Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Orbán: a kormány hitelekért kuncsorog

Orbán Viktor szerint a kormánynak jelenleg az a gazdaságpolitikája, hogy bejelenti "cudar idők jönnek". A kormány döntések helyett előrejelzéseket ad, akár egy meteorológus - mondta a Fidesz elnöke.
Orbán Viktor szerint az idei európai parlamenti választások tétje, hogy a választók küzdőképes embereket küldjenek az EP-be, akik számára első az ország, és képesek harcolni Magyarország gazdasági szabadságáért.

A Fidesz elnöke pénteken Budapesten úgy fogalmazott: a kormánynak jelenleg az a gazdaságpolitikája, hogy bejelenti "cudar idők jönnek". Orbán szerint a kormány döntések helyett előrejelzéseket ad, akár egy meteorológus. A pártelnök hozzátette: a szocialista kormánynak sem ötlete, sem célja, sem pedig eszköze nincs a gazdaság rendbetételére, mindössze annyit tettek, hogy "hitelekért pitiznek és kuncsorognak."

A gazdasági válságról szólva Orbán megjegyezte: a válság csak leleplezte és felerősítette az elmúlt hat év rossz magyar gazdaságpolitikáját és az elmúlt hónapokat Magyarország nem tudta volna túlélni, ha nincs az Európai Unió. Orbán éppen ezért egy "csodaszerű jelenségnek" nevezte az EU-t.

A Fidesz elnöke szerint újabb megszorítások jönnek. Mint mondta: erre lehet következtetni abból, hogy a kormány ismét reformokat emleget. Orbán szerint a helyzet súlyos és káosz van kialakulóban az országban, ugyanis a kormánynak kicsúszott a kezéből szinte minden irányítás. A pártelnök úgy vélte, hogy Magyarország ugyanolyan gyenge és leromlott állapotban van, mint 20 éve a rendszerváltás előtt.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. nemzeti_demokrácia 2009. január 17. 22:08
  „Ja, és ez a "FELÉPÍTETTÜK AZ ORSZÁGOT A HÁBORÚ UTÁN" duma eleve ott sántít, hogy azok "építették újjá" (=Rákosi és a többi szovjetbarát elvtársnak segítettek diktatúrát kiépíteni és a nemzetet elnyomásba taszítani) az országot, akik 3-4 évvel előtte a háborúba és a végső pusztulásba vezették.

  Hát mondhatom nagyon szép, értékekkel teli kétszínű viselkedés ez, nem más!”
 • 39. nemzeti_demokrácia 2009. január 17. 22:06
  „35! Ömlik belőled a Kádár-korszak embereibe beleoltott baromság a köbön! Voltak gyáraink, amikből hiteleket fizettünk???? Voltak gyáraink, amikre hiteleket kellett felvenni, mert a legtöbb gyár, már a 70-es években nem ért egy nagy kalap szart sem, mert szar minőségi árut állítottak elő és szar minőségű munkamorállal, stb. (Tisztelet persze a kivételnek). A Kádár-rendszerben adósították el ezt az országot úgy, mint a sicc... tessék magyar gazdaságtörténettel ismerkedni, nem ártana kilépni a szocializmus által átitatott propagandából.

  És én tisztelem azt aki becsületesen végigdolgozta az életét, az természetesen megérdemli a nyugdíját. Csakhogy a legtöbb nyugdíjas egész életében a "teljes foglalkoztatottság" elhitetése miatt dolgozott, mert hát milyen az már, hogy a szocialista országban van munkanélküli, adjunk neki állást, amit hitelekből finanszírozunk, és nem állít elő valódi, versenyképes árut. Na azért van ma adósság, mert a nép bevette a Kádár-elvtárs életszínvonal-dumáját.... az egész Kádár-rdsz nem a fejétől bűzlött, hanem az egész néptől, akik 1956 után meghunyászkodtak, és nem mertek felkelni, hanem inkább a kaja, meg a kocsi meg a sok baromság fontosabb volt.... persze azt is mind hitelből.... 1956-ben bátrak voltunk, a világtörténelem egyetlen forradalma volt TOTÁLIS DIKTATÚRA ellen, utána Kádár lemészárolta a demokráciáért harcolókat, erre a nép meg elkezdte Kádár seggit nyalni a "csodálatos szocialista életszínvonalért".... Gratulálok, ezt megcsinálták!!!”
 • 38. achilleus 2009. január 17. 17:30
  „2009-01-17 10:44
  Hazánk kapja a legtöbb külföldi hitelt
  A legtöbb külföldi kölcsönt hazánk kapta nemzetközi pénzügyi szervezetektől - derül ki a valutaalap adataiból, amely a hitelválság hatásai miatt megsegítendő országoknak nyújtott összegeket veszi sorra. Eszerint még Pakisztán, Fehéroroszország, Lettország és Izland is jóval kevesebb hitelt vett fel pénzügyi egyensúlyának megőrzése érdekében. Ukrajna ugyan 16,5 milliárd dollárt hívhat le az IMF-től, de nem kap hitelt más szervezetektől, így hazánk az Európai Uniótól és a Világbanktól kapott hitelekkel együtt 25,1 milliárd dolláros eladósodással vezeti a sort."

  Most Szerbia is készenlétbe helyeztetett kemény 530 millió dollárt az IMF-től.
  Számítsuk ki az egy lakosra eső összeget! Katasztrófa!!!!”
 • 37. csonakos 2009. január 17. 08:44
  „35-ös! Ez a normális gondolkozás, gondoskodás. Mi nem várjuk a 13. havi nyugdíjat és nagyon köszönjük, hogy eddig is adták. Az év 12 hónapból áll! Tudod amikor mi dolgoztunk ilyen nem volt. Bizony én még ma is gondoskodok az idősekről és amíg a lábamról teljesen le nem esek addig teszem a dolgom. Adjon az Isten még számos esztendőt az anyósomnak, apósomnak. Koromnál fogva már az én szüleim itt hagytak egy boldogabb életért. Ők már nem földi léptékben gondolkoznak. Sokan itt a fórumozók közül sem. Magadra vetted ezt az inget pedig nem neked és hozzád hasonlóan gondolkodóknak szólt. Az öregekről a fiataloknak kell gondoskodni míg a gyerekekről az idősebbek gondoskodnak, ez az élet rendje. Hallgass bele néhány fórumba a tv-kben. A nyugdíjasok már ebből a kis nyugdíjból is felajánlást tesznek a köz érdekében. Milliárdost hallottál már, hogy betesz egy pár száz millát a vagyonából amit így úgy összeszedett? Ugye nem? Jól mondja az evangélium tanítása; az özvegyasszony két fillért adott, de az a mindene volt! Ezen kellene egy kicsit gondolkozni, nem a tisztességben megöregedetteket támadni. Már Orbán, a beszédében is védte a nyugdíjasokat. Lehet, érzi ő felette is jár az idő kereke.”
 • 36. N.P. 2009. január 17. 08:36
  „gardista33

  Nem csak a szellemi munka lehet "haszontalan". Egy rosszul megépített ház, egy elszabott nadrág pontosan ilyen, bármennyit gürizett is vele két kezével a készítője. Az értelmiség ellenesség mindig a diktatúrák és a buták sajátja.”
 • 35. netuddki 2009. január 17. 07:43
  „Én dolgoztam a múlt rendszerben,dolgozom most is.De tudomásul kell venni hogy az idők változnak.Hogy valaki megöregedik az egy dolog.Nagyon sokan nem kapnának nyugdíjat ha az elvégzett hasznos munka után,nem pedig az évek után járna a nyugdíj.A múlt rendszerben voltak gyáraink,vagyona az országnak.A kölcsönöket volt miből vissza fizetni.Eltartottunk pár tízezer pártmunkást ,valamennyi nyugdíjast.Most meg ellopják,szétosztogatják a felvett kölcsönöket.Szavazói bázist tartanak fel belőle.De!nincs miből visszafizetni!A mostani nyugdíjasok élvezték a szocializmus minden előnyét.Miért gondolják úgy hogy még mindig több jár nekik?Miniszterelnökünk küldött bennünket külföldre.Viszont amit a külföldi munkavállalók keresnek nagy részét itthon költik el.Jobb lenne ha munkanélküli segélyen élnének.Kedves csonakos!Te miért kaptad a fizetésed nyugdíjba vonulásod előtt?Én például segitem a szüleimet.Mindketten kis nyugdíjasok.Nem voltak pártvezetők.Ők melósók voltak,sőt amennyit tudnak dolgoznak, nem pedig a 13.havi nyugdíjat várják ölbe tett kézzel.”
 • 34. csonakos 2009. január 17. 06:27
  „Esetleg megmutatnátok hol a kénes barlang? Hol a tajgetosz? Már megtermeltük a tanulásotokhoz szükséges pénzt, igaz sárba dobott volt mert ti nem tanultatok semmit! Az országot a háború után felépítettük, ti hol is voltatok akkor? Nyögtünk és nyögünk most is, mert nektek kellett az ingyenes tanulási lehetőség. Elmentek nyugatra? Hát menjetek! Már Hofi is megmondta, ugye nem baj, hogy mi itthon maradunk. Végig dolgoztuk az életünket és most, hogy megöregedtünk joggal várjuk a tisztes "tartást". Nekem, két nagy fiam is dolgozik, tehát engem ők "tartanak" el, annak fejében, hogy felneveltem, taníttattam és munkát adtam a kezükbe. Én, nem szorulok másra ma sem csak az általam teremtett emberekre. Ti, meg fröcsögők "öljétek meg" azokat akik nektek biztosították az életet. Mert ugye ti, akik elmentetek nem gondoskodtok a saját szüleitekről. Azt is az én gyerekeim nyakába varrjátok! Pedig ők csak értünk felelnének. Erre gondoltatok már ti híres külföldre távozó nyugdíjas ellenesek? Más hazában, másként szól az ének ez jusson majd néha a vérködön át eszetekbe.”
 • 33. gardista33 2009. január 17. 06:17
  „26nak,munkanak éppen munka a szellemi,de van -e értelme?haszna? a komcsi ujsagirok 40 éven át hazudtak hogy milyen jo is a szocializmus!azota kiderült mégse oylan jo . A másik:egy nö igy irni??csalodtam benned.”
 • 32. camberfoord 2009. január 17. 04:13
  „Emberek ez a veg el onnan minel hamarabb annal jobb Gondold vegig 1967 ben" a partunk es allamunk" 670 MILLIARDOT vet el a nyugdij alapbol / es ma az allam garantalja a nagy semmit mire vartok el onnan a vilag
  barmely reszen tudsz keresni napi $200-400 dollart ez a minimal ber a goderben Havonta Mire vartok talan majd jovore jobb lessz emberek el onnan 3,5 millonyugdijas 3,5 millio bolsi szavazo nem nyerhettek EL ONNAN
  barmi aron”
 • 31. nemzeti_demokrácia 2009. január 16. 23:32
  „20-as hozzászólás!

  Nagyon remélem, hogy IGAZAK ezek a pletykák, és végre a nyugdíjasokat is megsarcolják, mert az elmúlt években állandóan csak a tisztességesen, belüket lógatva, agyonhajtva dolgozó embereket sarcolták meg... az ő fizetésük reálértéken folyamatosan csökken, míg a nyugdíjaspajtásokat, akik a Kádár-korszakban eladósították az országot, mert már akkor is mindent az államtól vártak el, állandóan hímestojásokként kezelik, az ő nyugdíjuk folyamatosan nőt, minimum a reálértéket megőrizte, de legtöbbször még emelték reálértéken is.

  Ha végre lesz egy párt, amely abbahagyja ezt a nyugdíjasokat védő és ápoló politikát, na arra fogok szavazni.
  Magyarországon jelenleg NYUGDÍJASDIKTATÚRA van. Miért? Mert az ország majdnem 1/3-át a szavazati joggal rendelkező nyugdíjasok teszik ki, ellenben a szavazati joggal nem rendelkező fiatalok egyre kevesebben, így a politikusok a SZAVAZATMAXIMÁLÁS miatt a nyugdíjasoknak nyalnak egyfolytában, ezzel tönkretéve a fiatalok jövőjét.

  Kérdem ÉN: MIÉRT CSODÁLKOZIK BÁRKI IS, HA EZÉRT a tehetségesebbnél tehetségesebb fiatalok elhagyják ezt az ORSZÁGOT? Abszolút racionális, hogy besokallnak azok a fiatalok, akik vért-verejtéket izzadva tanulnak, de nem az ő jövőjük, nem az ő következő 50-60 évük a fő szempont a politikában, hanem az ország 1/3át kitevő kb. 1-2-10-15 éven belül MEGHALÓ nyugdíjasok pillanatnyi öröme? Hát mi ez, ha nem kőkemény DIKTATÚRA! A Nyugdíjasok elrabolják a pillanatnyi mohóságuk miatt a fiatalok jövőjét. Csak ebben az a szívás, hogy ha a fiatalok elmennek, és a nyugdíjasok itt maradnak, nem lesz ki megtermelje a nyugdíjacskájukat, meg nem lesz ki gondoskodjon róluk.

  MAGYARORASZÁG ÁLLAMFORMÁJA tehát egyértelműen: NYUGDÍJASDIKTATÚRA.”
 • 30. flexsnake 2009. január 16. 23:31
  „Megyek és kérek segélyt :D Aztán majd megint, újra és újra.Meg fogják adni és én jól fogok élni.Már kiszámoltam hogy ha minden segélyt felvennék, többet kapnék egy hónapban mint ha egész hónapban gürizek és túlórázom.
  Majd biztos dolgozom... lófaszt... :D
  Azért ne vegyék komolyan, szégyelném magam.Mi még igen, van aki nem.”
 • 29. Power 2009. január 16. 23:14
  „Jönnek az áfa-emelések, ezzel a magyar gazdaság versenyképességét tovább rontják.”
 • 28. PEPE 2009. január 16. 22:10
  „Egyik kutya, másik eb.”
 • 27. Hőbörödött 2009. január 16. 21:41
  „Szerintem egészen jól beszél Orbán Viktor. A humoros beszólásai is ültek, pont, mint 20 éve, amikor még liberális párt volt a FIDESZ.”
 • 26. aranka2 2009. január 16. 21:07
  „nem nem soha, tipikus kommunista állásponton vagy amikor a nyugdíjas pedagógus-házaspárról írsz. Hogy ugyanis ők nem dolgoztak - nem gép mellett dolgoztak.
  Emlékszem egy mocskos kis komcsi dalocskára: "Köpd meg a markod, állj munkába/hogyha hőstett vágya tölt" - Szóval csak az dolgozik, aki a kapa/kasza/kalapács nyelét fogva izzad és izmosodik. Hát lóf@szt! Munka kedveském a szellemi munka is. Egyszer a római nép kivonult a Szent Hegyre, hogy ők mostantól fütyülnek az ott patriciusoknak nevezett "ingyenélőkre" Jött egy ékes szavú fickó, aki megmagyarázta nekik, hogy a társadalom olyan, mint az emberi test, működéséhez szükség van az agyra, szívre, gyomorra, meg még az izmokra is. Igaz, ez alig 2500 éve történt, még nem jutott el mindenhová a híre.”
 • 25. Power 2009. január 16. 20:39
  „Ismét baj van (összehívott rendkívüli ülés 29-én), tehát újból indul az ellenzéket lejárató MSZP-kampány:

  http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=81220
  Nyakó: Járai Zsigmond szerint Orbán Viktor nem normális

  http://old.hirado.hu/cikk.php?id=308585
  Hogyan csökkentené a hiányt Járai Zsigmond volt jegybankelnök, az Orbán-kormány volt pénzügyminisztere?

  JZs:........És utána mi meg elmondtuk neki, hogy szerintünk Magyarországon mit kellene csinálni, milyen szerkezeti reformokra lenne szükség. Többek között az adócsökkentésre."

  Mv.: - De erre mit mondott az IMF vezérigazgatója?

  J.Zs.: - Hát ő azt mondta, hogy a mai körülmények mellett nincsen, nem látnak lehetőséget adócsökkentésre. Ebben egyet is értettünk. A mai körülmények között normális ember nyilván
  nem lát lehetőséget adócsökkentésre.

  Mv.: - De mióta értenek ebben egyet? Mert azért még mondjuk egy-másfél hónappal ezelőtt is pl. Varga Mihály, aki a FIDESZ-nek egyébként alelnöke, azt szorgalmazta, mint ami a párt álláspontja, hogy adócsökkentéssel lehetne a gazdasági növekedést generálni.

  J.Zs.: - Persze, csak a körülményeket kellene megváltoztatni hozzá. Tehát pont az a lényeg, ugye adót akkor lehet csökkenteni, ha a költségvetési kiadásokat lecsökkentik. Tehát az első lépés a kiadáscsökkentés és utána lehet adót csökkenteni.”
 • 24. nem,nem,soha 2009. január 16. 20:31
  „és megint a munkajövedelmet terhelő adókat vezetnek be, még inkább a feketegazdaság felé tolva a gazdaságot, ahelyett, hogy egy ujjal is hozzányúlnának a szociális kiadásokhoz...

  nehogy a nyugdíjasaik pityeregjenek...”
 • 23. nem,nem,soha 2009. január 16. 20:26
  „nevetséges, amit ezek művelnek....

  s ha a magyar nem egy ilyen tohonya, mindent toleráló, inkább magában hőbörgő nép lenne, akkor ez a kormány már Öszöd után csomagolt volna, s legalább 4 cikluson keresztül közelébe sem férhetett volna a kormányrúdnak.

  A politikától való elfordulás pedig nagyrészben azért van, mert a nép valóban azt látja, hogy ezek a férgek bármit megcsinálhatnak minimális felelősségre vonás nélkül. A nép fizet, mert azt hiszi ez a dolga, s közben ott lop és ott csal, ahol csak tud, mert azt hiszi ez az egyetlen lehetősége. Inkább lopunk, ahol tehetjük, s közben a helyén hagyjuk ezt a silány bandát, mintsem, hogy eltakarítanánk őket, s magunk is abbahagynánk a lopást...”
 • 22. achilleus 2009. január 16. 20:24
  „Gyurcsány persze nyomja a megnyugtatónak szánt szöveget. Ki hisz mée ennek??! (Ellenzéki 2009.01.16. 19:58)
  2009-01-16 19:30
  A gazdasági válság új fejleményeiről beszélt Gyurcsány
  Gyurcsány Ferenc nyugodt munkamegbeszélésnek nevezte a péntek esti MSZP-frakcióülést, ahol a miniszterelnök-pártelnök tájékoztatta a szocialista parlamenti képviselőket a gazdasági válság új fejleményeiről és a várható lépésekről. A kormányfő az ülést követően újságíróknak úgy fogalmazott: arra kell törekednie a kormánynak, hogy az emberek megértsék, mi zajlik a világban és csak ezután kell meghozni a szükséges intézkedéseket. Gyurcsány hangsúlyozta: a lehető legelviselhetőbb változtatásokra lesz szükség az emberek védelme érdekében. ,,Az a dolgunk, hogy az országot kivezessük ebből a viharból, és ehhez jól kell tenni a dolgunkat" - mondta a miniszterelnök.”
 • 21. Power 2009. január 16. 20:06
  „http://www.hirado.hu/Hirek/2009/01/16/10/Veres.aspx”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autópályamatricát is lehet majd venni üdülési csekkel

Az eddigi 27 mellett újabb 8 féle szolgáltatást lehet majd igénye venni az üdülési csekk… Tovább olvasom