Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Orbán: a kormánynak mennie kell

A Fidesz programjának első pontja, hogy a kormánynak mennie kell - mondta Orbán Viktor kedden, miután a gazdasági élet szereplőivel tárgyalt Budapesten.
A pártelnök szerint ha a hatalomban és a gazdasági elitben közös az akarat, elérhető, hogy tíz év alatt 1 millió legális munkahelyet hozzanak létre. Mint mondta, ő ezt az egyezséget ajánlotta a gazdasági szakembereknek a megbeszélésen.

Orbán szerint a mai nehéz helyzetből csak közösen, együtt gondolkodva lehet kijutni. Szerinte a választásokat követően komoly megállapodások jöhetnek létre a parlament, a politika és az üzleti szereplők között. A gazdaság növekedésének beindításához az kell, hogy a kormány távozzon - válaszolta Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy a megegyezés érdekében hajlandó-e Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel találkozni. - A mi programunk első pontja úgy hangzik, menjetek el - utalt Orbán Viktor a szocialistákra. Ítélete alapján ugyanis a sikeres kormányzáshoz szükséges közbizalom megszűnt, a közbizalom helyreállításához mihamarabbi választásokra van szükség - tette hozzá.

Orbán Viktor <a href=Magyar Anna és Kiss-Rigó László kíséretében indult a püspökségről a Fidesz-székházba. Fotó: Frank Yvette" src="http://www.delmagyar.hu/orban_a_kormanynak_mennie_kell_/cikk/206/2058622/2.jpg" border="0">
Orbán Viktor Magyar Anna és Kiss-Rigó László társaságában Szegeden
Fotó: Frank Yvette

A nyugdíjak befagyasztását firtató, kiszivárgott fideszes elképzelésre felelve Orbán hangsúlyozta: az a fontos, hogy a nyugdíjak reálértékét meg lehessen őrizni. Azt mondta, hogy a versenyképességet ösztönző politika nem mehet a nyugdíjasok kárára.

Azzal összefüggésben, hogy hírek szerint hatalomra kerülése után a Fidesz nagyberuházásokat állítana le, Orbán Viktor annyit válaszolt: a korrupcióellenes küzdelem jegyében a beruházási szerződések felülvizsgálatára van szükség.

Olvasóink írták

53 hozzászólás
 • 53. nanemaaa 2008. május 28. 14:49
  „Bocs! Néhány dolgot nem értek ebben a cikkben.
  "Orbán szerint a mai nehéz helyzetből csak közösen, együtt gondolkodva lehet kijutni." Ezt senki sem vitatta... sőt, ha ezt már magától felfogta a tisztelt "elnök úr" (valyon milyen elnök, és milyen úr?).... akkor miért nem ezt teszi most, mint pl konstruktív ellenzék?
  Erre azután maga adja meg a választ: "A mi programunk első pontja úgy hangzik, menjetek el - utalt Orbán Viktor a szocialistákra."... Aha! Szóval akkor lehet előre haladni, ha képesek vagyunk együtt gondolkodni. Ehhez viszont OV szerint az kell, hogy ő egyedül legyen... s legszívesebben már előre kiírtaná ellenzékét. De miért akkor ez a fenséges többes? Együtt... Kivel? S ha mégis jogos a királyíi többes, azért ugye nem szándékozna császárrá koronáztatni magát? Bár a hajforma már kezd egy kicsit hasonlítani.
  Mégis csak előjön a régi narancsos szlogen, mely szerint a legjobb az egypártrendszer lenne. Még szerencse, hogy egy fiatal és demokratikus párt vezérének a szájából hangzanak el mindezek, különben már rég lekommunistázták volna. :))”
 • 52. Don Kartács 2008. május 28. 14:41
  „Jogos”
 • 51. patron 2008. május 28. 13:30
  „Kedves Don Kartács Keresztapa!

  Tisztelettel kijelentem, hogy maradéktalanul egyik pártnak sem hiszek!

  Én leginkább az igazi baloldalt sajnálom, akik most szélsőjobbos szdsz és gyurcsány a hazát lekurvázó hatalmát nyögik, mert ezek mögött ott van a szélsőségesen Magyar Hazát gyűlölő mszp-s parlamenti többség, akik legfőbb célja a Magyar Haza teljes tönkretétele. (Például a jelenleg zajló Chauchesku ( ha jól írom, de nem érdekel) falurombolását tízszeresen meghaladó falurombolás. A szélsőjobbos szdsz és mszp megszüntette a postákat, remdelőket, óvodákat, iskolákat.

  AZÉRT, HOGY A FÖLDET MEGVEVŐ KÜLFÖLDIEK NE TALÁLKOZZANAK MÁS ORSZÁGOKBAN JELLEMZŐ, AKÁR FEGYVERES ELLENÁLLÁSSAL IS JAVAIK VÉDELMÉBEN)


  Az igazi baloldali szavazó nem ilyen és ezért nem értik, hogy a médiában jobboldalnak csúfolt, de szintén baloldaliak miért szídják őket. Az igazi baloldalinak nem lenne szabad bevenni például ezt az új orbánt befeketítő hazugsághalmazt, amiről Kéri nyíltan kimondta, hogy hazugság és nem mer többet mondani, mert mondták neki, hogy kuss, ha élni akar.
  Azért nem, mert akkor végre a másik oldal elkergethetné orbánt, akinek több a vesztes ügye, mint a nyertes. De amíg támadják a "vezért"...

  Össze vagyunk mindannyian ugrasztva rendesen, mert kihasználhatják ősparaszt írigykedő, rosszindulatu stílusunk. Az emberek többsége - nem a saját hibájából ugyan, de most meg nem is akarja megtanulni valamiért - a demokrácia működéséről semmit sem tud. Nem hajlandó inteligensen beszélgetni, de lehet, hogy nem is tud.
  Itt nem a fizetett fórumszolgákra gondolok, mert ők ezért kapnak irgalmatlan pénzeket, hanem a Magyarokra.
  orbán viktor sikeresen tönkretette a kokárda szellemét és Mindkét oldal tönkretett hétköznapi és addig mindig használt szavakat, mint: Hajrá Magyarok! Igen, igen, igen. Reform szavunk a kurva anyáddal egyenértékű már sajnos, pedig történelmünk egyik dicső pontját jelölte eddig.
  A tegnap nagymamájával temetett lány azért halt meg, mert már régen meghozandó (jelen esetben a távoltartási törvény, amelyért Morvai Krisztina 20 éve harcol legalább) törvényeket nem hoznak meg. Ja, hogy ebben nincs ellopható pénz?

  Elnézést kérek a hosszért és a nem teljesen témához illéssért, de azt hiszem, hogy nem tévedek.”
 • 50. matriné 2008. május 28. 12:25
  „Már csaknem az egész ország a kölföldi tőkés tulajdona, s markában tartja a magyar termelést minden területen! Neki mág a "madár infolenza , sőt a kergemerha kór" sem árt! Nincs még egy olyan rendszer mint Magyarországon van! Itt nem a termékeiknet adják el, hanem a termelő üzemeket gyárakat, csupán azért hogy lerombolják és a külföldi tőkés a saját hazájában gyártott szemetet eltudja nekünk adni. Természetesen a külföldi árakon! Ne magyar vedd meg a Te vadkeleti pénzedért! A kölföldi, de a hazai tőkés sem törödik azzal, hogy, ha e nép fel kipusztúl! Lesz itt bőven aki betelepü a banlkánról , sőt ázsiában még több az analfabéta akiket kilehet fosztani mégjobban!”
 • 49. Ful 2008. május 28. 11:24
  „A külföldi befektető csak piacnak tekinti Magyarországot.
  Ezért nem az az érdeke, hogy elszegényedjünk. Akkor tud innen pénzt kivinni, ha mi elköltjük nála.”
 • 48. Dew 2008. május 28. 10:12
  „Kisrezsi: el kell dönteni, hogy külföldi szakértők spekulációparadicsomát, a külföldi piac szemétlerakóját, vagy a magyaroknak egy élhető, szerethető Magyarországot akarunk építeni. A külföldi elemző sem a magyar kisnyugdíjas bánatával tördik, sőt, felőlük aztán felfordulhatna itt akár százezer magyar is, nekik is csak a hasznuk maximalizálása a fontos.”
 • 47. Jockey 2008. május 28. 09:46
  „Ha jól tudom, nyugaton is vannak politikusok, ebből kifolyólag politikai döntések is. Akkor miről beszélnek a messziről jött elemzők?
  Az egyébként jogos, hogy a jelenlegi parlamentet fel kellene oszlatni, de az csak ábránd, hogy nem politikusokat kellene ültetni a helyükre. Ahogy odakerülnek, egyből politikusok lesznek és akkor megint ott vagyunk, ahol a part szakad. A választási rendszert kellene úgy megreformálni - bár a reform szótól az utóbbi időben kiráz a hideg - hogy eltűnjenek a listás helyek, csak egyéni választókerületből lehessen VISSZAHÍVHATÓ képviselőként bekerülni. Ebben az esetben pártkatonák helyett tényleg a választóik akaratát és érdekeit képviselők kerülnének a parlamentbe és ott sem rosszalkodhatnának a pártjuk utasítására, mert akkor a választóik visszahívhatnák őket. Nem lenne érdemes egetverő hazugságokkal választásokat nyerni, mivel a "győzelem" után néhány hónappal már mehetnének is a fenébe, mert kiderülne, hogy átverték az embereket. Tisztában vagyok azzal, hogy ezt soha nem fogják megvalósítani, mert a politikusoknak nem fűződik hozzá érdeke, de ettől függetlenül szerintem jó lenne.”
 • 46. Kisrezsi 2008. május 28. 08:13
  „Olyan sokszor leírtuk már a megoldást nem igaz hogy ezt nem veszik észre?
  Csinálni kell 1 új pártot szakértőkből nem pedig politikusokból akinek a miniszterelnök jelőltje mondjuk legyen Bokros Lajos !
  Lehet hogy 1-2 évig szívánk de utánna nem szégyenkeznénk az utolsó helyen és megindulhatna vmi jó is !
  Én arra szavazok adjunk Bokros Lajosnak 8 évet és meglátjuk XD
  Ennél nehéz lenne rosszabbul csinálni.
  Nyugati elemzők szerint ha 2000 óta nem lenne politikai döntés az országban csak a piac irányítana kb 30% magassabb lenne az ország GDP je azért ez se semmi :)”
 • 45. Belinea 2008. május 28. 07:41
  „Orbánnak kellene mennie, de nagyon sürgősen !
  Túl sok kárt okozott már ennek az országnak az elmúlt pár évben....”
 • 44. Don Kartács 2008. május 28. 06:14
  „Patron! Csak ágáll az a tény ellen, hogy egyik kutya másik eb a pártok tekintetében, akinek hosszútávon közvetlen zsebhaszna lenne az egyoldalúságból. Azzal az emberrel van probléma, aki még mindig hisz valamelyik pártnak - és a Te írásodból ez derül ki.

  Mindegyik párt olyan mint egy pap: bort iszik vizet prédikál. Tenni egyik sem tud, de főleg nem is akar. Az egyik rosszul irányít, a másik hataloméhes, és mint a történelemből tudjuk sosem azok okoztáka nagyobb kárt, akik egy országot rosszul vezettek, hanem azok, akik a hatalmat betegesen akarták, mert ők biztos nem foglalkoztak v. foglalkoznak az emberekkel. Nekik csak addig fontos egy ember, míg megvan a szavazat.”
 • 43. hal 2008. május 28. 02:48
  „Orban takarodjona cigany familijaval a romanokhoz.
  O is csak a zsepet tomne meg.
  A szegeny”
 • 42. patron 2008. május 28. 02:11
  „Nagyon vicces olvasni ennyi demagóg (tehát rosszindulatuan népet félrevezető) hozzászólást, amit itt a fizetettek elengednek.
  Sok barom meg beveszi, hogy mindegy melyik párt. : ))))))))))))

  Ha nem volna ennyi műveletlen, bunkó, írigy Magyar, akkor mit tennétek? Éhen halnátok. :))))


  Amúgy az gusztustalan, hogy egy régi képet tettek be. Ez félrevezetés, ha finoman akarok fogalmazni. (Bár igazából nem az, ha egy szempontból nézzük)


  Amúgy aki ellenzéki kerekasztal tag volt, arról meg lehet a véleménye mindenkinek...”
 • 41. Lexi 2008. május 27. 23:30
  „Dew :
  Egyetértek veled.Az országban az emberek közt, 2 nagy párt közt folyik a mérkőzés.Az egyik embercsoport azt a pártot választja aki nem nagyon szeret,de mégis arra szavaz,mert inkább az, mint a másik rossz.Ez a két párt közti harc nem jó.De ez most is így fog lenni.
  Egészségesebb lenne egy új középutas,jó programos párt.De erre még várni kell,azonban lehetnek meglepetések. Az MDF sokszor inog,nincs jó kormányosa.”
 • 40. Dew 2008. május 27. 23:15
  „Látod, Lexi, ez egy nagyon jó kérdés. A jelenleg a parlamentben grasszáló pártok semmiképpen, rendesen lecsupsazították az országot. Én egy, eddig a parlamenten kívül tevékenykedő szervezetre, pártra bíznám az irányítást, igaz, azok között nincs nagy választék. Egyedül talán a Jobbik áll úgy, hogy lenne esélye a T. Házba kerülni, a programjukban is vannak szerintem jó elemek, de hogy ez mennyire teszi őket kormányképessé, illetve jól kormányzó politikai erővé, azt nem tudom. Igazából a jelenlegi helyzetben ez kicsit irreleváns is. A politikai elitet "uralmát" jelenleg egyik parlamenten kívüli szerveződés sem tudja megingatni. Erős civil szervezetek nincsenek, ellenben szerintem tettrekész, jó szakemberek lennének, csak adott esetben a jelenlegi politikai elit mellett nincs esélyük ahhoz, hogy érdemben meg tudjanak szólalni, nem hogy a terveiket meg tudják valósítani. Szerintem amíg a nép nem mondja azt en bloc az egész elitnek, hogy köszönjük szépen, ennyi volt, a nyugdíjat hagyjátok a pénztárban, addig nem is lesz szignifikáns változás. Utána viszont a keletkezett vákuumba talán be tudna folyni pár, a második, harmadik, sokadik vonalba száműzött, nagy szaktudású szakember. Vagy éppen gazember. Tudom, hogy a hozzászólásomba sok a talán, a közhely, és eléggé naív, de sajnos másom nekem sincs. Különben már megváltottam volna a világot. :)”
 • 39. akutyafáját 2008. május 27. 23:03
  „nickboy: mert ott is az E.U. Néppárt is olyan hatalomratörő arrogáns összetételű ,mint O.V. Hallottuk a néppárt egyik vezérének uszító beszédét 2006 okt. 23. utcai Fidesz nagygyűlésén. A mondata végi pontnál,miután felhergelték a tömeget,a páncélozott járgányukkal elszeleltek. Én nem tartom sokra az ilyen mások belügyeibe belerondító pártot.Ilyen vezért érdemeltek.Nem nagy ügy.
  A demokrata reformer végzi a haza dolgát.Ezért dolgozik,nem külföldön ócsáról. O.V. be sem teszi a parl.mentbe a lábát, caak a fizetésért,ami erkölcstelen.
  Itthon tegye a dolgát a népért, ne külföldön adja a vezért,járassa le az országot.Mi lenne,ha mindeggyik politikus külföldről kiabálna ?”
 • 38. lexi 2008. május 27. 22:45
  „Orbán féle osztogatásnál nem kellett durvább.Szécsényi tervből ajaj kiknek jutott ,mi lett Kaya I.val,tokaji szőlő ügyek.stb.
  Egyik kutya,másik eb.
  Dew:utánuk szerinted ki jöjjön ?”
 • 37. nickboy 2008. május 27. 22:39
  „Valóban szörnyű ember ez az Orbán Viktor!-kétségtelen :-)

  Csak azt nem tudom, ha ilyen idióta, hazudozó, hatalommániás, borigató, diktátor, 1 párt rendszerre törekvő, stb....... akkor miért őt választották meg az Európai Néppárt alelnökének már 2. alkalommal??????

  És hol van a nagy demokrata, a nagy reformer, a nagy országmegmentő Gyurcsány???? (vagy bármely más szocialista, liberális politikus)
  Miért nincs az európai vezető politikusok között egyik sem?????”
 • 36. Jason D. 2008. május 27. 22:31
  „Az én véleményem, hogy mennei kellene a kormánynak, csak ne aFidesz legyen helyette, ne is a Kókával felálló Szdsz és ne is a rendszer váltás utáni országot lecsupaszitó MDF de ki legyen akkor???
  Csak a Fidesz neeeeeeeeeeeee”
 • 35. Dew 2008. május 27. 22:19
  „Lexi: nem is a szövetségre gondoltam, hanem a Gyurcsány-féle brancsra és a Kóka-féle brancsra, így külön-külön. Igaz, közös helyre kívánom őket.

  30: Osztogatás, félrenézés most is van, ráadásul sokkal durvább, és főleg feltűnőbb méretekben. Lásd a FIB lenyúlásait, Veres-barát Kabai adócsalásait, a Bajnai-féle Wallis körüli ügyeket, a nagyon drága, ámde használhatatlan tanulmányokat, Kopaszi-gát áron alul történő átpasszolása, ezek azok, amik hirtelen eszembe jutnak. Ezek fényében a mostanit megtartani...”
 • 34. egal 2008. május 27. 22:18
  „realista !
  gondolom, azért tették ide ezut a képet, mert egy korábbi cikkben az egyik ,a képen szereplő személy közül azt nyilatkozta, hogy nem találkozott a képen szereplő másik személlyel. Sztem.”
53 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmarad a BKV-sztrájk

Elmarad a BKV-szakszervezetek által csütörtökre és péntekre meghirdetett sztrájk, miután a keddi… Tovább olvasom