számára nagy előrelépés a cég által megteremtett több száz új munkahely, a Rosenberger Magyarország Kft. egy egész régió számára kínál vonzó és versenyképes munkalehetőséget. A vállalkozás - foglalkoztatottainak számát tekintve - jelenleg a legnagyobb cég Jászárokszálláson. A társaság éves nettó árbevétele - kizárólag a helyben hozzáadott értéket figyelembe véve - mintegy 3,5 milliárd forint. A kapacitás-, illetve létszámbővítéstől idén a termelés 45-50 százalékos, míg a nettó árbevétel 1,5 milliárd forintos növekedését várják. Az üzem összterülete a fejlesztést követően immár eléri a 15 ezer négyzetmétert, melyből a raktár közel 5 ezer, a gyártócsarnok pedig majdnem 7 ezer négyzetmétert tesz ki. Az így létrejött szerelési kapacitás a korábbival együtt eléri a heti 30 ezer órát.”
 • 53. tom_peris 2011. február 27. 20:08
  „45. achilleus 2011.02.27. 19:10

  az ilyen érveket nem értem meg

  1. nem mondtam hogy az MSZP jobb (sőt az a csűrhe valóban még katastrófálisabb...)

  2. Az ne nyugtasson senkit egy rosz döntésnél hogy mások mégrosszabbat csináltak volna (pl a gyerekemet csak egy kispolszki ütötte el... de bezzeg ha egy kamion ütötte volna el!!!)

  3. sokkal inkább bizok egy nemzetközi biztosítótársaságabn mint a magyar álamban (jelen 4 évente változó és szinte nem is létező hosszútávú terveik mellett) ha arrol van szó hogy a befizetett pénzt visszakapom majd ha öreg leszek (vagy megkapják a gyerekeim ha elpatkolok 2 évvel a nyugdíjkorhatár előtt)

  4. tisztában vagyok hogy a magánnyugdíj az csak 1/3-a a teljesnek, ennek a tudatában döntöttem úgy hogy maradok a magánba...

  5. mióta a munkáltató által fizetet járulék adó lett semmi garancia arra hogy abbol a ppénzből az államiba visszaléptetett emberek egy fillért is viszontlátnak abbol a pénzből...”
 • 52. frakk 2011. február 27. 20:08
  „Nincs itt semmi baj a tőzsdére visznek minden pénzt , úgy vásárolnak mint a bolondok. A világ legnagyobb adósai vagyunk a tőzsdénk mindenkit köröz. ::))))”
 • 51. Ókupa 2011. február 27. 19:55
  „Az biztos, hogy valami nem stimmel, ennyire a szakadék szélén még ez az ország véleményem szerint nem volt!
  Én megmondom őszintén bíztam a FIDESZ - ben, vártam a változást hát jött is, csak nem az amire sokan számítottunk akik a FIDESZRE szavaztak.
  Én csalódtam!!!!!!!! Nem tudom mások jártak- e így???
  Konkrétumok nélkül lózungok hangoztatásával nem jutunk ki a ebből a nehéz helyzetből.
  Felnőttünk!
  A mesék ideje elmúlt, tenni kéne már valamit az alsób réteg érdekében is, és nem 500 meg lassan 600 Ft / liter benzin árral riogatni azokat az embereket akik a létminimumom tengetik az életüket.
  Tisztelt kormány vegye kezébe a kormány kereket végre, ha már megkapta a bizalmat és és a szakértőikkel tegyenek valamit a jobb élet reményében, de ne az eltitkolt megszorításokkal. Konkrétumok, tények, előre Hajrá Magyarország , gyerünk FIDESZ valamit tegyetek már le az asztalra.”
 • 50. queenmargareth 2011. február 27. 19:45
  „észrevettétek, hogy csak a fideszről szólnak hírek? botkával nem foglalkoznak, eltüntetik”
 • 49. kontál52 2011. február 27. 19:42
  „achilleus még egyszer és utoljára:

  Szted az normális, hogy csak a szegény rétegre rakódik minden teher, a felső 10 ezer pedig ebből nem veszi ki a részét? Szted nem kellene nekik luxus adót fizetni a többmillás autójuk, repcsijük, hajójuk után? Szted az normális, hogy kimentik a pénzüket, vállalkozásukat külföldre?
  Szted a Fideszbe nincs NOKIÁS DOBOZ ??????
  De naív vagy!”
 • 48. dodoni 2011. február 27. 19:38
  „A jövőt szívfájdalom nélkül feláldozó politika megbukott először

  1989-ben, aztán 1998-ban, majd 2010-ben, de a jövőjét felzabáló (a "kannibálmenüt" készséggel elfogadó) nép , az ezzel a politikával törvényszerűen együtt járó nehézségeket látva, valószínűleg újból és újból vissza fogja hozni azt. Egészen a teljes megsemmisüléséig.”
 • 47. queenmargareth 2011. február 27. 19:37
  „az autóra a repülőre a bányára a szétosztott vagyonáról orbán esetében miért nem mondjátok, hogy lopott?
  szlogen 5 gyerek 5 kastély, bánya, állami cég”
 • 46. queenmargareth 2011. február 27. 19:12
  „Akinek nincs 200-300 e fizetése azt kinyírják. Mint a nyugdíjasokat.A két fideszesnek meg van ez, tehát ők boldogok, többet is kapnak.Nem kell nyugdíkorhatár meghalnak 40-50 évesen azok a fizikai munkát végeznek napi 14 órában. Frakknak, lesz. Nyugi.A sok halott eltartja”
 • 45. achilleus 2011. február 27. 19:10
  „41. tom_peris 2011.02.27. 19:00
  Én is aggódom az állami nyugdíj miatt, ugyanis semmi sem garantálja, hogy az mszp nem tér vissza.
  (Ha valamilyen csoda folytán ők kerültek volna vissza, már ebben a ciklusban összeomlott volna, még úgy is, hogy 2013-tól megadóztatásáról még Hornék döntöttek. Mellesleg a KÖTELEZŐ magánnyugdíjpénztári tagok nyugdíjának is 75%-a az államiból származott volna ... de erről olyan jól elfeledkezni.)”
 • 44. achilleus 2011. február 27. 19:02
  „37. kontál52 2011.02.27. 18:25
  Szerintem, mi ketten frakkal itt már mindent elmondtunk. A tények is magukért beszélnek.
  32. frakk 2011.02.27. 16:36
  34. achilleus 2011.02.27. 17:13”
63 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már Líbiában van a magyarokat kimentő repülőgép

Már Líbiában van az a Malév-gép, amellyel hazahozzák az észak-afrikai országban rekedt magyar állampolgárokat. Tovább olvasom