Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Orbán: ez a cselekvés parlamentje

Orbán Viktor szerint a jelenlegi Országgyűlés elmondhatja magáról, ez a cselekvés parlamentje, az elmúlt húsz év legdolgosabb és legelszántabb Országgyűlése.
A miniszterelnök a Ház őszi ülésszakának első ülésnapján, hétfőn, napirend előtt azt mondta: a kormány nyári munkájának velejét az adta, hogy a rengeteg elfogadott törvényt - szám szerint ötvenötöt - útjára segítse, végrehajtsa. Nem csak a meghozott törvények száma, de azok súlya, jelentősége is fontos; ez az igazi siker: "nemcsak sok változást vittünk véghez, hanem olyan változásokat is", amely másoknak hosszú éveken keresztül nem sikerült - hangsúlyozta. Mint fogalmazott, "évtizedes tabukat döntöttünk le, és ezzel megkezdtük Magyarország talpraállítását". A nyár végére most már jól látható, Magyarország ma már másképpen működik, mint korábban - tette hozzá Orbán Viktor.

Olvasóink írták

 • 12. igazságkereső 2010. szeptember 14. 10:25
  „Csak most már a bankok gátlástalanságát kellene, de nagyon sürgősen megállítani,hiszen a tisztességtelenség határát is bőven túllépték! hamar megérezték a pénz édes ízét és a tőlük felvett összeg dupláját szedik vissza,vele együtt a dupla kamatot is! Ezt kellene kérem most azonnal megállítani és az általuk előidézett válság miatt borzasztó helyzetbe került családokat visszamenőlegesen eredeti helyzetükbe hozni!!”
 • 11. tarkan 2010. szeptember 14. 08:21
  „Van egy ősi"Dakota"-mondás,jelesül:-Ha az ember ráül az angol WC-re,ne lepődjön meg azon ha a segge alatt csobog a víz"::))Emberek nem ezt akartátok???Volt "választási alternatíva,vagy mégsem"??Nesze nekünk!!::))”
 • 10. lidocain 2010. szeptember 13. 21:40
  „2
  talán otthon az asszonyt...”
 • 9. unknown 2010. szeptember 13. 20:52
  „Idézet a Világgazdaság onlineról, Orbán parlamenti beszéde tartalmából. Érdemes helyükön kezelni az adatokat. Mi a következménye az előző leváltott szocialista kormányok meggondolatlan gazdasági szemléletének.
  "...Orbán Viktor a szocialisták szemére vetette, hogy Magyarországot az elmúlt nyolc évben eladósították, a hiteleket nem olyan gazdasági szegmensekbe juttatták el, ahol növekedést generáltak volna, most pedig ezeket vissza kell fizetni.

  "A számok brutálisak, kár mellébeszélni" - jelentette ki a miniszterelnök, aki szerint 2011-ben 2800, 2012-ben 2500, illetve 2013-ban 3000 milliárd forintot kell visszafizetnünk a következő három évben. "Ezt a pénzt a szocialisták előre kivonták a magyar gazdaságból. Az adósságot vissza kell fizetni, nem lesz egyszerű a jövő, de a legszegényebb országok közé kerülnénk a nem fizetéstől.

  Nagyot változott a világ a 2009-es évhez képest, amikor az éves adósságszolgálat még csak 700 milliárd forint volt a 25.000 milliárdos állami költségvetést terhelendő. most meg ennyi lesz a visszatörlesztések beindulása miatt. Tegyük hozzá azt is, ami elhangzott, hogy a magyar nyugdíjakra 2.400 milliárd megy el évente. Érezhető, hogy ez mekkora teher önmagában is, amit szükségből kellett ennyire csökkenteni a 13. havi nyugdíj elvételével. Addig nyújtózkodhatunk, ameddig a takarónk él. Ennek felelősségét viseli a jelenlegi Parlament, a megválasztott felelős kormány.”
 • 8. reagens 2010. szeptember 13. 20:40
  „Vissza gyurcsot! Ő tudja a tutit. Olyan jó lenne az a remek fickó!
  És micsoda világverő Nobel-díjas stábja volt (drazsé, kóka, molnár lali, ágika, mónika, veres jani, húú)!
  Ők kellenek nekünk, tovább, tovább! Vegyünk fel még hitelt! Még IMF! Még Raiffeisen bank és tömör professzor, még, még!
  Lenne pannonpuma, 100 lépés, 122 lépés, meg 144 lépés, és reformok 1, 2, 3...
  Nem lenne adóemelés, meg drága benzin és devizahitel nyomorúság, nem, nem, ááá nem!
  Csak egy kis okosság a mestertől:
  "Nézzétek. A dolog az úgy áll, hogy a legrövidebb távon nincsen választás. Veres Janinak igaza van. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen"
  A szoci és gyurcs fanoknak a link, hogy erőt merítsenek:
  http://www.nol.hu/archivum/archiv-417593
  http://www.youtube.com/watch?v=SQkl87o1JfE”
 • 7. smalltown 2010. szeptember 13. 19:55
  „milyen tabukat <moderálva>???

  "A nyár végére most már jól látható, Magyarország ma már másképpen működik, mint korábban - tette hozzá Orbán Viktor"

  Meg Kadar-t is felulmulja. Gratula.”
 • 6. ferdzso 2010. szeptember 13. 19:41
  „Hát, ha az eddig történteket összegezzük, keserves szenvedői lehetünk a "kísérletezéseknek"! (Tud valaki mondani eddigi pozitívumot? Nem azok véleménye érdekel, akik devizában kapják a fizut, és jó áron válthatják be.) Azért remélem, most kivonulni már nem fognak.. Az is a "cselekvés parlamentje" volt mindkét oldalról.”
 • 5. florian70 2010. szeptember 13. 18:39
  „1. hozzászólás zoolii 2010.09.13. 15:43

  Így van!!"

  amely másoknak hosszú éveken keresztül nem sikerült - hangsúlyozta." Persze mert torpedóztátok azokat.”
 • 4. zoolii 2010. szeptember 13. 16:19
  „Pl. megsegítették a devizahiteleseket. Ezért fizetek a választások óta kb. 15 ezerrel többet havonta...”
 • 3. Kudara 2010. szeptember 13. 16:05
  „Ma hallottam az egyik rádióban, mint hír (szó szerint idézem): "Ma elkezdi a kormány a munkát!"
  Hát bazz, akkor eddig mit csináltak??!!”
 • 2. deszkás 2010. szeptember 13. 16:02
  „Mi az amit megdöntöttek persze jó irányba?”
 • 1. zoolii 2010. szeptember 13. 15:43
  „Tényleg másképp működik: minden napra egy gyilkosság, rekordon a frank és a benzin, a fél gazdasági világ rajtunk röhög, elvtelen tisztogatás, és saját káderek beültetése a fontosabb (és a kevésbé fontos) pozíciókba, átgondolatlan kapkodva összetákolt törvények, és mindent fidesz ellenőrzés alá vonni (alkotmány, média, stb.). Szép volt fiúk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Politikusi bérplafont vezetne be a Jobbik

A Jobbik az országgyűlési képviselőkre is kiterjesztené a közszférában bevezetett bérplafont. Tovább olvasom