Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 17°C | 30°C Még több cikk.

Orbán: Az elmúlt hét év nem része a rendszerváltásnak

"Vissza kell követelnünk a hazánkat a reménytelenség embereitől, akik vissza akarták forgatni az idő kerekét" - mondta a Fidesz elnöke a párt március 15-i ünnepségén.
Itt az ideje, hogy Magyarország azoké legyen, akik szeretik ezt az országot, a népét, a nyelvét, a földjét, akik akkor is szeretik, amikor éppen nem könnyű, akik akkor is kitartanak mellette, ha ezt nem tudja meghálálni - mondta Orbán Viktor vasárnap a Fidesz március 15-i ünnepségén a Budai Várban. A Fidesz elnöke szerint ahogy '48-ban is volt hite és bátorsága a magyaroknak, hogy visszaköveteljék saját hazájukat, most is vissza kell szerezni az országot a "régi világ képviselőitől", akik az elmúlt hét évben tönkretették. Orbán Viktor úgy vélte: az elmúlt hét év nem része a rendszerváltásnak, csupán a múlt restaurálása, amikor a hatalom ugyanazokat az eszközöket alkalmazta, amelyek a rendszerváltás előtt is csődbe vitték az országot.

"Nekünk senkivel szemben sem kell meghunyászkodnunk, vissza kell követelnünk a hazánkat a reménytelenség embereitől, akik vissza akarták forgatni az idő kerekét" - mondta a Fidesz elnöke. Orbán Viktor szerint ahogyan '48-ban is, ma is a hit a legfontosabb, amire szükség van ahhoz, hogy végbevigyék a változást. A világválságot egy mélyebb változás jeleként értékelte Orbán Viktor, aki szerint a 19. századhoz hasonlóan most is új világ van újjászületőben. "A világ hétmérföldes lépésekkel új irányba indult, mi viszont vakvágányon állunk" - fogalmazott.

Orbán Viktor a Fidesz rendezvényén. Fotó: Index/Barakonyi Szabolcs
Orbán Viktor a Fidesz rendezvényén. Fotó: Index/Barakonyi Szabolcs

A Fidesz elnöke szerint az elmúlt hét év nem a rendszerváltás része, csak egy szocialista restaurációs kísérlet volt, ami azért kaphatott lábra, mert Magyarország újjászületése elmaradt, a rendszerváltás lebontotta ugyan a régi világot, de újat nem tudott teremteni helyette. Orbán Viktor úgy látja: most már nem lehet halogatnia a teljes megújulást, és nem válságkezelő csomagokra, hanem teljes megújulásra van szükség az elmúlt 20 évhez képest is, és már nem elég folytatnia a restauráció miatt félbeszakadt rendszerváltást.

A Fidesz elnöke beszélt arról is, hogy hisz Magyarország megújításában, mert ők kezdtek bele és tudják: amibe belekezd az ember, azt végig kell csinálni. "Célt fogunk érni, mert mi tudjuk: az igazi kérdés mindig az, hogy az ember hová tartozik" - mondta Orbán Viktor, hozzátéve: ma ezt kell eldönteni, hogy a tegnap rabjai vagy a holnap szabadjai akarnak lenni, márpedig ők, mint fogalmazott, azt akarják, hogy gyermekeik, unokáink is holnap a szabadjai legyenek.

A nagy megújulás kezdete előtt ez az utolsó március 15-e - mondta még ünnepi beszédében a Fidesz elnöke. Hozzátette: minél tovább húzza a régi hatalom, annál nagyobbat fognak bukni, amikor eljön az igazság pillanat, amikor eljönnek a holnap szabadjai, hogy új irányba fordítsák Magyarországot és elindítsák a jövőbe.

Olvasóink írták

69 hozzászólás
 • 69. flexsnake 2009. március 17. 02:18
  „Nekem jobb a programom:
  14. havi nyugdíj
  ingyenes betegellátás
  duplájára emelt minimálbér
  közterhek felezése

  De hogy erre miből lesz keret fogalmam nincs, viszont egy próbát ez is megér :D
  aztán majd énekeljük 4évig:
  ,,megyünk lopni, megyünk lopni... " :D

  Viki elgondolása szerint ha kisebb az adó akkor többet költ az ember. Pár éve még azt mondta ha az embernél több marad akkor félrerakja... Csak ez az előbbi azért baromság mert ha nincs belépő akkor az ember nem fog többet fogyasztani egy buliban sem, simán ugyanannyit költ. De ha valami csoda folytán megváltozna két évtized vásárlási szokása akkor nem magyar narancsot venne hanem még több külföldi árút és akkor meg azon lenne rosszul hogy nem ide költik a forintot.
  Beláthatná már hogy hiába ígérget meg mondja hogy ő tudja a megoldást. Ez kevés.
  A zsákbamacskák kora már lejárt, vagy valaki világosan elmondja mi a terve vagy nem juttatják be. Lehet hogy nem tudunk írni se de a három X-emet akkor nem oda rakom... Azért teljesen nem hülye az ember, de nem is normális ha még nem menekült külföldre innen.”
 • 68. kobold 2009. március 16. 11:22
  „a dolog lényege, válasszatok meg ,majd akkor megmondom , mit csinálok ."csökkentem az adót,de megadóztatom a minimálbért stb." még belegondolni is rossz.”
 • 67. nanemaaa 2009. március 16. 11:12
  „Nem figyeltettek a lényegre! Viktor tegnap azt mondta: "itt az ideje, hogy az ország azoké legyen, akik dolgoznak".
  Remélen ezt komolyan is gondolta, s jó példával fog elöljárni. Ha ő és a sleppje vcégre életében először elmenne dolgozni, azt hiszem mindenki jobban járna.
  Mellesleg valamiért feledésbe ment A The Timesban megjelent régebbi cikkben közgazdász elemzők kimutatták, hogy a világ legerősebb és leggazdagabb országát is max 2 év alatt csődbe tudna vinni egy ilyen ellenzék, amilyen a magyar kormánynak jutott.”
 • 66. varázs 2009. március 16. 10:52
  „Hát ettől a háborútól tartok én is. Olyan gyűlölettel vannak itt a hozzászólok, ha a sorok ölni tudnának....”
 • 65. alibaba 2009. március 16. 10:38
  „Üres beszéd, helyette inkább valami hasznosat tegyen az országért és járjon be a munka helyére ne háborúra szólítsa a népet”
 • 64. varázs 2009. március 16. 10:14
  „Biztosan naiv kérdés: szerintetek min kellene változtatniuk? Hogyan lehetne az országot visszaszerezni, a sok külföldi befektetőt kiebrudalni, a saját gazdaságunkat fellendíteni és abból gazdálkodni, élni, megteremteni azt, hogy ne legyünk saját magunk ellenségei, ne a pillanatnyi meggazdagodásunk legyen az elsődleges szempont. Ki lenne az a politikus vagy politikai nézet, amelyik mindenkinek elfogadható lenne. Az a baj, hogy politikus jelöltjeink sincsenek, csak ez a pár ember van porondon. Ahhoz, hogy valaki előtérbe kerülhessen anyagi támogatás szükséges, és aki ezt nyújtani tudja, nos annak már eleve vannak elképzelései, tehát már eleve el van ítélve, rendezve minden. Olyan sokat gondolkozom Posta Imre felszólalásain, és gondolom nem véletlenül szüntetik meg a róla szóló anyagokat a neten. Én inkább nem gyűlölködnék erre-arra, hanem gondolkodókat keresnék, akik felvázolhatnák a teendőket, megoldásokat. És kik a gondolkodók, szakemberek: közgazdászok, politikustanoncok, akiket még nem fertőztek meg. Elvégre mi a fenének képzünk okos embereket, akik többet kell, hogy tudjanak ezekről a dolgokról...”
 • 63. lopicigazsi 2009. március 16. 10:14
  „Amin a kommentek között elvész, az a FAL-on megmarad! Szavazz és írj ott is! www.afal.hu”
 • 62. PEPE 2009. március 16. 10:08
  „ferrari! Az ország vagyonát már a nagy rendszerváltók is elég komolyan megdézsmálták,kihasználva az akkori káoszt. /A sok kamu privatizáció./”
 • 61. achilleus 2009. március 16. 10:03
  „Elmondta azt is: A válságot mindig annak kell kezelni, aki kormányon van. Ha nem teszi, majd ahelyett is jön egy következő. Tervezett lépéseik elmaradása esetén Bajnai Gordon szerint a legrosszabb, ami történhet, az egy esetleges idei devizaválság lehetne, amely tartós társadalmi, gazdasági szétesést okozna. (Nol)”
 • 60. IVY 2009. március 16. 10:02
  „Az ember, aki már megint nem mondott semmit.”
 • 59. achilleus 2009. március 16. 10:00
  „56. hozzászólás diritto 2009.03.16. 09:16
  http://www.akk.hu/object.ae4aeceb-80dc-4f70-ab3d-ef0ed5ec3e1c.ivy
  http://portal.ksh.hu/portal/page?_pageid=37,115776&_dad=portal&_schema=PORTAL
  http://mkdsz.hu/content/view/10808/204/ (rendszerváltástól 2006-ig)
  Ld. még Bajnai Gordon nyilatkozatát a nol-on, na azok a tények!”
 • 58. StatusQuo 2009. március 16. 09:32
  „Viktorunk már megint eltévedt a számok sűrűjében!”
 • 57. Ferrari 2009. március 16. 09:32
  „Orbánt csak akkor tartanák a joy és Pepe félék jó politikusnak, ha szépen félreállna és hagyná Gyurcsány és társainak az egész országot teljesen kisemmizni.
  Csak azt nem veszik észre, hogy Gyurcsány és társai immár nemcsak az ország vagyonát adták el, hanem a jövőjét is.
  Szerintetek kinek kell majd kifizetni ezt a rengeteg adósságot, amit a mostani kormány felvett és még mindig felvenni készül?”
 • 56. diritto 2009. március 16. 09:16
  „..........vagy forditva..........kedves achileus.........eleg csak Orban felsz. elolvasni.....uszitas...de hol vannak a tenyek????
  Mikor kerul mar egyszer eloterbe az orszag a marakodasok, uszitasok, mocskolodasok helyett ???????”
 • 55. PEPE 2009. március 16. 09:16
  „joy! Igazad van.”
 • 54. joy 2009. március 16. 09:08
  „Az elmúlt 19 nem része!
  1989-ben a rendszerváltás megtörtént!
  Azóta csak hatalmi marakodás, és országpusztítás folyik V. Orbán V.ezérletével.”
 • 53. achilleus 2009. március 16. 08:51
  „52. hozzászólás babar 2009.03.16. 08:42
  Én a "hithűeket" tulajdonképpen sajnálom, őket verték át leginkább, szerencsétlenek képtelenek felismerni, hogy Gyurcsánynak és bandájának az égegyadta semmi köze nincs már azokhoz az eszmékhez, amelyhez ők még ragaszkodnának. Gyurcsányék csak a vagyon, az ingatlanok, a pozíciók "örökösei". Sajnos a gondolkodásnélküliségnek a többiek isszák meg a levét. Gyurcsány pedig jövő (és kenyér) helyett, orbángyűlölettel szúrja ki a szemüket. Sajnos vannak, akiket már az utóbbi élteti.”
 • 52. babar 2009. március 16. 08:42
  „Szégyellem, de el kell mondanom úgy érzem, hogy ez a masszív szocialista (és akkor most jönnének a jelzők, de inkább tartsuk tiszteletben méltóságukat!) támogató tábortól csak akkor fogunk megszabadulni, amikor eltávoznak az élők sorából. Ők azok akik csak azért sem fognak megváltozni, csak azért sem fognak értelmesen gondolkozni. Azok, akiknek a múlt rendszer kiváltságokat adott, melyhez örök hűséggel ragaszkodnak, s kapaszkodnak az utolsó szalmaszálba. Nem, ők nem változnak már meg soha, fröcsögik az Orbán utálataikat. Ha nem tapasztalnám nem hinném el, hogy a régi kapcsolatok még itt vannak, élnek és használják is, előnyt remélve belőle mások (többség, azaz én, mi) kárára. "Ha megdöglött az én tehenem dögöljön meg a szomszédé is!!""
  Összeszorul a torkom, de várok, tovább várok. Pedig nekem azt mondták a szüleim, hogy neked már jó lesz! Én is ezt mondom már a gyerekemnek!! Merthogy idő kell, idő, hogy végre eltávozzanak...
  Szép jónapot!”
 • 51. h65535 2009. március 16. 07:59
  „Orbán: Az elmúlt hét év nem része a rendszerváltásnak

  helyett

  Orbán: Az elmúlt hét évben b@szik bemenni a munkahelyére (országház) dolgozni, csak az utcán pofázik....

  Mi, mint munkaadóinak kellene kirúgnunk, csak sokunk is hasonlóan viselkedik és elnézi mindezt...
  No comment.”
 • 50. LukSzusz 2009. március 16. 07:56
  „Az az érdekes hogy mind letagadja a kommunista múltját,pedig a kormány 90%-a azzal rendelkezik.Akkor hol van rendszerváltás?Félnek is a választásoktól meg az elszámoltatástól az elvtársak.”
69 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Március 15: demonstrációk és tüntetések

A központi és pártrendezvények mellett idén sem lesz mentes a tüntetésektől és demonstrációktól a… Tovább olvasom