Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Orbán szerint a kormány tehetetlen a korrupcióval szemben

Orbán Viktor szerint a kormány képtelen hatékony lépéseket tenni a korrupció visszaszorítása érdekében. A Fidesz elnöke kedden, nagykövetek előtt beszélt erről.
A kormányszóvivő szerint azonban a kormány, az elmúlt évekhez hasonlóan, továbbra is következetesen és határozottan lép fel a korrupció ellen, és a jogszabályokat is számos ponton alakította át ennek érdekében.

Orbán Viktor szerint a magyarországi befektetések, és így a munkahelyteremtés egyik legfőbb gátja továbbra is a korrupció, az ez ellen foganatosított intézkedéseknek pedig a nyilvánosság teljes bevonásával kell megtörténniük. A Fidesz elnöke szerint a jelenlegi kormány nem tud hatékonyan fellépni a korrupció visszaszorítása érdekében. Orbán Viktor minderről azon a keddi ebéden beszélt, amelyre April Foley, az Egyesült Államok nagykövete hívta meg, és amelyen ott voltak Magyarországon legnagyobb befektetésekkel rendelkező országok nagykövetei is.

A Gyurcsány-kormány eddig is és ezután is következetesen és határozottan lép fel a korrupció ellen - reagált közleményében a kormányszóvivő Orbán Viktor szavaira. Daróczi Dávid szerint a jogszabályokat is átalakították ennek érdekében. A kormányszóvivő utalt arra, hogy a pártfinanszírozásról szóló javaslat kapcsán körvonalazódó ötpárti megegyezést éppen a Fidesz elnöksége rúgta fel.

Daróczi Dávid szerint a Gyurcsány-kormány korrupcióellenes erőfeszítéseit a Transparency International is elismeri, hiszen Magyarország évről-évre jobb helyezést ér el a civil szervezet nemzetközi felméréseiben 163 országot felsoroló 2006-os listáján Magyarország 5,2 ponttal a 41. helyen szerepelt; a legfrissebb, 2007-es felmérésben 5,3 pontot kapott, amivel 180 ország közül a 39-40. helyet érte el.

Olvasóink írták

 • 12. akutyafáját 2008. július 02. 20:21
  „Cuslág !
  Orbán idejében sem volt,így gondoltad? Csak ennek a kormánynak a terméke,ennek kutya kötelessége megoldani.Miért nem mutatta meg az Orbán kormány hogy kell ezt csinálni !Miért szólítja fel, most ezt ?
  Jaj,de butának nézik az embereket !”
 • 11. exe 2008. július 02. 14:56
  „10!
  Valóban!”
 • 10. Cuslág 2008. július 02. 12:03
  „Azért nagy szerencse, hogy az utóbbi 6 évben egyetlen korrupciógyanús eset sem volt!”
 • 9. apim 2008. július 02. 11:03
  „Na látjátok egyesek ezért nevezi a KA -et baloldali lapnak, pedig csak átvett olvasnivalót, nem a M Nemzettől, nem a M Hírlaptól. Ezt nevezik kettős beszédnek, ami OV mondott a s.tájékoztatón. Emlékezzetek. ki nem szavazta meg az orsz.gyülésben a pártfinanszirozási törvényt, a képviselői tiszteletdíjak kifehéritését , meg más hahonló kezdeményezéseket? Hát a fidi meg szatalit pártjai, vazallusai. Mert, hogy lekezeli az ővéit rendben van, de az EMBERekek is, ez már sok. Miért gondolja hogy a külföldieket baleknak nézheti ?”
 • 8. matriné 2008. július 02. 09:18
  „Csak a vakok nem látják, azt hogy ennek az országnak nincs szüksége" lejárató hadműveletre"! Aki nyitott szemmel jár az lát is ebbe az országban, sőt különbséget is tud tenni az ország vezetői alkalmatosságáról.”
 • 7. 49. 2008. július 02. 08:15
  „Nem is Orbán Viktornak hívnák azt az embert, aki egyszer is az ország mellett szónokolna, nem pedig lejárató hadműveletet folytatna, mint ellenzéki vezér.”
 • 6. matriné 2008. július 02. 07:48
  „Csak nem gondolja valaki komolyan,hogy majd saját maguk a korruptak is üldöztetik magukat a hatóságokkal? Ehhez tökös kezdeményezők kellenek, akik összefognak a hatóságokkal! Igaz ahhoz olyan hatóságok is kellenének, akik nem hívei a szennyes takargatásának!”
 • 5. Kolompár Rómeó 2008. július 02. 06:23
  „Egy kutya az össes.”
 • 4. 621 2008. július 02. 06:20
  „Számoljon el inkább az ezüsthajóval, Kaya Ibrahimékkal, az állami gazdaságok privatizációjával, dojcstomika beléptetőrendszerével stb stb meg még tíz másik lopással, aztán kérdezhet Az Ember Aki Sohasem Hazudott !?(csak mikor kinyitotta a száját...).”
 • 3. 4 2008. július 01. 23:07
  „Fidesz, szdsz, Mszp, Mdf- es politika elitt, ÖNÖK SZÁMLÁT FELMUTATNAK A BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁSUK ELLENÉBEN.
  AKKOR HOL IS VAN A KORRUPCIÓ MELEGAGYA? TÁN CSAK NEM A TÖRVÉNYHOZÁS HÁZÁBAN AHOL A JOGALKOTOK ÜLNEK?
  Más szemében a szálkát, de sajátoméban a gerendát sem?”
 • 2. realista 2008. július 01. 22:21
  „Van benne valami,amit mond....
  Nekik se sikerült elkapni Toth-ot,Vargát,Simicskát, a Tokaji szőlőcsaták résztvevőit......
  Biztos tud valamit....”
 • 1. akutyafáját 2008. július 01. 21:36
  „Orbán kormány idején ismeretlen volt a korrupció....ők mindent megtettek,teljesen kiírtották....Akkor most hogy is van ?
  Rossz a memóriájuk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádemelési javaslat a halálos vadászbaleset ügyében

Befejezte a nyomozást a rendőrség a tavaly novemberi, bocskai, halálos vadászbaleset ügyében. Két… Tovább olvasom