Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Orbán: Miniszterelnökcsere a megoldás

Orbán Viktor szerint a magyar gazdaság sokkal jobb állapotban van, mint amilyen hírek szólnak róla. A helyzetet szerinte az súlyosbítja, hogy a jelenlegi politikai vezetés miatt komoly bizalmi válságot szenved el az ország - mondta a Fidesz elnöke.
Orbán Viktor kedd délután arra kérte a Magyar Szocialista Pártot, hogy sürgősen oldják meg a helyzetet, a jelenlegi vezetéssel ugyanis nem tudják megállítani a forint megroppanását és a gazdaság visszaesését. Orbán szerint a forinttal akkor lesz nagy baj, ha nem tudják megoldani a bizalmi válságot, éppen ezért szerinte a forint válságára a miniszterelnökcsere jelent hosszabb távon megoldást.

A Fidesz elnöke úgy látja a devizahitelek most még kezelhetők, éppen ezért azzal hogy a kormány szerdán a ezzel kapocslatos intézkedésekre készül önmaga gerjeszt válsághangulatot. Mint mondta: ha mi gerjesztünk válság hangulatot lesz is válság. Orbán Viktor szerint a problémát az jelenti, hogy az elmúlt időszakban a forintot a kormányzat mesterséges erős állapotban tartotta 230 forint körül és nem hagyták mozogni a reális 250-260 közötti sávban. A forinttal pillanatnyilag nincsen nagyobb baj, akkor lesz baj, ha nem tudjuk bizalmi válságot megoldani - mondta Orbán Viktor a Budapesti Értéktőzsdén tett látogatása után, hozzátéve, hogy a miniszterelnökcsesere a megoldása a forint válságnak.

A Fidesz elnöke szerint a tőzsdéknek nagyságrenddel nagyobb szerepet kellene játszani a válság megoldásában, a megtakarítások ösztönzése a mostani pénzügyi helyzetben a gazdasápolitika egyik legfontosabb célkitűzése kell legyen. Orbán elmondta: a Fidesz támogathatónak tartja azokat a javaslatokat, amely szerint a hosszútávú befektetési számlákra elhelyezett összeget le lehessen írni az adóalapból, és kapjanak állami támogatást azok a cégek, amik a tőzsdére akarnak menni.

Orbán Viktor Európa több más országához hasonlóan egy növekedési program meghirdetését tartja szükségesnek itthon is első lépésként 10 milliárd eurós összegben. A Fidesz elnöke szerint ha jó gazadságpoltitkát folytatnak fenntartható a pénzügyi és a szociális egyensúly is és meg lehet hirdetni adócsökkentési programot. A Fidesz elnöke úgy véli ugyanakkor, hogy a reálgazdaság állapotától fügegtlenül jelenlegi vezetéssel nem lehet kijutni pénzügyi válságból. Ezért arra kérte a szocialistákat: gondoskodjanak arról, hogy cselekvőképes vezető álljon az ország élén.

A Fidesz elnöke aggasztónak tartja azt a hírt, hogy Gyurcsány Ferenc telefonon hívta az orosz elnököt. Nyilván senki nem kívánja Magyarországnak , hogy az pénzügyi válság eredményeképpen Magyarország orosz kézre jusson - mondta a Fidesz elnöke. Még mielőtt a helyzet odáig súlyosbodna, hogy az oroszokon kívül másra nem lehet számítani, meg kell oldani Magyarország bizalmi válságát - tette hozzá.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. cyt 2008. október 22. 20:40
  „"kicsi ember"-nek: 36 éve közalkalmazott vagyok.... No more comment!”
 • 36. kicsi ember 2008. október 22. 15:06
  „cyt-nek

  Azért tudsz ugrálni,mert a fityisz fizet neked.”
 • 35. justicia 2008. október 22. 09:57
  „CYT-nek
  akor te nagyon gazdag lehetsz”
 • 34. cyt 2008. október 22. 09:54
  „"justicia", én MINDIG dolgozom; éjjel, nappal. Oszt közben ide-oda ugrálok is....”
 • 33. justicia 2008. október 22. 09:48
  „orbánt egy ruhafogasra kell felakasztani..amit csinál az néplázítás
  amiért börtön jár... ezt az óriási lukat egy politikus sem képes betömni..CYT te mindenütt ott vagy.. mikor dolgozol ??”
 • 32. 140 2008. október 22. 09:01
  „Cyt, mondj egy "gárdát" amivel előreléphetünk? A Fideszt, az MDF-et és az SZDSZ-t már ismerjük.
  Tehát?????”
 • 31. cyt 2008. október 22. 07:58
  „A hozzászólásokat végigolvasva ... hát elképesztő, mekkora itt a tudatlanság, a begyöpösödöttség, a demagógia, a régi lemezek járatása, a szlogenezés. Számomra valóban elképzelhetetlen, minek és mekkora mértékben kell megrokkantania a magyar társadalmat (és benne a mindennapi életünket) ahhoz, hogy észrevegyük és megértsük, hogy EZZEL A GÁRDÁVAL NEM LEHET MEGÚJULNI ÉS VÁLTOZTATNI. Öngyilkosság az, ami ma a magyarokkal történik....”
 • 30. cyt 2008. október 22. 07:50
  „A mai pillanatban csak azt TUDJUK és LÁTJUK, hogy Gyurcsány Ferenc ALKALMATLAN az ország vezetésére. Az elmúlt évek eseményei azt mutatják, hogy már hosszú idő óta ALKALMATLAN Magyarország vezetésére. Mivel saját maga vezetésre alkalmatlan emberi tulajdonságokkal rendelkezik, ezért Ő maga KÉPTELEN meghozni azt a döntést, hogy lemondjon. Következésképpen a kormányát támogató pártoknak kellene a Parlamentben lemondatni. Ebben pedig az MSZP-nek van a legnagyobb felelőssége, de nem marad ki a felelősség alól az SZDSZ (és ma már az MDF) sem. Egyet határozottan tudok: ma már Gyurcsány Ferenc a "munkakörében tudatosan és akaratlagosan elkövetett, súlyos anyagi hátrányokat okozó, felelőtlen és hűtlen kezelés" alapos gyanújával a mai magyar jogrendszer szerint bíróság elé is állítható, valamint büntethető. Ugyanez érvényes az összes támogatójára is. Nagyon várom a pllanatot, amikor ez a per megkezdődik. Éveken keresztül ugyanis ilyen viselkedéssel NEM LEHET BÜNTETLENÜL megnyomorítani emberek millióinak életét; különösen akkor nem, ha NAGYON SOKAN azt is elmondják, hogy mi lehetne a jobb és sikeresebb kiút. Ennek kipróbálását azonban az egész Gyurcsány-maffia mereven elutasítja.

  Azt meg csak zárójelben jegyzem meg, hogy a FIDESZ és a jobboldal soha nem azt akarta, hogy Orbán Viktor legyen a miniszterelnök, hanem azt akarta, hogy legyenek ÚJ VÁLASZTÁSOK, és legyen ismét legitim vezetése az országnak. A szoclib tábor az egyetlen, amelyik ezt arra az értelmezésre fordítja le, hogy itt Orbán Viktort akarja a polgári oldal miniszterelnöknek. Messze van az még....! Előbb új választások kellenek!! ÉRTHETŐ!!!???”
 • 29. Tapmancs 2008. október 22. 07:42
  „Fideszesek! Vegyétek már észre hogy a Fidesz nem alternatívája az MSZP-nek. Ugyanolyan baloldali párt, csak próbálja magát jobboldaliként eladni. Rogán elvtárs még több zsidót akar betelepíteni Bp belvárosába Izraelből, tovább nyalni a világot válságba taszítók s*ggét. Ez lenne e helyes megoldás, ami a magyar nép érdekét szolgálja? Nem hiszem.”
 • 28. maszat1 2008. október 22. 07:18
  „Mondjon le mindkettő! 100 fő körülire kellene csökkenteni a parlament létszámát.És ne lehessen egy embernek 3-4 munkája.A válságot így lehet a legjobban és leggyorsabban megoldani.Milliárdok maradnának az államkasszában.Miért mindig mi szorítsuk a nadrágszíjat,most már jó lenne ha ők is szorítanának a sajátjukon.Szerintük a jelenlegi minimálbérből még lehet szorítani?”
 • 27. tora 2008. október 22. 07:14
  „Kisguci! Az lenne alkalmatlan, aki alatt az első 3-ban voltunk az EU-tagjelöltek közt vagy az, aki alatt eu-tagként az utolsóban? 9000 milliárd adósságot növelt a böszme balliba kormány az utóbbi 6 esztendőben.Nem irigyel a nyugat meg a pannon puma, hanem röhög rajtunk, tót, oláh, cigány mind!Takarodj, diló, Ferkó!”
 • 26. kisguci 2008. október 22. 07:03
  „24-es! Mit gondolsz Viktor honnan lopott?
  Nem vagy te vak?
  Viktorra szeretné cserélni Ferit! - de azt hiszem 2010-ben ismét elbukik mert alkalmatlan a megoldásokra.”
 • 25. maci52 2008. október 22. 06:40
  „Vörös Csepel vezesd a harcot!Vegyétek elő a piros könyveteket,élnek még a titkár elvtik.”
 • 24. LukSzusz 2008. október 22. 06:37
  „Ennél nagyobb nyomor,kizsákmányolás már nem lehet,mert mindent elloptatok szemét komcsik.Hajrá Viktor,söpörd ki ezeket a rablókat,veled vagyunk.”
 • 23. bla-bla 2008. október 22. 06:29
  „Viktorka nyála csorog a hatalomért.
  Mentsen meg tőle az összes szent!!!!
  Ha hatalomhoz jut, még nagyobb nyomor és diktatúra lesz az országban!”
 • 22. Monnyon Le mindenki csak Orbán ne! 2008. október 22. 01:11
  „Ezt a lemezt és fazont mikor cserélik már le?”
 • 21. Transporter 2008. október 22. 00:31
  „Kormányváltás? Ússzanak a milliárdok ismét? Kampányolás, Audi flottacsere, laptopok és még a fene tudja miegymás.”
 • 20. Ez az igazi tragédia: 2008. október 21. 23:26
  „A sok alföldi paraszt pedig műveletlensége miatt beveszi az előttem szóló gyűlölködéseket...”
 • 19. Orbán mint kormányfő - vicces! :) 2008. október 21. 23:26
  „Komikus, hogy Orbicsek Viktor szerint minden bajra az a megoldás, ha lemond a kormányfő. Kicsit olyan lett, mint Torgyán.”
 • 18. efje 2008. október 21. 23:20
  „A sok baba kozt elveszik a gyerek. A sok hozzaszolas kozott meg az igazsag. Amig valamirol szo van, addig masrol nincs. A lenyegrol.
  Hogy lehet ugy alkalmazni valakit hogy a fizetese ketszereset is le kell gombolni az allamnak. Ez a Bokros csomag resze 15 eve. MEDDIG??? Ezt a terhet nem birjak el a vallalkozok. Kulfoldon is igy van? Persze hogy nem. Angliaban pl. 25% a bruttodbol es ENNYI! Igy lehet ott 300000ft-ot keresni ugyanazzal mint magyarorszagon 100-at. Benzin, kenyer, tej ugyanannyiba kerul. EBRESZTO EMBEREK!!!”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újratemették Janus Pannoniust

Újratemették Janus Pannonius földi maradványait. A Pécsi Egyházmegye 26. püspökét a pécsi… Tovább olvasom