Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Orbán: jobb, ha nem mondom el a véleményem

A Jobbik nemzeti egységet és a kormányfő fellépését indítványozta a magyar-román meccs ügyében.
Orbán Viktor kormányfő jobbnak látja, ha inkább nem mondja el, mit gondol a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntéséről, amely szerint a magyar válogatott a következő, Románia elleni hazai világbajnoki selejtezőmérkőzését zárt kapuk mögött köteles lejátszani március 22-én - mondta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán az MTI érdeklődésére azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik nemzeti egységet és a miniszterelnök fellépését indítványozta az ügyben.

Havasi Bertalan hozzátette: Orbán Viktor a FIFA hétfői zürichi gáláján még nem értesült a döntésről, hiszen az kedden született, és ő a Magyar Labdarúgó Szövetségtől aznap kapott tájékoztatást a témában.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. qrumpli 2013. január 23. 23:01
  „Vajon 50 év múlva menyire tehető lessz a holokausz túlélők létszáma?”
 • 40. lisa01 2013. január 10. 21:27
  „Már megint megtámadták az országot? Pedig a FIFA gálán néhány kokival, meg sallerrel, bizony rendet teremtett volna. Még az Aranylabdát is elvette volna Messitől, hogy a felcsút valamelyik kiválóságának adhassa. Esetleg szerény nyakláncmedálnak is használhatná, mondjuk egy dunai sétahajókázás közben.”
 • 39. mazsolaszolo 2013. január 10. 18:13
  „Jobb bizony. Ha elmondja, nem győzik - megint - kimosni a PR-osok a maga teremtette fekából. Vele persze kis hazánkat is.”
 • 38. USB 2013. január 10. 14:58
  „http://www.youtube.com/watch?v=xF8c0-t9_IU
  Ők a felelősök mindenért”
 • 37. Lacusch69 2013. január 10. 12:29
  „Ama bizonyos mexikói vb meccs óta nem nézek focit, de úgy megkérdezném, hogy ez nem verte ki nálatok a biztosítékot? Mer a FIFA-nál nem... (igaz, mi nem zsidók vagyunk...)

  <moderálva>

  Úgyhogy lehetne ezen is gondolkodni, ha már a román jóbarátaink írták ki egy meccsen...”
 • 36. queenmargareth1 2013. január 10. 11:56
  „nem hiszem, hogy Izraelt védenénk, egyszerűen tapírság ez az uszítás, gyűlölködés és sportról van szó. Amit mi nem tudunk művelni-ez csak focira értendő:) és mivel nem megy ezzel foglalkoznak a "hazafik".”
 • 35. Koszta 2013. január 10. 11:44
  „Függetlenül attól, hogy Izrael nem az európai kontinensen található, tehát logikailag "érthetetlen" az izraeli csapatok Euro-ligás szereplése - úgy gondolom, hogy aki egyetért a szélsőséges megnyilvánulások büntetésével, az a sport szellem "fair-play" irányvonalát tartja fontosnak és helyes útnak.
  A tisztességes küzdelem egy magasztos szemlélet a pályán és a pálya mellett, mellyel szemben az ellentétes pólus az olyan lealacsonyodás ahol a másik fél rokonait összefüggésbe hozzuk a fajtalankodással avagy más módon alkotunk pejoratív, obszcén és trágár szövegkörnyezetet a másik felet illetően, akár genetikai hovatartozását is belekeverve.
  Mint egykori sportoló büszkén vallom, hogy a sport nem a mocskolódás helye! Hanem valami több, valami más...
  Ahogyan a sport nem lehet a törés - zúzás és romboló tombolás melegágya sem. (futball-huliganizmus)
  A kulturálatlan viselkedés nem nyerhet létjogosultságot semmilyen közegben és összefüggésben.
  Ez össz-emberi érdek. (lenne)
  Minden vitás ügynek és problémának lehet találni adekvát megoldást.
  A sportpályán semmilyen politikai, területi avagy világnézeti vita és sérelem nem fog megoldódni. Ezeket kár is belekeverni, főleg lealacsonyító, trágár formában.
  A nemzetközi szövetségeknek ezért már sokkal korábban el kellett volna kezdeni fellépni az ilyen jelenségekkel szemben.
  Persze ha ez megint "csak most, csak nekünk", azaz csak velünk, magyarokkal szemben lesz így, akkor az erősen kifogásolható, kettős mérce lenne, ahogy ezt már oly sok esetben megtapasztaltuk a "nyugat", az Unio részéről, mint sajátos "kulturelemet" a részükről "csak" ránk alkalmazva...”
 • 34. mivan? 2013. január 10. 09:55
  „Azt mikor valaki az orrotokra koppint néztek mint a lukinyúl..”
 • 33. mivan? 2013. január 10. 09:48
  „Kikérem magamnak, hogy hazámnak nevezed azokat a vadbarmokat akik egy fostalicska focimeccsen másik ország himnusza alatt auswitz-oznak meg ilyenek. Ha valaki ilyet tenne a MI Himnuszunkkal mit csinálnátok, mi? Nem akarom védeni a zsidókat de mi hívtuk ide őket. Ez aztán a vendégszeretet. A másik dolog mi a bajotok pont Izraellel? Mikor kedves vezetőtök végignyalta az összes diktatúra se...ét Azerbajdzsántól Szaúd-Arábiáig egy kis pénzért. Mi ?Az jó volt.”
 • 32. deszkás 2013. január 10. 09:37
  „" nemzetellenes surmó? Az jó nemzeties viselkedés ha odamegyünk a lezárt stadionhoz-mint uszítotok- és bekiabálunk a stadionba? De miért is nemzetellenes? Mert a felcsúti mondta? Nekem pl jobb is hogy nem mondja egyrészt mert megvan az én véleményem másrészt nem vagyok kíváncsi az ő véleményére. Itt jegyzem meg mi lett volna ha lepkegyűjtés lett volna a hobbija Orbán Viktornak? Akkor ma mindenki lepkehálóval futkosna? Szép.”
 • 31. anyahajókabinajtóhajtogató 2013. január 10. 08:52
  „Ennyi rosszindulatú, nemzetellenes surmót.Izraelt véditek a hazátokkal szemben? Ez is csak nálunk történhet meg.”
 • 30. kvendi 2013. január 10. 07:32
  „Ha a FIFA visszatáncolna a saját ítéletétől - és mellesleg az elnöke(Sepp Blatter) hétfői beszédében is már célzott a rasszizmus elleni keményebb fellépést sürgetve - ..., akkor ez a primitív , bunkó csőcseléknek felhívás lenne most már a "keringőre"..., egy következő mérkőzésen pl....!
  Nem fog a FIFA visszatáncolni, akkor segget csinálnának Sepp Blatter szájából..., a bunkó csőcselék csak a "kard lappból ért"...!”
 • 29. alfa258 2013. január 10. 06:36
  „Jobb ha orbaan nem is szool, ugy is csak hulyeseeget tud mondani, aminek az orszaag a kaarvallotja. A foci eerdekli, de a diaakok nem! A milliaardos stadionok eepiteeseere van eszuk, a magyar foci annyit er, mint orbaan....Orb”
 • 28. X_Y 2013. január 10. 04:03
  „Majd Orban<moderálva> kioszt egy két kokit meg sallert a FIFA-nak is.. Aztán maximum a magyar válogatott elmegy zsebhokizni pár évre :)”
 • 27. Logaritmus 2013. január 09. 23:41
  „Az egész pénzrohasztó magyar korrupt "profi" focira lakatot tennék.”
 • 26. nyomdasz63 2013. január 09. 22:52
  „Nem irigylem a románokat...fognak ők még ezért a döntésért jóvátétel~kárpótlást fizetni!”
 • 25. foxxx 2013. január 09. 22:19
  „A címből ítélve: "a nagy vezetőnk" két tűz közé került....”
 • 24. papika56 2013. január 09. 21:32
  „Azért NEM találkozott a magyar diákokkal..holott meg volt az időpont...inkább a foci érdekelte jobban, Zürih be ment. Neki a foci mindennél fontosabb, milliárdokat öl bele a felcsúti akadémiába ! meg a sportba !
  Éhező--fázó emberek milliói NEM érdekli orbánt !Jobb lenne mindenkinek--ha fő állású focista lenne ,nem a Parlamentben nyúzná a népet !”
 • 23. bodnar.gabben 2013. január 09. 21:11
  „Már megint szegény izrael :( Mi van velünk? Jó látom, hogy itt is mindenki védi a kiválasztott népet! Remélem saját hazájuknak is megvédésére is ennyi időt szentelnek!+ gondolnak azért a meggyilkolt palesztin kis gyerekekre is!”
 • 22. tella 2013. január 09. 21:09
  „Kitünő döntés ! Bravó FIFA igy tovább :-) Mgyar o.- ot is üres pályára küldi az EU oszt´ jónapot. :-):-):-)”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az alapjogok védelme volt terítéken az ellenzéki egyeztetésen

A résztvevők egyetértettek, hogy az emberi méltóság kiemelt védelmet kapjon. Tovább olvasom