Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Orbán: nem veszítünk el egyetlen forintot sem

A kormányő ezt a kohéziós pénzekkel kapcsolatban nyilatkozta Békés Megyei Hírlapnak.
A kohéziós pénzekkel kapcsolatban mindenkit megnyugtatok, Magyarország nem veszít el egyetlen forintot sem, és azért van ő ott, hogy ez ne következzen be - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Békés Megyei Hírlapnak adott interjújában.

A megyei napilap szombati számában megjelent interjúban a miniszterelnök egyebek közt arról beszélt, hogy elsőbbséget kell adni a közútfejlesztési programoknak, amíg ugyanis egy térség nehezen megközelíthető, addig a fejlődése is lassúbb marad.

Arra a kérdésre, hogy mit tud biztatásképpen mondani a bajban lévő, forráshiánnyal küzdő települési önkormányzatoknak, a kormányfő úgy felelt: tavaly év végén "kifacsartak" a költségvetésből harmincmilliárd forintot, hogy a legnehezebb helyzetben lévő önkormányzatokon segítsenek, és ezt megteszik idén is.

A külföldi munkavállaláson gondolkodó egészségügyi dolgozóknak azt üzente, hogy csodát ugyan nem tud ígérni, de miként tavaly a háziorvosok helyzetén próbált javítani a kormány, idén az ápolók és a többi orvos lesznek soron. A kormány a napokban tárgyalt arról, hogy a béremelésre előteremtett pénzt milyen arányban osszák meg köztük, de a jól keresők kevesebbet, a rosszul keresők többet kapnak majd. A frissen bevezetett népegészségügyi termékadó teremti meg mindennek a fedezetét - mondta a miniszterelnök.

A 47 ezer forintból való megélhetésről is kérdezte a miniszterelnök véleményét a lap munkatársa. Orbán Viktor azt felelte, hogy a minimálbérből is alig lehet megélni. "A 28 ezer forintos segély helyett most közmunkáért 47 ezer forintot adunk, ami egy jelentős előrelépés, de ezzel nyilván nem elégedhetünk meg" - tette hozzá.

Emlékeztetett, hogy az Orbán-kormány az első ciklusa alatt és most is megemelte a minimálbért, ami napjainkban már majdnem 100 ezer forint. "Mindig is az egyik legfontosabb feladatomnak tartottam, hogy - a munkaadókkal és a munkavállalókkal való egyeztetés alapján - emeljük a béreket - mondta a Békés Megyei Hírlapnak Orbán Viktor.

Olvasóink írták

 • 4. bambinaXX 2012. március 11. 05:05
  „biztos?
  egyébként én jónak tartom, hogy 28 ezres segély helyett 47-ért közmunkát végezzen vki. már, ha van közmunka.. (Van? ) Egyre nagyobb a réteg ugyanis, aki segílyen van és feketén dolgozik, vagy bűnözésből tartja fenn magát. A közmunka ezt ugye megnehezíti, hisz nem lehet egyszerre 2 helyen..”
 • 3. CID 2012. március 10. 17:55
  „Ez zakkant........”
 • 2. újratöltve 2012. március 10. 16:31
  „Cipész ismerősöm csizmatalpnak való vastag bőrt keres! Nem tudtok???”
 • 1. Qllancs 2012. március 10. 14:37
  „Minden szava hazugság .
  A kohéziós pénzeket ha adnak elfogadjuk, de követelni, fenyegetőzni ...háááát nagy baromság !
  Közutfejlesztési program, na igen. Mert ez a cég ami építi Magyon on az autópályákat --mindd fidesz közeli haver, mert az EUs pályázati pénzek % át , fideszkasszába fizetik vissza . Mert pl. 2010.ben az állantól kaptak működésre :760 millió ft , és kimutatás szerint költöttek : 1 milliárd 238 millió ft. ?!!
  Eladósodott önkormányzatok megsegítése : a legnagyobb adós település :MINDD fideszes vezetésű !!!!
  Éljenek meg ezek a férgek 47 ezer ft ből.
  NEM KÖZMUNKA kell ---RENDES, termelő 8 órás !!!!jóóó fizetéssel !!
  Nokia - 2500 ember, Tv gyár sammsung -250 ember az utcára ! ???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: a kormány újabb lépést tett a vidék ellehetetlenítése felé

A kormány visszavonta a 2006-os kormányhatározatot egyes, a Nemzeti Földalapba tartozó termőföldek… Tovább olvasom