Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Orbán: arcátlanság, hogy a kormány közpénzből kampányol

A vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról döntő népszavazásról beszélt hétfőn a Fidesz elnöke a párt frakcióülése előtt. Orbán Viktor hangsúlyozta: régen látott olyan arcátlanságot, mint akkor, amikor a kormány közpénzből kampányol.
Orbán Viktor szerint alkotmányellenes, hogy a kormány milliárdokat költ közpénzből a népszavazás sikerességének megakadályozására. A Fidesz elnöke arcátlanságnak ítéli és az Alkotmány szellemével ellentétesnek minősíti, hogy közpénzből akarják meggyőzni az embereket olyan dologról, amely az érdekeikkel ellentétes. A Fidesz hétfői frakcióülésén Orbán a márciusi népszavazás üzeneteit is megfogalmazta. Többek között azt, hogy ez a referendum nem pártkérdés.

A politikus szerint azt is egyértelművé kell tenni az emberek előtt, hogy a népszavazással nem csak három konkrét kérdésben dönthetnek, hanem eltörölhetnek egy rossz politikát is és nyithatnak egy új korszakot, amelyben a kimondott szavaknak súlyuk van és a hazugságoknak következményük. Orbán szeretné ha a referendummal egyértelművé válna, hogy a kormányzati hazugságok és az ország mélyrepülése között közvetlen összefüggés van. Azt is az üzenetek közé sorolta, hogy semmi sem megy tönkre magától, vagyis minden rossz döntésnek vannak felelősei. "Március 9-én az emberek dönthetnek azokról, akik eddig róluk, az ő életükről döntöttek" - fogalmazott a Fidesz elnöke.

A Fidesz által, az egészségbiztosítási rendszerről kezdeményezett törvénymegerősítő népszavazásról, amelynek sorsáról február 11-én dönt az Országgyűlés, Orbán azt mondta: jó lenne, ha az egy időbe esne a március 9-i referendummal. Hozzátette: erről a kérdésről előbb-utóbb, az Albert házaspár kezdeményezése miatt, úgyis lesz népszavazás. A politikus szerint egyébként az Albert házaspár kezdeményezéséről ősszel lehet a referendum.

Orbán egyébként arra készül, és frakciótársait is arra figyelmeztette, hogy a népszavazási kampányban a kormányzat "elképesztő" hazugságokkal áll majd elő. Szerinte olyanokkal, mint a 2006-os választások idején, amikor azt kommunikálták, hogy szárnyal a gazdaság és minden a legnagyobb rendben van.

A Fidesz elnöksége kedden, illetve szerdán Debrecenben kihelyezett ülést tart. Ezen, a Független Hírügynökség információi szerint döntenek arról, hogy a kampányra mennyi pénzt fordítsanak, hogy mikor legyen Orbán Viktor szokásos év eleji országértékelő beszéde, hogy az elnök miként vegyen részt a kampányban, és mi legyen a fideszes kampányszlogen.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. P.Gergely 2008. január 29. 20:59
  „Remélem egyszer eljönnek azok az idők, amikor "nagyjaink" politikai vitastílusa is ilyen szintre emelkedik fel. :)”
 • 34. no-no 2008. január 29. 19:43
  „P. Gergely, köszönöm kedves és inteligens válaszát, valószinü mindketten maradunk a másik oldalon, de szivesen fogom olvasni hozzászólásait.”
 • 33. P. Gergely 2008. január 29. 13:38
  „no-no: nem lehet kiindulási alap, hogy 35e Ft nyugdíjból élsz, élnek emberek. És látod: magad cáfolod magadat: te is más, alternatív forrásból táplálkozol. Ha kiindulási alapnak veszünk egy elég szűk kissebbség megélhetési feltételeit, akkor ez a rendszer a jelenlegi oktatási rendszerével, egészségügyével még legalább 20 évre erre a szintre lesz lefagyasztva. Én sajnálom hogy kevés a rokkantnyugdíjad, hál´ istennek van lehetőséged pluszhoz jutni, de ne várd el tőlem hogy emiatt arra szavazzak, hogy a jelenlegi állapotokat hagyjuk meg ahogyan vannak. És minden elismerésem, ha tényleg ennyi pénzből ki tudsz jönni egy hónapban.

  Heni: ez hogy jön ide?”
 • 32. Heni 2008. január 29. 06:31
  „12 évi trabant használta után lecseréltem az autóm egy 13 éves Opelre, de előtte összeszedtem minden bevételi forrásom papirjait, hogy netán valami jóakaróm bejentene az Apeh-hez,- mivel besugók országában élünk - tudjam már igazolni, hogy minden fillér után becsülettel adóztam. 2 napom ment rá. Köszönöm szocik.”
 • 31. no-no 2008. január 29. 06:19
  „Bocs már Balos, de én az internettel a nyugdijam mellé havi 12-18.ooo forintot keresek, de ha irigyled mindezt az összeget, csináld utánam, amugy ide az emeletre még a lóláb sem fér be, nemhogy a ló.
  Amugy, hogy szerényen élek, nagyon jó humorral rendelkezem.
  Ezt még nem adóztattátok meg.”
 • 30. Balos 2008. január 29. 05:28
  „no-no, ha olyan szegény lennél, mint ahogy írod, akkor a csekélyke 30.000 forintodból nem internetre költenél, hanem kajára.
  Szóval ne gyere nekem itt ezzel a nagy önsajnálattal, mert kilóg a lóláb.
  Mint ahogy ott is kilógott, hogy o.v.mihály sosem hazudott...

  Nevetségesek vagytok jobbosok!!!”
 • 29. Atika2 2008. január 29. 00:12
  „!
  Egy tolvaj es részeges gépkocsirakodónak elhinnétek bármit is?
  És a fiának?”
 • 28. Eva. 2008. január 28. 23:13
  „Az eredeti szöveget még most sem találni a fidesz honlapon.
  sajnos.

  egyébként higgadtságot! továbbra is!”
 • 27. h65535 2008. január 28. 22:51
  „nyomi anti!
  Járjál te az orvoshoz, jó sokat! ne fizess vizitdíjat, de a te pénzed vegyék el. Olyan kis nyomi vagy, olvasni se tudsz? GYF és OV egy és ugyanaz, aki a te gyenge elmédet becsapja. Te védéd a nagy tanítódat! Nekem nincs királyom, mint neked. De egyébként se védeném meg Ferit.”
 • 26. Országimázs Központ 2008. január 28. 22:17
  „Orbán, aki még soha nem mondott hazugságot.”
 • 25. no-no 2008. január 28. 21:58
  „Keves P: Gergely, az ön által irt reformok /olyan jól hangzik/ tulajdonképpen megszoritás, amit mi szegényebb réteg nyögve fizetjük, ugyanis Önnek fogalma nincs, hogy 3O.826 ft. rokkantnyujgdijból hogyan lehet élni egyedül. Talán probálja meg egyszer, üljön ide a 35 m2-es panelebe, és belüről nézzen kifelé.”
 • 24. anti 2008. január 28. 21:16
  „Vigyázz h65535 a rossz kívánságaiddal, mert azok általában visszaszállnak arra (esetleg súlyosabb mértékben), akiktől származik...Így ha a közeljövőben történik veled valami nem jó, jusson eszedbe, mi lehet az oka...
  A gazdád akkor is kivet újabb adókat, ha marad a vizitdíj.
  Remélem, neked indokolt lesz az orvoshozjárás,nem feleslegesen ülő gyógyszerzabáló leszel a rendelőkben, hanem nagyon is indokolt lesz, hogy odajárj...”
 • 23. Kabai 2008. január 28. 21:15
  „Hát ez az! Mindenki olyan kétségbeejtően okos, de ki a legokosabb? Azt kell kormányra juttatni! Egyébként az egyik 19, a másik egy híján 20, azaz téphetjük a szánkat. Különben sem Gy. F.-en, sem O. V.-n nem múlik semmi, ezért kérdeztem, hogy kinek a pénzén kampányol O. V.? Ha ezt megtudjuk, tisztábban látunk, de nem tudjuk, mert ő csak a "közpénzekről" beszél, mintha ő a sajátját költené, pedig nem.”
 • 22. P. Gergely 2008. január 28. 21:08
  „Abban hogy a kormány közpénzből kampányol, semmi kivetnivaló sincsen. Ha az ellenzék nem ragozná túl a szerepét, nem szeretne előrehozott választásokat, nem folyton azt szajkózná mindenhol, hogy ez a népszavazás a kormány hazugságai ellen van, és nem butítaná tovább a szavazóit az elferdített tények közlésével, AKKOR valószínűleg a kormány sem kényszerülne áldozni a sokat emlegetett, és a fél ország által hiányolt aktív kommunikációra. Úgyhogy emerek, tessék, most elindult a kommunikáció (aminek persze ára van), és a FIDESZNEK ez máris egy újabb demagóg támadási felület.
  Én remélem, hogy az üzenet, miszerint a vizitdínak, a kórházi napidíjnak, és a tandíjnak van értelme, indokoltsága, sok olyan emberhez is eljut, akik idáig -főleg a FIDESZ gyalázatos politikájának köszönhetően- nem voltak kellőképpen informálva a reformokról.
  Továbbá megdöbbentő egyes hozzászólások színvonala, és stílusa. Sajnos tükrözi azt a fajta mentalitást, és politikai vitastílust, ami az átlag FIDESZ-szavazókra jellemző. Ha támadva van a vezér, egyből Orbán-fóbiáról beszélnek. Ha bárki ellenérvelni próbál, vakbuzgón, papagáj-módjára csak a nagy általánosságokat fröcsögik. Elképeztő, hogy még mindig az öszödi beszéden vagyunk kiakadva, elkurást emlegetünk, hazug kormányról beszélünk. Elképesztő, hogy ennyi idő nem volt elég ahhoz, hogy azt az átkozott "öszödi beszéd" néven elhíresült hangfelvételt a tisztelt jobboldali honfotársaink nagy része elolvassa, meghallgassa. Ugyanis mindenki előtt egyértelmű, hogy a kiragadott mondatokkal ferdített, forgatott a FIDESZ, a teljes szöveg pont az ellenkezőjéről szól. Másfél éve... Másfél éve ezen megy a gyerekes dulakodás.

  Hogy Tarlós szavaival éljek: Ébresztő!”
 • 21. h65535 2008. január 28. 20:54
  „Egyébként eddig hol volt királyod és uralkodód? Kis vackában üldögélt és kis katonait mozgatta ide-oda. Most, hogy valamicske kis szellő van a levegőben, ismét előjött kis trónjára (szaros dombjára) és hülyeségeket beszél!
  Még miellőtt lekomcsiznál vagy legyurcsányoznál... zsigerből utálom a politikát, GYF miatt is, de legfőbbképpen a kis udvaribolondod miatt...”
 • 20. h65535 2008. január 28. 20:49
  „Anti! Az agyad törne be már egyszer!
  Pl. ha nix vizitdíj, akkor majd lesz újabb adó, hogy eltartsuk a sok ingyenélő naplopót. Minimálbéres segélyen élő milliomosokat és a rendelőkben feszt feleslegesen ülő gyógyszerzabáló antikat, akik utálnak dolgozni...”
 • 19. anti 2008. január 28. 20:11
  „Itammy, csatlakozz a két másik személyhez...
  Azt hittem, nincsen negatív IQ, de te vagy a bizonyíték, hogy van...
  Te érted, amit leírtál? Ülj még be az iskolapadba, csiszolódj, hátha lesz eredménye!”
 • 18. Kabai 2008. január 28. 20:10
  „Itammy! Köszi, valamivel közelebb jutottam, de látod, Anti még mindig messzire van, neki kockafejkormány kéne, hogy megvilágosodjon.”
 • 17. ltammy 2008. január 28. 19:34
  „Felteszem a kérdést agyonakadémiázott hozzászólónknak antinak, ha kritizálja Viktor urad, mi a bizonyítéka mégis,hogy Elqróra szavazott? Azért tartunk,ahol tartunk ,mert Ő kockafejűsége csak "jobbódat mög balódaat" tud megkülönböztetni és ez jellemzi a csendes többséget? Szomorú, de te inkább csak homorú :))”
 • 16. ltammy 2008. január 28. 19:30
  „Van egy narancsligetnek álcázott péézfája és amikor a szocik mind aludni térnek, kilopakodik és megtőtti póógári batyuját , no!! Szétoszt a szegények és rászorultak közt némi kesst, oszt ami marad no az ami a Fidesz kampányaira mögy:))”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leégett egy vegyesbolt Bükkszentkereszten

Teljesen leégett egy vegyesbolt éjjel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bükkszentkereszten. Mivel az… Tovább olvasom