Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Orbán már jóváhagyta Becsey Zsolt felmentését

A Magyar Nemzet kormányzati forrásból úgy tudja, Orbán Viktor miniszterelnök már a múlt héten jóváhagyta Becsey Zsolt külgazdasági államtitkár felmentését. A Népszabadság szerint Becsey Zsolt valamilyen más állami feladatot kaphat.
A szakpolitikus menesztését Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kezdeményezte a kormányfőnél; erre már azt megelőzően került sor, hogy a miniszterelnök elkezdte volna a kormányzati munka és a tárcák vezetőinek nyári értékelését.

A Magyar Nemzet szerint újabb kormányzati szereplő felmentésére egyelőre nem lehet számítani, de a parlamenti munka őszi kezdete előtt "egy-két sárga lapot még kioszthat" a miniszterelnök.

A lapnak nyilatkozó kormányzati forrás szerint Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkárral mindenképpen sor kerül egy komoly beszélgetésre, de az ő menesztése nincs napirenden.

Becsey Zsolt esetleges távozásának hírét a Népszabadságnak is kommentálták kormányközeli források. Arra hívták fel a figyelmet, hogy Becsey Zsoltot tavaly tavasszal Orbán Viktor ajánlotta külgazdasági államtitkárnak, így ha Matolcsy György hivatalosan meneszti, bizonyosan számíthat valamilyen állami megbízásra.

Emlékeztettek arra, hogy a kormány számára kiemelten fontos Opel- és Audi-projektek, valamint a szaúdi és arab térség felé történt nyitás mögött is az államtitkár állt.

Olvasóink írták

 • 19. cselac 2011. augusztus 14. 10:48
  „klj_54:Juszt és TGM, mint két értelmes ember? Baloldali politológus barátom szó szerinti véleményét nem idézném TGM-mel kapcsolatban, komoly moderálás lenne belőle :D”
 • 18. igazságkereső 2011. augusztus 13. 21:06
  „Dr.Orbán Viktor miniszterelnök úr jóváhagyhatná most már a "devizahitelek" kapcsán a banki tisztességtelenség megregulázását,a bankok felszólítását arra, hogy fejezzék be a "svájci frank alapú" elnevezéssel általuk kialakított forinthitelek megduplázásának havi törlesztőrészleteinek követelését és az is jó lenne, ha végre mindenki elolvasná a Magyar Nemzet 2011. augusztus11.-i "Nagy átverés volt a frankhitelezés" című esszét (tanulmányt) melyet Dr.Pásztor Pál közgazdász jegyet! Jó lenne az is, ha végre összefogásra lenne képes a magyar nemzet,különösképp a devizahitelesek, kiknek már a házaikat,lakásaikat vitte, viszi el a bank a tisztességtelen uzsora eljárás miatt!! A kormánynak is jó reggelt kívánok, mert őket is jól megvezette a Magyar Bankszövetség tárgyaló delegációja, legalább annyira,mint annak idején a Kósa-Rogán kettőst!!”
 • 17. Lutetia 2011. augusztus 13. 17:53
  „Még attól a néhány megmaradt tehetséges embertől is megszabadulnak. Hát gratulálok.”
 • 16. expro 2011. augusztus 13. 17:43
  „Nagyon nagy hátrány az ma, ha valaki érti a szakmáját.Az államaparátusban erre nincs szükség, csak sunyi gombnyomogatókra csak nézzük meg a mi csongrád megyei képviselöinket.
  2-dolog amiért ma biztossan megválnak valakitöl
  1-
  ért valamihez
  2-van önálló véleménye, és azt el is mondja.”
 • 15. Együgyű 2011. augusztus 13. 13:22
  „Megint megy a polgármesterezés!
  Pedig a következő választások odébb vannak!”
 • 14. deszkás 2011. augusztus 13. 12:51
  „A Hir Tv textjén sokáig két hir volt ,leváltják nem váltják le.”
 • 13. GondaIstván 2011. augusztus 13. 12:36
  „Becsey Zsolt egy csillagos ötös szakember. Nem tudom van-e nála jobb a fideszes csapatban. Épp ezért szerintem egy jó indikátor is egyben. Az a főnök, aki nem kap két kézzel egy ilyen szuper munkaerőért, hanem kirúgja, az magáról állít ki egy igen rossz bizonyítványt.”
 • 12. horvathi 2011. augusztus 13. 11:48
  „Legyen Becsey Zsolt Szeged polgármestere!”
 • 11. palimadar 2011. augusztus 13. 11:18
  „Nem jó hozzáértőnek lenni. Az a mostaniaknak nem tetszik, ha az ilyen el is mondja az álláspontját.”
 • 10. sadap12 2011. augusztus 13. 11:17
  „Becsey az egyik legnormálisabb, legkorrektebb fideszes......”
 • 9. X_Y 2011. augusztus 13. 10:55
  „Orbán Vektor nyaralását (mintegy 16 másodpercre) megszakítva SMS-ben jóváhagyta Becsey felmetését...”
 • 8. klj_54 2011. augusztus 13. 10:49
  „Az este Juszt László vallatta Gazsit (T.G.M.) az ATV-ben.
  Érdekes volt hallani két értelmes ember eszmecseréjét a jelen helyzetről.
  Sajnos nem elérhető a videója, pedig megérné leszedni!”
 • 7. TMA 2011. augusztus 13. 10:48
  „Pont ezt a két képviselőt sikerült megtalálnod? Ezek szerint a többiek ,,munkájával" elégedett vagy? ( No Te sem a jobboldal elkötelezettje vagy! )”
 • 6. bakosandras 2011. augusztus 13. 10:22
  „Becsey Zsolt azok közé a politikusok közé tartozik, akik nem itthon, hanem az unióban tanulták ezt a munkát, és ez mindig kiderül azok számára, akik interjút készítenek, vagy csak beszélgetnek vele.
  Sohasem beszél indulatból, higgadtan érvel, és ha egy helyzetet fölvázol, nem csak azokból a tényekből építkezik, amelyek az ő igazát támasztják alá, hanem mindig teljes képet ad, nem hallgat el semmit. Gondol arra, hogy amit mond, azt különböző felkészültségű emberek próbálják majd értelmezni. Segít nekik. Még egy apróság: amikor odakerült, nem azzal kezdte, hogy minden régebbi kollégát kirúgott az ITD Hungary nevű állami szervezettől, ahogy hallom. (Mindezért talán) messziről szürkének, hivatalnoknak tűnik. Biztosan lesz idő, amikor nem a harsány karakter, hanem a csöndes, tisztességes hozzáállás és az alapos szakmai felkészültség fog számítani.”
 • 5. tótkomlósi 2011. augusztus 13. 10:05
  „Én jóváhagyom Orbán Viktor felmentését!”
 • 4. horvathi 2011. augusztus 13. 09:39
  „Becsey Zsoltért nagy kár, mert talán ő a legfelkészültebb államtitkár az NGM-ben!

  Jöjjön haza Szegedre polgármesternek! Messze ő lenne legalalkalmasabb erre a posztra.”
 • 3. maradando 2011. augusztus 13. 09:22
  „"Becsey Zsolt valamilyen más állami feladatot kaphat".
  -Ott alkalmas lesz ?-
  -Nem inkább a "kezdeményező" eltávolitása lenne célravezetőbb ?”
 • 2. Commander-V2 2011. augusztus 13. 09:22
  „Nagy csapás ez de talán a szegedi Fideszbe visszatérve esetleg a közgyűlésben kaphatna helyet, profi szakember, higgadt játékos, simán jobb lenne mint Kohári Nándi aki eddig inkább jobbikos stílusban politizált polgári fideszes helyett, de Haág Zalán is visszaléphet Becsey Zsolt javára, mert többet látni együtt Keresztúrival pacsizni és pénzt osztani, mint a körzetében és a Fideszben dolgozni. Nem rossz srác de a Jobbik behálózhatta politikailag.”
 • 1. Együgyű 2011. augusztus 13. 08:40
  „Orbán már jóváhagyta Becsey Zsolt felmentését
  Teljesen törvényes szabályos minden.
  Így van, ez a nyertesek mindig az tesznek, amit akarnak.
  A történelem is ezt bizonyítja.
  Így tett Hitler, Sztálin, Napóleon, Nagy Sándor is.
  De a mi Orsós Vikink?
  De egyet nem értek?
  A fent meg nevezett személyek mért nem váltották le azokat akik viszonylag jól dolgoznak nekik. Akik meg a szekeret nem vitték előre azokat meg nem.
  Talán a szekeret nem egyenlően itéljük meg, hogy merre menjen?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt a huszadik Balaton Tárlat Almádiban

Megnyílt a huszadik Balaton Tárlat péntek este Balatonalmádiban; a Padlás Galéria kiállításán 70… Tovább olvasom