Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Orbán: már kész a Fidesz programja

A Fidesz programja már kész - jelentette ki Orbán Viktor, az ellenzéki párt elnöke az Echo Tv Napi Aktuális című műsorában hétfőn. Az interjú írásos kivonatát a csatorna a műsor kezdete előtt eljuttatta az MTI-hez.
A pártelnök az írásos összefoglaló szerint közölte: a Fidesz nem számít előre hozott választásokra, de felkészült rá.

Arra a kérdésre, hogyan kell érteni azt a mondatát, miszerint már a baloldalon is hetekben, nem hónapokban mérik az időt, Orbán Viktor kifejtette: a költségvetés egésze azt mutatja, hogy a jelenlegi kormányra és az azt támogató politikai erőkre "rászakadt a tető", a törülközőt, a lényeget tekintve, már bedobták. Mint fogalmazott, nem válságot kezelnek, hanem generálják azt, manipulálják a számokat, az emberek sorsával nem törődnek.

Véleménye szerint a 3,8 százalékos hiánycél csak papíron jöhet ki, úgy, hogy az állami vállalatoknál, a Magyar Nemzeti Banknál, illetve számos más területen felhalmozódó, és csak később jelentkező hiányadatokat elhallgatják. Az ellenzék reálisan 7,5 százalékos hiánnyal számol a költségvetésben - tette hozzá.

A Fidesz elnöke kijelentette: az ellenzéki párt programja már kész, december 12-re pedig a komplett választási lista is elkészül. Egy olyan dölyfös, arisztokratikus nyolc év után azonban, amelyet az ország megélt, az ellenzéknek kétszeresen is szerénynek, szolgálatot hangsúlyozónak kell lennie, ezért mindenfajta stallum, pozíció osztogatása idő előtti - emelte ki Orbán Viktor a televízió összefoglalója szerint.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a Fidesz rossz kompromisszumok nélküli, valóban hatékony kormányzáshoz reméli az emberek minél nagyobb arányú támogatását; e tekintetben szerinte a kétharmad elérése nem lényegtelen, de nem is elsőrendű kérdés.

Az alkotmányról szólva a pártelnök azt mondta: tiszteletben tartja a jelenlegi alaptörvényt, de nem tiszteli. Az alkotmánynak egy ország, egy nemzet lelkületét is tükröznie kell, meg kell mondania, "kik vagyunk mi, merre tartunk, mit gondolunk" - jegyezte meg.

Megerősítette, hogy a Fidesz nyitott a közjogi rendszer akár mélyreható átalakításáról is párbeszédet folytatni, de szükséges látni, hogy a következő években "tüzet kell oltani", cselekedni kell.

Orbán Viktor az MSZP "szélsőséges politikájáról" és annak ellentétpárjáról beszélve nem nevesítette a Jobbikot - írja az összefoglalóban az Echo Tv. Úgy fogalmazott: a jelenleg hatalmon lévők a törvények fölé helyezték magukat, és sértettek törvényt. Ezért az országban vannak, akik agresszív, gyors eszközökkel és a törvényeket megkerülve szeretnének elégtételt venni. A felháborodás és a türelmetlenség részben érthető, de látni kell, hogy sem a törvények fölé, sem azokon kívülre helyezkedve nem lehet előbbre jutni - mondta a Fidesz elnöke.

Olvasóink írták

 • 11. bo 2009. november 10. 09:24
  „"vissza kell menni dolgozni" Ez egy szép gondolat, most már csak az a kérdés, hogy hová, hisz munkahelyek ezrei szűntek meg az elmúlt években oly annyira, hogy az életerőtől duzzadó fiatal szakmunkásoknak sincs hely!”
 • 10. utazó81 2009. november 10. 05:38
  „Jozicsenkó!
  Én is rokkantnyugdíjas vagyok,de ha Te találsz nekem az állapotomnak megfelelő munkát, máris megyek dolgozni.Azért van egy feltételem.Vannak olyan időszakaim mikor még a lakást sem tudom elhgyni akkor Te szállítassz a munkahelyemre oda-vissza.Esetleg ha tudsz Nekem valami itthon végezhető munkát ajánlani hidd el rögtön elfogadom.Gondolom a Te családodban mindenki egészséges, kivánom maradjon is így.Ne gondold,hogy minden rokkantnyugdíjas csaló. Van egy mondás ma Én holnap Te.”
 • 9. Rozsdás 2009. november 09. 22:48
  „" 8. Logaritmus 2009.11.09. 22:12."
  A népesség szenpontjából nagyon fontos kérdés a GYES,valamiként szabályozni kellene, valamelyik szülő munkaviszonyához vagy mitt tudom én de ne legyen diszkriminizácíó a "kisebbségnek" de legyen öszönző a munkából élő gyermekvállalóknak!!!”
 • 8. Logaritmus 2009. november 09. 22:12
  „6. hozzászólás jozicsenko: a segélyből élőket, járulékot nem fizetőket, a 3 évre GYES-be menekülőket éppen a Fidesz védelmezi szociális népszavazással, folyamatos hisztivel. Ezért van most 600.000 akárhány ezer rokkantnyugdíjas.”
 • 7. Logaritmus 2009. november 09. 22:11
  „"arisztokratikus nyolc év után azonban, amelyet az ország megélt, az ellenzéknek kétszeresen is szerénynek, szolgálatot hangsúlyozónak kell lennie"

  Ez az ember hol él évek óta, melyik dimenzióban? Arisztokratikus 8 év? Szerény és szolgálatot hangsúlyozó ellenzék? :D”
 • 6. jozicsenko 2009. november 09. 22:05
  „comet 2009.11.09. 21:29

  az msz(m)p 2002ben 8-9 ezer MRD Ft adóssággal vette át az országot, de 8 év alatt
  a dupláját verte el - testvérek között is a háromszorosára duzzasztotta az államadósságot

  ebből csak úgy lehet kilábalni, ha végre elmondják, hogy a jólét végetért a rokkantaknak, a segélyezetteknek és a 60 évnél fiatalabb nyugdíjasoknak (vagy a dolgozó nyugdíjasoknak)

  nincs tovább, mert nincs miből

  visssza kell menni dolgozni

  ami nekem, dolgozó, adófizető szamárnak jó, mert többen viselnek majd kevesebb terhet

  s a hozzám hasonló 2 millió szamárnak is, aki az elmúlt 8 év minden terhét magán viselte

  - se ne jöjjön egyetlen sértett nyugdíjas se, hogy hát kérem, felépítette az országot, mert az őket képviselő msz(m)p az ő felhatalmazásukkal tett itt mindent tönkre (az országot egyébként a 2 világháború után azok építették fel, akik mára bizony 80 év felett járnak)”
 • 5. comet 2009. november 09. 21:29
  „"a Fidesz nem számít előre hozott választásokra, de felkészült rá."
  - tehát még húznák az időt, de ha netán megbuktatnák valamilyen erők a nemzetpusztító kormányt, vagy az magától összeroskadna, akkor azért korábban is hajlandók kormányozni.
  Orbán Viktor megmérhetné egyszer magát nyugati mércével is, nem csak a szeánszain tapsikoló fan klubjával. Elgondolkodhatna azon, hogy kik is szorították háttérbe és hogyan, meg mennyi időre.
  A hatalom most is ugyanúgy esik majd az ölébe mint a Bokros csomag után lepusztított országban, csak most a pusztítás nagyobb. Törni a fejét nemigen kell majd, hiszen az IMF minden fontos döntést meghoz majd helyette.
  Egy tiszta politikai erő kéne, szennyes nélkül, mert a tolvajokból már elég volt.
  A kicsikből is.”
 • 4. Rozsdás 2009. november 09. 20:55
  „Ennek kiárusitásában pedig minden párt felelős!!

  " 10. § (1) A magyar állam tulajdona nemzeti vagyon."”
 • 3. valoperes_zugugyved 2009. november 09. 20:23
  „ov,ov,inkabb menj el focizni,ahhoz talán értesz. 2szer buktál-mit akarsz még?”
 • 2. szatyi 2009. november 09. 20:21
  „"tiszteletben tartja a jelenlegi alaptörvényt,de nem tiszteli" - Tessék mondani, kedves DM: ezt hogy kell érteni?”
 • 1. Rozsdás 2009. november 09. 20:17
  „Politikai "Mekk" mesterek nincs már mit <moderálva>!!

  "(2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja."

  "3. § (1) A Magyar Köztársaságban a pártok az Alkotmány és az alkotmányos jogszabályok tiszteletben tartása mellett szabadon alakulhatnak és szabadon tevékenykedhetnek."
  "(2) A pártok közreműködnek a népakarat kialakításában és kinyilvánításában."

  "(3) A pártok közhatalmat közvetlenül nem gyakorolhatnak. Ennek megfelelően egyetlen párt sem irányíthat semmiféle állami szervet. A pártok és a közhatalom szétválasztása érdekében törvény határozza meg azokat a tisztségeket, közhivatalokat, amelyeket párt tagja vagy tisztségviselője nem tölthet be.

  4. § A szakszervezetek és más érdekképviseletek védik és képviselik a munkavállalók, a szövetkezeti tagok és a vállalkozók érdekeit."

  Semmi mást ne tegyetek csak az alkotmány paragrafusait tartsátok be!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták a felújított Latinovits játékszínt

Felavatták a hétmillió forint költséggel felújított Latinovits Zoltán Játékszínt hétfőn Veszprémben. Tovább olvasom