Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Orbán: ezzel a kormánnyal legfeljebb tönkre lehet menni

A jelenlegi magyar kormánnyal nem jutunk sehova, legfeljebb tönkre lehet menni - jelentette ki a nyilatkozatában Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.
A politikus szerint a legfontosabb most, hogy új kormánya legyen Magyarországnak. Ezzel jó eséllyel fel lehetne oldani azt a különbséget is, hogy jelenleg más feltételekkel kap eurót egy olyan bank, amely az eurózónán belüli államban van, mint egy olyan, amely azon kívül.

A legfontosabb, hogy meg kell szabadulni a mostani kormánytól, amíg ez nem történik meg, semmilyen előrelépés nem várható semmilyen fontos ügyben - jelentette ki Orbán Viktor. Minél hamarabb egy világos felhatalmazással rendelkező, tárgyalóképes kormányra van szüksége Magyarországnak a jelenlegi, "ideiglenes MSZP kormány" helyett. "Ez mindennek az alfája és ómegája" - hangsúlyozta. Orbán Viktor szerint mindenki látja, hogy ezzel a kormánnyal nem jutunk sehova, "legfeljebb tönkre lehet vele menni".

A pártelnök azt is hangsúlyozta, hogy a jelenlegi kormánnyal már nincs értelme komoly kérdésekről tárgyalni, egy tárgyalóképes vezetésre van szüksége Magyarországnak egy új kormányprogrammal. A jelenlegi programot ugyanis kifejezetten munkahely- és növekedésellenesnek nevezte, ami az adónövelésre épül. Ehelyett meglátása szerint egy másik program kell, ami a mostani munkahelyeket megvédi, újakat hoz létre és adót csökkent.

Orbán Viktor a jelenlegi kormány tagjait "milliárdos spekulánsoknak" nevezte, akik "elszívják a magyar gazdaság életerejét". Leszögezte, hogy nem tekinti őket sem üzletembereknek, sem pedig vállalkozóknak, mert a magyarok többsége rosszul jár az ő üzleteiken "legyen szó libáról, legyen szó offshore cégekről". Megfogalmazása szerint a bizalom helyreállításának a kulcsa, az ilyen embereket kívül látni a kormányon, minél hamarabb, annál jobb. A pártelnök szerint "ha holnap reggel eltűnnének, már az is késő lenne". Mint mondta, arra biztatja a magyar embereket, hogy nemtetszésüket minden alkalommal fejezzék ki.

Orbán Viktor a Független Hírügynökségnek megismételte, hogy el kell érni, hogy a magyar bankok ugyanolyan feltételekkel és ugyanolyan fedezetért cserébe kapjanak eurót, mint az eurózónán belül lévő államok bankjai. Ma ugyanis ha például az OTP fedezetként bead egy papírt az Európai Központi Banknak és eurót kér, az nem fogadja el. Míg ha egy német bank teszi ugyanazt, akkor azt elfogadja.

Nem az eurózónába való bejutásról, hanem konkrétan az euróhoz való hozzájutásról van szó - szögezte le a pártelnök.

Orbán Viktor szerint meg kell szüntetni az eurózónán belüli és kívüli bankok között azt a különbséget, ami jelenleg a közös európai pénzhez való hozzáféréskor tapasztalható. Ehhez pedig a legfontosabb, hogy új kormányra van szükség - ismételte meg.

Olvasóink írták

 • 16. Gazficko 2009. május 02. 10:45
  „Április 30-án 18.30-kor kezdődő Tényekben bejátszották azt a nagy hóhányót, amint éppen Varsóból osztotta az észt. Szerinte ha hatalomra jutnak akkor a Bajnai kormány intézkedéseit visszavonják.

  Jót röhögtem ezen. Hitel feltételeket hogy vonná vissza amikor azokat az IMF-től vannak.

  Sajnálatos módon ilyen és ehhez hasonló balfácánok akarják vezetni az országot( függetlenül attól,hogy jobb- vagy baloldali a kormány)”
 • 15. flexsnake 2009. május 01. 22:44
  „14. itt a cáfolat: Orbán már megmutatta hogy nem tud a hatalommal mit kezdeni. Tessék visszanézni azt az időt amikor lopták az országot. Csak úgy tűntek el a lóvék. Különgép meg családi befektetések... Na ilyen ember csak ne ossza az észt.”
 • 14. Power 2009. május 01. 21:19
  „Orbán Viktor kijelentésének cáfolatát várom, de úgy látszik hiába. A hét vezér közül melyikre gondoltál? :)”
 • 13. smalltown 2009. május 01. 18:37
  „power
  en hol is frocsogtem?? Ideztem a Vezered! Ot kerd, hogy erveljen, s ne nyaladzon tovabb, ez a beragadt lemeze eleg gyatra, bar szo se rola komaljak a nepek a virsli melle.”
 • 12. Power 2009. május 01. 11:56
  „Jönnek az újabbnál újabb hitelek. A hitelezők tartják el Magyarországot és nem mi a munkánkkkal.
  Még a dédunokáink sem nyögik ki, amit az MSZP-SZDSZ koalíció a nyakunkba zúdított.”
 • 11. achilleus 2009. május 01. 11:26
  „10. hozzászólás aranka2 2009.05.01. 11:22
  Kár is elrontani politikusokkal a napot. Jó munkát kívánok, a munka ünnepén. ;-)”
 • 10. aranka2 2009. május 01. 11:22
  „Achilleus, most minden mellékérzés nélkül tetszik, (és mélységesen felháborít) Seres Mária-idézeted. Csak az a baj, hogy ennek a háromszázhatvanvalahány lókötőnek a fele addig marad ott, amíg akar.
  Sajnos nincs időm átballagni a ligetbe, permetezek, füvet nyírok ebben a gyönyörű időben. (Ja, és hétfő reggelig még Orbánt sem küldöm Gyurcsány után.)”
 • 9. achilleus 2009. május 01. 10:36
  „7. hozzászólás aranka2 2009.05.01. 09:53
  Ugorjunk ki inkább a ligetbe, azután majd élménybeszámolunk. ;-) Tényleg szép időnk van.”
 • 8. achilleus 2009. május 01. 10:21
  „Üdvözletem aranka2, jó a belépőd, ezen a szép május elsejei napon ;-)
  De inkább egy pártfüggetlen személyiség, Seres Mária parlamenti beszámolóját linkelem ide be, kicsit hosszú, de nagyon tanulságos (végig idézet):

  "Vannak napok, amiket be sem kell jelölni a naptáramban, hisz úgysem fogom
  soha elfelejteni. Ilyen lesz április 14.
  Szűk két órát töltöttem a Parlamentben. Tanulságos volt.
  Egyedül mentem - egyedül képviseltem 605 ezer embert.
  Először vettem részt parlamenti ülésen.
  A díszpáholyban biztosítottak helyet nekem, mint a népszavazás
  kezdeményezőjének. Ez a páholy közvetlenül a képviselői széksorok mögött van, tehát közelről szemlélhettem és hallhattam a "nívós" képviselői munkát, és
  ízelítőt kaptam az ülés közbeni - elnézést a szóért de nem találok jobbat
  helyette - primitív szóbeli és egyéb megnyilvánulásokból is.

  Az első döbbenetet az ülésterem zaja okozta. Alig hallottam mit mond a
  szónok. A képviselők beszélgettek, telefonáltak, ki-be járkáltak, újságot olvastak. Felnevettek egy-egy nyelvbotláson, felhördültek egy-egy "bevállalós" mondaton. Így viselkedik a politikai "elit"?! Úgy éreztem magam mint egy sportmérkőzésen: van két
  csapat, két ellenfél - de a szurkolókat már nem a játék szépsége érdekli,
  hanem egymás hergelése. A saját csapatnak elnézik a botladozását is, de az ellenfél nem tud olyan bravúrt végrehajtani, amire ne acsarkodással vagy gúnnyal reagálnának.

  Abban a zűrzavarban figyelni sem lehet. Ha szavazásra kerül sor először
  csengetnek, hogy mindenki bejöjjön a folyosóról, a büféből. Következik a gomb-nyomás. Tisztelet a kivételnek, de a többségnek fogalma sem lehet miről is van szó, ám a frakció-vezér elkiáltja magát hogy IGEN vagy NEM és akkor azt a gombot nyomják. Ezt
  hívják úgy, hogy frakciófegyelem - no meg persze demokráciának is.
  Szégyen! Nincs odafigyelés, egyéni vélemény, saját lelkiismereti döntés, netán a választók érdekének szem előtt tartása vagy bármilyen mérlegelési szempont.
  És így a szavazási eredményt mutató tábla sem okoz senkinek meglepetést.

  Azt sejtettem, hogy nem leszek túl népszerű a 386 képviselő körében. Miért
  is lennék? Viszont 605 ezer ember - mit ember: választó! - véleményét azért mégis csak illene tiszteletben tartani éppen nekik, mint bennünket képviselőknek.
  Hogy engem Gyurcsány-bérencnek nevezzenek és azt mondják, bravó, így kell
  kilopni 4 milliárdot az ország zsebéből, azt nem személyeskedésnek tekintettem, hanem a sok százezer emberrel szembeni ostoba tiszteletlenségnek.
  Az, hogy rám megvető pillantásokat tesznek, gúnyosan elhúzzák a szájukat
  vagy a hátam mögött cinikus és gusztustalan megjegyzéseket tesznek az sem érdekelt, de hogy egy képviselő ebből az egész népszavazásból csak annyit szűrjön le, hogy, idézem: Az kéne hogy ingyen dolgozzunk, mi!? - ez már kiverte nálam a biztosítékot.
  Nem, nem kell ingyen dolgozni. Csak dolgozni. De amit láttam, azt ennek
  semmiképpen nem lehet nevezni.

  Akadtak olyan képviselők is, akik gratuláltak. Pontosan négyen, és őszintének tűntek. Ki is fejtették, minek köszönhetem az elismerésüket. A parlamenti hangvételről is egyezett a
  véleményünk: ez a stílus immár totális kudarc. Amikor arra sem hajlandóak, hogy meghallgassák a másik véleményét,hisz már a mondandója első pillanatában tudják, hogy le fogják szavazni, csak azért mert ő mondja, akkor elvárható hogy ő majd figyelemmel
  lesz a másik álláspontjára?
  Úgy gondolom, naivitás lenne azt képzelni, hogy ezek a pártok valaha is megtalálják a közös hangot (szerintem nem is keresik). De azt is, hogy képesek lennének bármit is megoldani...

  A népszavazásról végül határozatot hoztak. Előtte egyetlen frakcióvezető sem élt a megszólalás lehetőségével.
  Fel sem merült az EP választással együtt történő lebonyolítás, pedig ígérték, hogy a frakciók egyeztetnek.
  Minden frakció vezére az IGEN szót kiáltotta, így azt a gombot nyomták. A képviselők tehát népszavazást"akarnak" a saját költségtérítésükről. Hárman tartózkodtak.
  És már megvan az is, mennyibe kerüljön a procedúra: maximum 3,9 milliárdba.

  Közben odakint zajlott a civilnek egyáltalán nem nevezhető tüntetés.
  Furcsa volt látni, ahogy a képviselők a parlamenti folyosón sétálva kipillantottak a térre: ugyan mi zajlik odakint. Feszültségnek, bizonytalanságnak nyomát sem lehetett érezni.
  Védve voltak. Az egész teret lezárta a rendőri kordon, csak a térbe torkolló utcákon gyülekezhettek az emberek.

  Amikor kiléptem a Parlamentből szónokok mikrofonba kiáltott szavainak
  foszlányát fújta a szél. Érteni semmit nem lehetett belőle. A tömeg hangja meg el sem jutott az Ország Házáig.
  Furcsa érzés volt lépkedi a kiürített téren. Egyik oldalon a szigorúan védett "elit", a kordonon túl pedig az elégedetlen felhergelt tömeg. Én meg ott sétáltam közöttük, középen, egyedül. Kicsit elméláztam ezen a szimbolikus helyzeten, de hirtelen kaptam egy kijózanító jégesőt a nyakamba.

  És végül innen üzenném az előttem helyet foglaló képviselőknek, hogy nem
  attól leszek boldog, ha hozzák a villamosjegyüket elszámolni, hanem ha nem kell majd nekik több jegyet váltani.

  Legalábbis a Kossuth térre nem."”
 • 7. aranka2 2009. május 01. 09:53
  „Orbán a leghitványabb szaralak a magyar politikában (pedig sok van belőlük, minden oldalon). Parlamenti képviselő, ahol okos, előremutató felszólalásaival kellene előbbre vinnie az országot, megmagyarázva, hogy a kormány mit tesz rosszul (nagyon sok mindent!), és ehelyett mit kellene tennie. Ehelyett kivonul, kordont bont, az utcán pattog és egyetlen érve van:
  - Mongyon le!
  Az ilyen alakoknak normális országban legfeljebb tízfős tábora van.
  Orbán takarodj!”
 • 6. Hm 2009. május 01. 09:48
  „Tudnám miért kapnak a Fideszesek lovét, ha nem csinálnak semmit csak kivonulnak????????
  Nem kellene nekik is kidolgozott ötletekkel hozzájárulni a fejlődéshez, elég unalmas, hogy csak annyit tudnak, hogy az úgy NEM JÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Én is ilyen munkát akarok ehez még 8 általános se kell csak mindenre NEM-et kell mondani és nem kell tudni, hogy hogyan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Én a fizetésükre is NEM-el szavaznék, miért nem a nép szavaz a miniszterek fizetéséről persze a teljesítményük alapján!!!!!!!!!!!!!!!! Hol a DEMOKRÁCIA??????????????????”
 • 5. Power 2009. április 30. 23:15
  „1-2(3)-4-nek: Tényleg "csak egy rosszindulatú állandóan kritizáló és szánalmas parádé"és fröcsögés amit itt műveltek. Hol vannak az érveitek?”
 • 4. comet 2009. április 30. 22:13
  „Orbán Viktor egy tehetetlen balf.sz, aki a háttérből való vakkantásaival csak idegesít, a magyar politikára nincs hatással. A lakosság nélküle küzd a törvénytelen kormánnyal szemben, a kormány sem foglakozik velük.
  Valójában miért vannak egyáltalán? Hogy majd miután ez a rablóbanda eltűnik akkor átvegyék tőlük a lepusztított országot, ami teljes egészáben az idegen tőke kezében van? Hogy majd onnantól ők közvetítsenek az IMF és a lakosság közözött? Akkor már teljesen mindegy lesz hogy melyik korrupt társaság ül az ország nyakán.
  Orbán is elhúzhatna már. Vegyen példát szélhámos ellenfelétől, azt nevezzen ki valakit maga helyett, mondjuk Deutsch Tomit. Bajnainak méltó ellenfele lenne.”
 • 3. flexsnake 2009. április 30. 21:59
  „Ez a fidesz egy marha. Most azzal jöttek hogy meg kell sürgetni az influenza vakcinát mert jaj! Mindenbe öcsém ami csak történik ők beleszólnak hogy hát azt nem úgy kell.Már látom ahogy a büfében beszólnak a másiknak hogy -De hát elvtárs nem azzal az oldalával kell a késnek a vajjal érintkeznie. Sőt ha a fidesz lenne akkor megmutatnánk hogyan kell a vajat ráküldeni a kenyérre. Mert mi azt is jobban tudjuk. Közben még egy normális ülést nem tudtak végig ülni mert kivonulnak... Hát így nem lesz fidesz. Ez a régen fiatalok csoportjából a szomszédomban alakult fidesszel köszönő viszonyban sincs. Ez csak egy rosszindulatú állandóan kritizáló és szánalmas parádé.”
 • 2. flexsnake 2009. április 30. 21:59
  „Ez a fidesz egy marha. Most azzal jöttek hogy meg kell sürgetni az influenza vakcinát mert jaj! Mindenbe öcsém ami csak történik ők beleszólnak hogy hát azt nem úgy kell.Már látom ahogy a büfében beszólnak a másiknak hogy -De hát elvtárs nem azzal az oldalával kell a késnek a vajjal érintkeznie. Sőt ha a fidesz lenne akkor megmutatnánk hogyan kell a vajat ráküldeni a kenyérre. Mert mi azt is jobban tudjuk. Közben még egy normális ülést nem tudtak végig ülni mert kivonulnak... Hát így nem lesz fidesz. Ez a régen fiatalok csoportjából a szomszédomban alakult fidesszel köszönő viszonyban sincs. Ez csak egy rosszindulatú állandóan kritizáló és szánalmas parádé.”
 • 1. smalltown 2009. április 30. 21:43
  „Ehhez pedig a legfontosabb, hogy új kormányra van szükség - ismételte meg. Ehhez pedig a legfontosabb, hogy új kormányra van szükség - ismételte meg.
  Ehhez pedig a legfontosabb, hogy új kormányra van szükség - ismételte meg.
  Ehhez pedig a legfontosabb, hogy új kormányra van szükség - ismételte meg.
  Ehhez pedig a legfontosabb, hogy új kormányra van szükség - ismételte meg.
  Ehhez pedig a legfontosabb, hogy új kormányra van szükség - ismételte meg.
  Ehhez pedig a legfontosabb, hogy új kormányra van szükség - ismételte meg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonat gázolt halálra egy 10 éves gyereket Budapesten

Tovább olvasom