Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Orbán: Köntörfalazás nélkül kell beszélnünk a jövőről

Budapest - Negyven perces évértékelő beszédet mondott a Millenárison Orbán Viktor miniszterelnök. Beszédében szólt az országra váró évekről, a ránk váró nehézségekről és feladatokról. Idézte Rejtő Jenőt, Grosics Gyulát és Edisont is.

15:50 „Az is a küldetésünk, hogy csak a holnapra, hanem a holnaputánra is készüljünk. (...) A megújulás küldetés. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!" – zárta beszédét Orbán Viktor.

15:47 „Múlhatatlanul szükséges, hogy mindannyian gondját viselnünk annak, amit ránk bíztak (...) Ezért mindenkire szükségünk van. (...) Nem mondhatunk le a fiataljainkról sem."

15:45 „Kiharcoltuk magunknak a történelmi lehetőséget. (...) 20 zavaros átmeneti év után kiharcoltuk, hogy Magyarországot a saját elképzeléseink szerint újjászervezzük. (...) Elengedhetetlen a megújulás lélekben és értelemben egyaránt. (...) El kell köteleznünk magukat a jó iránt. (...) Magunknak is tartozunk annyival, hogy ne csak a kényelmet tartsuk szem előtt."

15:42 „Kilenc hónappal az összefogás után az ország készen áll a megújulásra. (...) Köszönetet mondok mindenkinek azért, hogy mi, magyarok ismét reménykedve nézhetünk a jövőbe. (...) Magyarország képes lesz biztosítani a boldogulást itthon (...) minden becsületes, dolgozó ember számára."

15:40 „A munkanélküliség nem egy adat, amelyen széttárt karral sajnálkozhatunk. (...) Nagyon jól tudjuk, hogy nem mindenki azért munkanélküli, (...) mert nem kap munkát. (...) Nekünk ennek a problémának mindkét oldalát egyszerre kell megoldanunk. (...) Az állástalanok nagy többsége akar dolgozni. (...) gondoskodni kell éltó módon mindenkiről, aki nem képes munkából megélni, de csak azokról. (..) Nem elég felkelni a betegágyból, ki kell jönni a kórteremből, sőt, el kell hagynia  kórházat."

Orbán Viktor évet értékelt. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI (galéria)

15:37 „Le kell gyűrnünk az államadósságot. (...) Megmentettük a nyugdíjrendszerünket. Ez azonban még nem elég. (...) Magyarországon mindenkinek dolgoznia kell, aki munkaképes (...) a tétlenség meg is öli az embert, a magyart különösen. (...) A tétlenség a legrosszabb tulajdonságainkat hozza elő belőlünk."

15:35 „Nincs más megoldás, mint szembenéznünk a veszéllyel (...) középút nincs (...) ne higgyük, hogy régi jó magyar szokás szerint összehúzhatjuk magunkat (...) ez az út az összeomláshoz vezet. (...) Minden válság és minden veszély egyúttal nagy lehetőség is." Orbán ezután Edisont idézi, aki ezt mondta: „a katasztrófa legnagyobb haszna, hogy minden tévedésünk elégett."

15:32 „Az egész nyugati világot fenyegeti egy óriási lavina, amit válságnak nevezünk. (..) Ki ne féltené a városát, az otthonát, a hazáját? (..) Görögország elhasalt, Írország térdre esett (...) Mi kívül rekedtünk a biztonságot adó övezeten" – mondta Orbán, aki egy svájci frankos példát hoz, amely egy lakótelepi lakásban lakó családot fenyeget.

15:30 „Magyarországnak olyan új alkotmányra van szüksége, amely (...) szilárd és végleges alapot teremt."

15:24 „Akik úgy gondolták, hogy érdemes többet dolgozni (...) azzal szembesültek, hogy az aránytalan adórendszer megbüntette őket."

A politikus idézte Rejtő Jenőt, Grosics Gyulát és Edisont is. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI (galéria)

15:22 Orbán igazából csak három dolgot akar mondani, „a megújulás újjászületés, hogy a megújulás küldetés."

15:21 „A veszély, amelyet Magyarországnak el kell hárítania, továbbra is a legkomolyabb aggodalmakra ad okot", mondja Orbán, aki megjegyzi, nem kezdhetjük a disznóvágást, a disznótoros vacsorával.

15:20 „Ezt most végig fogjuk csinálni. (...) ez a terv csak egy lehetőség, de nem egy lehetőség a sok közül, hanem az utolsó (...), a zuhanás előtti utolsó lehetőség. (...) A hatalmon lévők hátat fordítottak az embereknek (...) és az igazságnak is" – mondja Orbán Viktor.

15:18 Orbán úgy érzi, képesek választ adni a sürgető kérdésekre. „A válasz velősen és szikáran így hangzik: 2010 a változás éve (...) 2011 a változás (...), 2012 az elrugaszkodás (...), 2013 az emelkedés éve lesz. 2014 pedig a gyarapodás éve lesz, amikor megérezzük (...), hogy erőfeszítéseinknek volt értelme" – sorolja a ránk váró éveket Orbán, majd hozzáteszi. Ez nem a szocializmus öt éves terve.

15:16 „Köntörfalazás nélkül kell beszélnünk a jövőről" – folytatja a miniszterelnök, aki szerint a rengeteg Facebook-üzenet csattanós válasz arra, hogy kiveszett belőlünk a politika iránti érdeklődés.

Negyven perces évértékelő beszédet mondott a Millenárison a miniszterelnök. Fotó: Koszticsák Szilárd (galéria)

15:13 A miniszterelnök Rejtővel indít: Fülig Jimmyt idézi. „Nincs időnk várakozni, inkább hálát adunk a jó Istennek, hogy idáig elhozott bennünket" – folytatja Orbán, aki lassan politikai veteránként tekint magára, majd a 85 éves Grosics Gyulának kíván boldog születésnapot. Taps töri meg a beszédét.

15:12 Orbán Viktor miniszterelnök megkezdi beszédét. Köszönti Balog Zoltán, valamint Mádl Ferencet, korábbi államfőt és feleségét.

15:10 Balog Zoltán, a Magyar Polgári Együttműködés elnöke köszönti a résztvevőket a Millenárison.

14:59 Köszöntjük olvasóinkat! Azonnal kezdődik Orbán Viktor miniszterelnök tizenharmadik évértékelő beszéde.

Korábban írtuk

Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője korábban elmondta: Orbán Viktor beszédében sorra veszi majd az elmúlt év legfontosabb eseményeit, értékeli az ország és az emberek helyzetét, valamint "azt az eddig közösen elvégzett munkát, amelynek a célja az, hogy átszervezzük és megújítsuk Magyarországot, hiszen a terveink szerint 2011 Magyarország megújulásának éve lesz".

A beszéd a jövőről is szól majd: Orbán Viktor sorra veszi a kormány, az ország előtt álló kihívásokat, és felhívja a figyelmet azokra a veszélyekre, amelyek a nemzetközi gazdasági kihívásokból, illetve az előző kormányzatok rossz teljesítményéből adódnak - ismertette a szóvivő, közölve: a mostani országértékelőt a kormányfő arra kívánja felhasználni, hogy "Magyarország hangja, vagyis az emberek véleménye jusson kifejeződésre". Az érdeklődők azokat a kérdéseiket, felvetéseiket, amelyeket szeretnék, ha megválaszolna a miniszterelnök, e hét csütörtökétől tehetik fel Orbán Viktor Facebook-oldalán, illetve az orbanviktor@orbanviktor.hu címen. "Legyen ez egy közös miniszterelnöki beszéd" - mondta az említett közösségi portálra felkerült üzenetében a miniszterelnök.

A Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. Orbán Viktor először akkori kormánya első évéről tartott értékelést 1999. február 4-én a Vigadóban, ahol történelmi jelentőségűnek nevezte, hogy Magyarország belép a NATO-ba, és csökkenő államadósságot, egy számjegyű inflációt, gazdasági növekedést jósolt. Orbán Viktor hagyományteremtő beszédében, amelyet a Magyar Televízió egyenes adásban közvetített, bírálta a Horn-kormányt és a Bokros-csomagot. Az ország helyzetéről szóló év eleji beszámolót ahhoz a szokáshoz hasonlította, amikor a szülők az ajtófélfára húzott vonásokkal mérik gyermekük növekedését. Ez a hasonlat a későbbi országértékelőkben is többször előkerült.

A következő évben, 2000-ben hangzott el Orbán Viktor országértékelő beszédeinek egyik legismertebb mondata: a "három szoba, három gyerek, négy kerék", amely szinte szállóigévé vált. Következő, 2001 elején mondott beszédében Orbán Viktor az előző évet a rendszerváltás utáni időszak legsikeresebb esztendejének nevezte, és arról is beszélt, hogy "szeretnénk hétköznapjainkat az örökléthez igazítani".

A választás évében, 2002-ben tartott országértékelésében az előző négy évben elért eredményeket hangsúlyozta a pártelnök. "A levegőbe emelkedett rakétát nem lehet visszaparancsolni a földre. Hasonlóképpen, Magyarországot sem lehet visszafordítani a múltba" - fogalmazott. A választási vereség utáni első országértékelésben, 2003 elején a Fidesz elnöke úgy vélte: a kormánynak rombolási kényszere van, mindenre ráront, ami 1998 és 2002 között jött létre.

A 2004-es beszédet a felújítás alatt álló Vigadó helyett az ELTE lágymányosi kongresszusi központjában mondta el Orbán Viktor. Úgy fogalmazott: a családok zsugorodásának és összetöpörödésének éve volt az előző esztendő, az országban pedig bizonytalanság és szorongás uralkodik. "Ismét kisebbek lettünk" - ez volt az egyik fontos mondata a 2005-ben a Körcsarnokban tartott országértékelésnek, amely új formát kapott, hiszen a beszédet országértékelő beszélgetések előzték meg.

Orbán Viktor korábban vidéki városokban és Budapesten találkozott választópolgárokkal, és nem pulpitusról, hanem minden oldalán székekkel körülvett színpadon beszélt. Az esemény megváltozott koreográfiájaként a rendezvény két házigazdája, Kudlik Júlia és Rákay Philip tett fel kérdéseket. 2006-ban, a választások évében a budapesti Syma csarnokban tartott országértékelőjében Orbán Viktor azt mondta: az elmúlt esztendő a beletörődés éve volt, és csak akkor sikerülhet a következő néhány év, ha újjáélesztjük a magyar szolidaritást, ez a választások tétje, és ez lesz az új kormány feladata is.

A pártelnök 2007 februárjában a Millenárison, az "Egy az ország, egy a zászló" jelszót hirdette meg, valamint a kormánnyal szemben kialakult új többség és egy erős Magyarországért küzdő, minden magyar embert képviselő polgári oldal képét vázolta fel, de arról is beszélt, hogy a terrorfenyegetések és "álmerényletek" mögött szerinte valójában a kormányoldal trükkjei állnak.

A 2008-as országértékelőben a közelgő népszavazás volt a fő téma; a Fidesz elnöke a Syma csarnokban arról beszélt, hogy a népszavazáson az igenek győzelme egy új korszak nyitánya lesz, és március 9-én Magyarország elindulhat a változás útján. Új irány, Magyarország, új irány, magyarok - ezt a jelszót hirdette meg a Fidesz elnöke 2009-es országértékelő beszédében, amelyet a budai Millenárison mondott el. Orbán Viktor nemzedéki összefogásra buzdított, és a józan piacgazdaság korszakát jósolta.

Tavaly februárban, a választások előtt néhány héttel - ismét a Millenárison - Orbán Viktor évértékelő beszédében közölte, hogy ő és pártja készen áll a nemzeti ügyek kormányának vezetésére, amelynek alapját a munka, az otthon, a család, az egészség és a rend értéke jelenti. A legfontosabb nemzeti ügynek a gazdaság talpra állítását nevezte meg. 2010-ben a Facebook közösségi portálra a pártelnök kérésére több száz javaslat érkezett a "rajongóktól" az országértékeléssel kapcsolatban.

Olvasóink írták

396 hozzászólás
 • 396. Csonka László 2011. február 24. 23:08
  „Megjelentek az idei képviselői juttatások és vagyonnyilatkozatok az alábbi helyen:

  http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_lis?p_ckl=39”
 • 395. Csonka László 2011. február 16. 00:15
  „"Németh Zsolt nem találja a kipát" - vidám pillanatok a Parlamentben <moderálva>”
 • 394. Csonka László 2011. február 11. 15:17
  „A cím is találó: "Orbán: Köntörfalazás nélkül kell beszélnünk a jövőről" "Lázár, szállj ki az Audiból, járj tömegközlekedéssel" Ez csak a Lázár, és a többi ??????? Na, itt is jön majd a "csontbrigád" már alakiznak! Szál már felfelé az a narancsos köd !!!!!! Az alkotmányozással még bevisznek bennünket a "sűrűbe" !!!!!!!!”
 • 393. queenmargareth 2011. február 11. 10:46
  „Húúúúúúúúúú, mennyi hozzászólás.
  Csak úgy csendben megkérdem:mikor beszél a másik okos?Állítólag ma valamikor....”
 • 392. Csonka László 2011. február 11. 08:14
  „391. jozko 2011.02.10. 22:13 Általad leírt eszmefuttatásról is szó volt tegnap! Röviden annyit, a szentkorona alkotmány jogfolytonosságát kell visszaállítani, nem ezt a kevert-kutyult weimari tipusú "alkotmányt ????? " feltupírozni! Az előadást, a "Magyarok Nagyasszonya, Világ Győzelmes Királynője Szent Korona Lovagrendje"-nek, nagymestere: lovag Dr. Bakos Batu tartotta. Az est házigazdája: lovag Dr. Bene Gábor volt. (egyébként, Gabi bátyám, az alkotmányjog élharcosa, írásodból ítélve, elfértél volna az "asztal körül" !!!!! ) Kapcsolódó anyag: http://www.szentkoronalovagrend.hu/”
 • 391. jozko 2011. február 10. 22:13
  „390.

  Csonka László:

  Remélem is, hogy hajbakapnak-nem minden választási ciklusban alkotnak új Alkotmányt!
  Jobban tetszett volna, ha a Fidesz többség mellett, de a 2/3 helyett nagyobb számú Jobbikos és uram bocsá´-
  szocialista képviselő alkotta volna a Parlamentet!
  No nem ezekre a Vizsgálati Osztály elől a mentelmi jog mögé bemenekült szoci , levitézlett pártfunkcionáriusokra gondolok,hanem olyan, a "nép" közül jött szocialistákra, akikben tényleg van szociális felelősség, átérzik a választóik gondjait és képviselik is azokat!

  Az LMP helyett pedig el tudtam volna képzelni nagyobb számú független, pártoknak és szponzoroknak el nem kötlezett független képviselőt!

  Mindezek olyan konstruktív ellensúlyt képezhettek volna a Fidesz ellenében, akikkkel egy kis számbeli fölénnyel rendelkező Fidesz jól tudott volna kormányozni, átgondolt, felelősségteljes törvényalkotás folyhatott volna!

  Ez a 2/3 többséggel járó felelősség és a megszerzéséhez feltehetően elfogadott támogatók iránti elkötelezettség
  feltételezésem szerint túlságosan is megbénítja a Miniszterelnököt és a parlamenti munkát, a kormányzást!

  Bízom abban , hogy az új Alkotmányt nem símán a 2/3-os szavazógép, hanem az ügy komolyságához illő és szükséges konszenzus fogja véleges formába önteni!

  Szeretném , ha tényleg így lenne-a választók nem kellően átgondolt döntést hoztak, ezt a pozícióba került politikusok felelős gondolkodással korrigálhatják!
  Ha nem így tesznek-hatalmas, akár történelmi felelősséget/felelőtlenséget/ vesznek a vállukra!
  Isten óvja Magyarországot!”
 • 390. Csonka László 2011. február 10. 21:28
  „389. jozko 2011.02.10. 17:46 Alkotmányozás érdekes téma lesz, majd az országházban, lehet egypárszor "hajbakapnak" a honatyák-anyák !!!!!!!!!”
 • 389. jozko 2011. február 10. 17:46
  „Kedves Csonka László!
  Nem vagyunk ellennségek.
  Nem egyformán éljük meg a magyarságunkat-de magyarok vagyunk, és ez összeköt!
  Adjon az Isten jobb napokat, szebb jövőt-mindannyiunknak!”
 • 388. Csonka László 2011. február 10. 09:17
  „387. jozko 2011.02.10. 00:35 "jozko" Úr! Ahogy a misén, Miatyánk után, köszöntsük egymást a békesség jelével! "jozko" polgártársam, jobbomat nyújtom, úgymint Jobbik-os, is! Köszönöm a jókívánságodat !!!!!!! Kár, hogy nem érsz rá !!!!!!!!!! Közvetlen beszélgetés lesz, (a szent koronákról) lent a pincében, Frank Sanyi, a helyet biztosítja !!!!!! 17.00 Ma.”
 • 387. jozko 2011. február 10. 00:35
  „Köszönöm a meghívást

  Nálam a munka naponta leginább estefelé szaporodik meg, az ügyfeleim zöme akkor ér rá.
  Sok hasznát nem látom, de legalább hasznomat veszik.
  Így aztán ez az "előadás" /is/ kimarad...

  Egyébként én Halászcsárdába -és általában étterembe, ha nagyritkán elviszem a feleségemt-
  étkezni, szórakozni járok!
  Régen kinőttem már az ilyen "munkaebédekből"...
  Rossz néven is venném, ha valaki ilyesmivel rabolná a drága pihenőidőmet.

  Ti azért csak érezzétek jól magatokat!
  Kellemes időtöltést kívánok!”
 • 386. Csonka László 2011. február 09. 19:17
  „385. jozko 2011.02.09. 08:19 Üdvözletem! "jozko" Úr! "Életrajzából" úgy olvasom, hasonló "cipőben járunk" A "levezetésével" nagyrészben egyet is értek! A zászlóval kapcsolatban, anno, meghaltak érte! Mai életszemléletből hiányzik a tisztelete! "rigmus" -ról, 2050.-re, jóslatod ?????? "aki múltját nem becsüli, jövőjét nem érdemli!" Várlak szeretettel, a holnapi előadásra! A családfádról, tiszteletem az őseidnek! Sajnos én őseimből, csak 1.jött vissza Don kanyarból! Támadás ????? véleménycsere !!!!!!!”
 • 385. jozko 2011. február 09. 08:19
  „Csonka úr!

  Korábban feltett kérdésedre adós maradtam a válasszaL:

  42 év munkával eltöltött idő után bizony már kihullajtottam a csikófogaimat!
  Nem talpig zászlódíszben, de huzamosabb ideig szolgáltam a hazámat!
  Mintegy 20 éve a "magam ura" vagyok, ami azt jelenti, hogy magamnak kellett munkahelyet létesítenem, fenntartani, működtetni!
  Bevételem akkor van, ha naponta megdolgozom érte.

  Segély nincs, nem is volt soha-és ne is legyen rá szükség.
  "Nettó" befizető voltam és vagyok az állam felé...
  Ember legyen a talpán, aki nekem handabandázni próbál!
  Veszítettem már az életben, sokszor és sokat!
  Mindig sikerült talpra állnom.

  Az, hogy a Fidesz most talpra állítja-e az országot-nekem személy szerint nem sokat oszt vagy szoroz.
  De van négy fiam-és unokáim! Nekik-és a tiéiteknek-nem mindegy!
  A választók többsége a mostani kormánypártra szavazott-ez tény.
  És nem számítógépes virtuális játékot játszunk, amiben "eladunk" egy élete-ha éppenséggel nagyot hibáztunk-de majd a következőben jobban figyelünk, a program lehetővé teszi...
  Itt minden emberöltőt ki kell használni-akár hiszel a feltámadásban, akár nem!
  És mostanában rendesen folyt a pocsékolás!

  A zászlós tüntetések nagyobbik része magamutogatás- szerintem.
  Egyébként a törvényes magyar zászló: piros-fehér-zöld, egyenlő széles, vízszintes sávokkal.
  Nagyon szigorú törvényi előírásai vannak a használatának!
  A "kiscímeres" zászló: jelkép, sokkal lazább használati lehetőséggel-ezért bújnak sokan mögéje!

  Egyébként-a sértés legkisebb szándéka nélkül, a hozzászólásaid ról egy versike jut eszembe:

  ...rikácsol a kakas
  Csonka régi tornyán...
  /nem idézet-torzó/

  Ha akarod, van itt keményebb rigmus is:

  Hol vagytok, magyarok?
  egy földet bíztak rátok!
  Elvették tőletek-
  másé lett hazátok!

  Szóval csínlján a zászlókkal, az előadásokkal-és általában a nagy dumával....
  Egyébként a legkisebb fiam is tudja, hogy amíg a magyaroknak az 1848-49 es forradalom és szabadságharc többnyire csak történelem, neki /anyai ágon/ egy olyan enmesi család története, amely közvitéztől a honvéd ezredesig adott hősöket és mártírokat a Hazának!
  Kétszer gondolkodjon és egyszer szóljon az, aki nekemtámad.”
 • 384. Csonka László 2011. február 08. 23:48
  „365. deszkás 2011.02.08. 11:17 "deszkás" úr, viccet csinálni a zászlóból, és aki a múltkori "civil" rendezvényen, a "lófaránál" 60-as úr, megkérdezi, "honnan jött a zászlóval" ??????, 1.szem volt, és címeres, (de nem angyalos, mert az is van, "deszkás úr! Mettől volt ez államzászló ????) + kérdés, mikor szavazzák meg a szentkorona alkotmányt, + a címeres államzászlót ????????? Ehhez, nem kell "lexikon"???????!!!!!!!!! Előadás, 10-én a szentkoronáról, 17.00-kor, Roosevelt téri halászcsárdában, mindenkit ("deszkás" urat is) szeretettel várunk !!!!!!!!!!!!”
 • 383. THE 2011. február 08. 21:40
  „Így kell élni: http://hvg.hu/itthon/20110208_lazar_janos_luxusauto”
 • 382. zoltanszabo 2011. február 08. 21:14
  „Sajnos T. 348. Minden szavad IGAZ !!!!
  Gondolom vagyunk egy pár tíz ezren ugyan így !
  Március----Kairó !!!!”
 • 381. succmorgo 2011. február 08. 20:46
  „Bottkabohocz!
  Nem volt szemkilövetés a legutóbbi tüntetésen, de vajon miért? Volt törés-zúzás, kődobálás, harckocsi beindítás? Nem. Ez a különbség ha demokraták demonstrálnak, vagy neonáci vadbarmok vandálkodnak. A gumilövedéket kifejezetten a kődobálás ellen találták ki. Ha úgy érzed ez brutális, gondolj bele hogy egy félkilós kővel teljes erővel 15 méter távolságból fejen vagy testen találnak. Te nagyon kemény lehetsz ha ezt lábon kihordanád...
  Hogy az Orbán évértékelőjéhez is hozzászóljak: bla-bla Hajrá Magyarország! bla-bla Hajrá Magyarok! bla-bla”
 • 380. queenmargareth 2011. február 08. 19:19
  „Sajnálom. Olyan dolgokkal bántott itt meg valaki, hogy le sem írhatom. Egész délután. Igyekszem nem kommentelni és igen, önfejű vagyok, sajnos, de legalább megtalál és elégtételt vehet. Nem félek.Itt én olyan kedves, OKOS, ember kommentjeit olvastam, amiből sokat tanultam. És örülök ennek.Önmagam vagyok és egyáltalán nem mondhatni rám, hogy egy angyal. Ma nagyon kiverte a biztosítékot és nem reagál.
  Saját kommentjeimet küldtem moderálni:)
  Nem vagyok náci! Nem vagyok bérbeíró, de az előbbi, nagyon fájt.Szerencsére már csak két pánikom van:)A többi mellékes betegség a gyógyszerek hatása, fizikai. Így jártam. De nem vagyok megkeseredve.”
 • 379. jozko 2011. február 08. 18:01
  „Queenmargaret:

  Rengeteg személyes jellegű adatot tettél közzé magadról idáig a kommentjeidben-
  most még rátettél egy lapáttal!
  Legjobban azt jegyeztem meg, amikor /vélt?/ pánikbetegségedről beszéltél!
  Ha megengeded /ha nem, végül is már kiadtad magadat/-leírom, milyennek látlak én Téged:

  Maga vagy a megtestesült vitalitás és tevékenység.
  Úgy látom, nagyon kevés diplomáciai képességgel rendelkezel, ráadásul kissé hiszékenynek talállak:
  túl sokat gyötröd magad és vesződsz -néha bizony oktalanul!
  Talán ezért érzed magad pánikbetegnek-de ez inkább csak szorongás, ami feloldható!

  A tökéletesség iránti érzéked tesz igényesebbé az átlagnál-magaddal és másokkal szemben is!
  Tehetségesnek érezlek-de talán sok mindent darabban hagysz /hagytál/.
  Hajlamos vagy előbb megszólalni, mint gondolkodni!
  Sértődékenynek és önfejűnek tűnsz, de szerintem oda kell figyelni a véleményedre-sőt a tanácsaidra is érdemes!
  Sajnos, elég rosszul tálalod őket.

  Tudd: sikerorientált vagy ! Kissé, vagy inkább eléggé! büszke, de intelligens, elszánt -és önfeláldozó!
  Ilyen képességekkel el kell, hogy kerüljön a szegénység!

  Margit! Győzelemre született alkat vagy, de vigyázz: a tehetségedet rossz cél érdekében ugyanúgy képes vagy sikerre vinni, mint a jó ügy érdekében!
  Életedben gyakran fogod kiváltani mások csüggedését-rád nem igazán lesz jellemző a szerelmi bánat-de nem egynek leszel az okozója!
  Nem lakkoztam a dolgot, ilyennek tűnsz-és nem szoktam nagyot tévedni!
  Sokan feleennyivel beérnék-így pánikra semmi komoly okod!
  Olvasd el ezt a pár sortés imerj magadra!

  Részrehajlással senki nem vádolhat!
  Mi rendszerint eltérő véleményen vagyunk a politika álláspontunkat illetően-
  de én tisztelem az ellenfeleimet!”
 • 378. blatth 2011. február 08. 17:06
  „Teljesen igazad van 344. jozko.
  Végig kell menni a megtisztulás útján. Nincs ingyen ebéd, csak korábbi vezetőink hülyítettek minket.”
 • 377. achilleus 2011. február 08. 16:50
  „367. jozko 2011.02.08. 12:11
  Köszönöm válaszod. És nem kell aggódnod sem; azzal a hozzászólásoddal, amelyikhez a megjegyzésem fűztem csaknem mindenben egyetértek.”
396 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos motorosbaleset a XXII. kerületben

Meghalt egy motoros a fővárosban a XXII. kerületi Nagytétényi úton, amikor személyautóval ütközött… Tovább olvasom