Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 1°C Még több cikk.

Orbán ragaszkodik a kétszáz tagúnál kisebb parlamenthez

Orbán Viktor ragaszkodik ahhoz, hogy kétszáz főnél kisebb létszámú legyen a parlament - a Fidesz elnöke erről a tv2 Napló című műsorában vasárnap sugárzott riportban beszélt.
A tévéstáb Orbán Viktor felcsúti házában csütörtökön forgatott, amikor a pártelnök mások mellett Lázár Jánost, Hódmezővásárhely polgármesterét látta vendégül a kamerák előtt.

"Ragaszkodom ahhoz, hogy levigyük kétszáz fő alá a parlament létszámát" - jelentette ki Orbán Viktor, megemlítve, hogy pártja a városi és a megyei önkormányzatokban a képviseleti létszámot a felére csökkentené.

"Ez - a parlament létszámának csökkentése - érint mandátumokat, a parlamenti frakciónkban biztosan lesz azért valamilyen mértékű ellenérzés, ha ellenállás nem is. Szeretném tudni, hogy kire számíthatok ebben a dologban" - fordult Lázár Jánoshoz, aki azt mondta, hogy számíthat rá, "határozott az igen".

Orbán Viktor azon kérdésére, hogyha a városi és a megyei önkormányzatokban a képviseleti létszámot a felére csökkentik, az okoz-e kezelhetetlen politikai konfliktust, Lázár János nemmel felelt.

A Fidesz elnöke a beszélgetés során azt is elmondta: közölte pártja képviselő-jelöltjeivel, hogy a következő kormányban nem lesz sem MSZP-s, sem jobbikos. Arra a riporteri kérdésre, hogy szándéka szerint olyan elsöprő győzelmet aratnak, hogy nem lesz szükség koalícióra, Orbán Viktor úgy válaszolt: "hát hogyne".

Szintén a riporternek nyilatkozva azt mondta: a szélsőségekkel szemben józan politizálást vár, illetve azoknak az embereknek a képviseletét is vállalni kell, akik korábban a szocialistákra szavaztak, mert úgy tűnik, hogy elvesztették korábbi pártjukat, és inkább a Fidesz felé fordulnak.

Valahol 17 és 20 százalék között kell beállítanunk az adórendszert, az adóterhelést ahhoz, hogy az emberek úgy érezzék, igazságos, helyes és lehetséges dolog befizetni az adókat - fogalmazott a politikus.

"A következő kormánynak rögtön az elején ki kell mondania: márpedig lakáselárverezés nincs; az emberek feje fölül, akármekkora is az adósságuk, a lakást nem lehet elárverezni" - jelentette ki Orbán Viktor.

A parlamenti pártok évek óta egyetértenek abban, hogy a jelenlegi, 386 tagúnál kisebb létszámú parlamentre lenne szükség, de ennek gyakorlati megvalósításában még nem tudtak megegyezni.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. strangerr 2009. október 13. 15:36
  „Megszólítattam:) Tessék mondani szabad vélemény nyílvánítás van még, vagy csak jövőre tiltják be?
  A személyeskedésről és a sértegetésről nem szólnék, az önmagát minősíti. A lényegi tartalom: az államadósság kamatai tudtommal még több, mint amit írtál évi 1100 milliárd.Dehát jövőre ezt elvarázsolják nem?:) Ha meg nem tudják kezelni, akkor hogyan akarnak kormányozni?:)

  3000 milliárd privatizációs bevételt melyik időszakra mondod? Rengeteg szar állami céget és főleg állami tevékenységet el lehetne még adni... Csak a sleppnek kellenek a zsíros állami állások.

  Az Eu-s támogatások összegét bevallom férfiasan nem tudom, de a nulla eredményt Te sem gondolhatod komolyan. Csak jelenleg és csak útépítések terén az országban 260 km gyorsforgalmi út, 28 db elkerülő út és 300 km főúti burkolat megerősítés van folyamatban, ezek döntő többsége EU támogatásból. Mutass még egy időszakot bármikor.

  Jöhet újra a konzervatív keresztény kocsmai stílus:)”
 • 46. achilleus 2009. október 12. 17:14
  „45. hozzászólás strangerr 2009.10.12. 13:59
  A pannon puma is itt bujkál már valahol. .... (??)
  Az Orbánék majd 10 000 milliárd forintos adósságtöbblet kamatait fogják (velünk) fizettetni (évi 1000 milliárd kb.), eladni már semmit sem lehet, mert a maradék vagyont is elkótyavetyéltétek (legalább 3000 milliárd), miközben nulla eredménnyel felvettetek az EU-tól is kb. 3000 milliárd támogatást. Ezzel dicsekedj strager in the night, igen a sötét éjszakában, ott.”
 • 45. strangerr 2009. október 12. 13:59
  „kissjohn. Csak a szájuk nagy:) A gazdaságpolitikában - egy két nagy hanggal eltörölt dolog mellett - folytatják Bajnaiék politikáját. Más néven bevezetik azokat a dolgokat amt 4 évig megakadályoztak, ha valaki mégis rákérdez, hogy hogyis van ez , akkor ráfogják az elmúlt 8 évre. Jövő nyártól hallhatod a napi szinten a visszamutogatást, a "tudtuk, hogy rossz a helyzet, de azt nem, hogy ennyire" tipusú szövegeket.

  Mivel a válság kitombolja magát és jövőre már a világghazdaság is ujra növekszik, + Bajnaiék megszorításai is kezdenek majd beérni, plusz ujra egy kis osztogatással még növelik is a költségvetési hiányt, szóval ezek együtt pont elég lesz ahhoz hogy beállítsák, mint a Fideszes kormány saját eredményeit.Anno a Bokros csomagnak eredményeit is Ők aratták le.”
 • 44. kissjohn 2009. október 12. 13:37
  „Én személy szerint CSAK ARRA LESZEK KÍVÁNCSI, hogy mit fog tenni a FIDESZ ha megnyeri a választásokat? Tényleg megcsinálják a 200 fős parlamentet vagy csak a szájuk nagy?
  Miért nem lehet most elfogadni a törvényt és már a mostani választásokon csak 200 főre szavazni (MSZP -Bajnai - hajrá!!!) ????? Miért kell még 4 évig 385 képviselőt fizetni?? Vagy jövőre megválasztjuk őket és Viktor elzavarja a "csapat" felét?? Ezt, hogy gondolja? Vagy bejelenti a 200 fős Parlamentet, DE azért a 385 fő végigviszi ezt a "pár" évet...
  Szegediként megkérdezem - mi a fészkes fenének kell Pestre minden kerületbe Önkormányzat??? És miért kell több száz! budapesti önkormányzati képviselő? A Megyei önkormányzatokról nem is beszélve - miért nem lehet 3 megyének mint régiónak egy-egy Önkormányzata? Ja ez több ezer felesleges munkahely - hát igen! Nem is beszélve a sok vízfejű állami cégről...”
 • 43. N.P. 2009. október 12. 13:24
  „valakiiii 2009.10.12. 13:14
  Ez a cikk Orbán Viktorról és a Fidesz leendő terveiről szól!!!!! nem tűnt fel?????”
 • 42. strangerr 2009. október 12. 13:21
  „Attól tartok, hogy akár Fidesz, akár Jobbik, akár a kettő együtt lesz a következő kormány, a szólás- és véleményszabadságnak annyi. Persze nem lesznek látványos politikai perek, csak csendben fognak szép sorban eltünedezni azok akik nem a Vezérnek megfelelően viselkednek (l. APEH vizsgálatok, közmédiák elfoglalása)”
 • 41. valakiiii 2009. október 12. 13:14
  „jajajajaj!!!! Az mszp-t senki nem szidja????? megint a fidesz a rossz??? emberek ébresztő!!!! 8év alatt hová süllyedt ez a z ország???? nem tűnik fel senkinek?”
 • 40. Logaritmus 2009. október 12. 13:08
  „Aki politizal MIND a hatalmat akarja, azert kampanyol, kuzd, agital es ez rendben is van, soha nem ertettem miert kellene ezt titkolni.”
 • 39. jq 2009. október 12. 13:04
  „Hogyan ragaszkodna a hatalomhoz, amikor 7,5 éve volt hatalmon utoljára? Szerintem most épp az MSZP(-SZDSZ) kormány ragaszkodik a hatalomhoz és a húsosfazékhoz, de javítsatok ki, ha nem így van...”
 • 38. bélás 2009. október 12. 12:58
  „200. és mind a 200 fideszes v szimpatizáns.”
 • 37. sauron2 2009. október 12. 12:54
  „Orbán "Csodatévő" Viktor a hatalomhoz ragaszkodik!

  Nem is tudom kik voltak akik leszavaszták a kisebb parlamentet néhány éve!”
 • 36. turulvedo 2009. október 12. 12:53
  „én Lidocainnak adok igazat ;-) /mint mindig/”
 • 35. Logaritmus 2009. október 12. 12:43
  „( Minden juttatás 4 évig befagyasztva)

  Ha nincs ra fedezet, akkor nem is nyugdijakra kell kolteni minden aron.”
 • 34. Csirén 2009. október 12. 12:41
  „Hová lett a hozzászólásom?
  Újra írom, talán megjelenhet.
  Ha két alternatíva közül kell választani ( FIDESZ és JOBBIK), nem kétséges az eredmény.
  A FIDESZ már bizonyított a közalkalmazottak, a családipótlékra jogosultak és a nyugdíjasok körében. Aki akar emlékszik rá, mi minden történt ezekben a körökben. ( Minden juttatás 4 évig befagyasztva)”
 • 33. TUTI 2009. október 12. 11:32
  „Lehiggadt! Tudom, hogy koltőknél gyakran van igy, de két egymást kovető mondatod ellentmond
  egymásnak! Lehet ez volt a cél?”
 • 32. Logaritmus 2009. október 12. 11:32
  „achilleus, miért is kampányolnék a Jobbiknak?! Rendpárti vagyok és szeretem az egyenes beszédet. De ez szerintem minden embernél alapvető dolog, nem?”
 • 31. Lehiggadt 2009. október 12. 11:18
  „Költői kérdésnek szánom:
  A papagájkommandó által - részben jogosan - lejáratott és hiteltelenné tett kormánypártok és az ellenzék csatározásából a nevető harmadik fog kikerülni győztesen?
  Nagy cslódások lesznek itt 2010-ben. Végleg megútálják a választók a szavazógépezetet működtető pártokat!”
 • 30. N.P. 2009. október 12. 11:07
  „achilleus
  Orbán már most hazudik. Megtéveszti a választókat olyan ígéretekkel amiket eszébe sem jut betartani (14 havi nyugdíj, nem lesz kilakoltatás, stb.) ráadásul teszi ezt merő politikai számításból. Semmivel sem jobb mint Gyurcsány.”
 • 29. achilleus 2009. október 12. 10:55
  „26. hozzászólás Logaritmus 2009.10.12. 10:46
  Most a Jobbiknak kampányolsz? Vagy mi van???”
 • 28. lidocain 2009. október 12. 10:54
  „az önbizalom az fontos viktor és neked van is belőle rendesen,de erre már egyszer ráfáztál! komolyabb ellenfél a Jobbik mint gondolnád!
  lehet,hogy fogsz te még koaliciót kötni velük mert nem lesz más választásod,akkor majd az orcádra fagy a mosoly! de lendvainak is! hiába próbálják már most kezdeni a mocskos kampányukat,akinek van egy kis agy a fejében az mögé lát ennek az egész trükközésnek.”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP szerint Kövér feketén látja a világot

Az MSZP szóvivője szerint Kövér László, ahogy szokta, feketén látja a világot; Nyakó István vasárnap… Tovább olvasom