Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Orbán: új egyezségekre lesz szükség

Huszadik születésnapját ünnepli a Fidesz vasárnap. A Fidesz elmúlt 20 évének története a lehetetlenre való vállalkozás sikeres története - mondta Orbán Viktor az országos választmány tanácskozásán.
A Fidesz elmúlt 20 évének története a lehetetlenre való vállalkozás sikeres története - mondta Orbán Viktor pártja Országos Választmányának szombati tanácskozásán annak kapcsán is, hogy a Fidesz március 30-án ünnepli születésnapját. A pártelnök szerint a Fidesznek minden előzetes várakozással szemben sikerült összekovácsolnia az új többséget, amelynek egyben tartásához azonban új egyezséget is kell kötni.Orbán szerint ugyanis egy sikeres kormányzáshoz nem elég egy valamivel szemben létrejött új többség, ahhoz stabil megállapodások is kellenek.

A pártelnök a Fidesz Erős Magyarország címet viselő programját megfelelő alapnak tartja, hogy annak mentén egyezségek szülessenek. Mint mondta, ennek a programnak az az alapelve, hogy a versenyképesség nem állhat szemben a szociális biztonsággal. Orbán az egyezségkötés alapjának tekinti, hogy a mindenkori kormányzat pártatlan, feddhetetlen és tisztelhető legyen. A Fidesz elnöke megállapodást tart kívánatosnak a munkából élőkkel, a nyugdíjasokkal, a gyermeküket nevelő nőkkel és a fővárosiakkal is.

Hangsúlyozta a program versenybarát jellegét, amely szerinte ott biztosít nyitott piacot, ahol a versenynek helye van. Nem piacosítaná viszont sem az egészségügyet, sem az oktatást, sem a közbiztonságot. Orbán szerint 88-89-es céljához most áll legközelebb mind a Fidesz, mind pedig Magyarország. Most ugyanis - mint mondta - létrehozható az egységre épülő rendszerváltozás és az új berendezkedést biztosító alkotmányozás lehetősége is. Utalt arra, hogy a rendszerváltás környékén az alkotmányozás alapja a kompromisszum volt és a legközelebb az ország a lényeges alkotmány-módosítás lehetőségéhez 1994-ben volt, amikor az MSZP és az SZDSZ kétharmados többségükkel ezt megtehették volna, de elmulasztották.

Ünnepségek, díjosztás

Szombaton este az egyik budapesti filmszínházban lesz születésnapi fogadás, vasárnap pedig az alakulás helyszínén, a Bibó Kollégiumban gyűlnek össze az ünneplő politikusok. Mindkét helyszínen Kövér László, a párt 1-es számú tagkönyvének tulajdonosa mond beszédet.A Fideszt 20 évvel ezelőtt 37 fiatal, főként egyetemista és főiskolás alapította. A rendszerváltás egyik meghatározó pártja a budapesti Bibó Kollégiumban alakult meg hivatalosan.

Kövér László, aki jelenleg a szervezet Országos Választmányának elnöke és egyben alelnök, szombaton díjakat is oszt. Többen is megkapják az úgynevezett Polgári Magyarországért díjat. Szombaton egyébként napközben tanácskozik a Fidesz Országos Választmánya. A testület elfogadja az Erős Magyarországért programot, amelyet Navracsics Tibor frakcióvezető irányításával dolgoztak ki, és amelyből később választási, illetve kormányprogram is lehet. A választmányon Navracsics Tibor mellett felszólal Orbán Viktor pártelnök is.

Olvasóink írták

 • 14. dadada 2008. március 30. 16:44
  „6. Ezt beszoptad! Most lettek 18 évesek...”
 • 13. todoer 2008. március 30. 12:51
  „maci52
  Azért a Fidesz tagság sem a huszonévesekből áll , az alapítók is középkorunak mondhatók ,a régi elvtársakról ( Pozsgay , Martony , Szűrös ,Járai )nem is beszélve.Nem véletlenül törölték el a 35 éves felső korhatárt.”
 • 12. Fun 2008. március 30. 12:33
  „Happy Birth Day to you!”
 • 11. matriné 2008. március 30. 10:23
  „Van aki még nem tudja? Vannak fizetett bohócok és vannak születettek az élet cirkuszában! Főleg egy banánköztársaságban!”
 • 10. sziszifuszi 2008. március 30. 10:02
  „De,ha ez a maffiózó kifehérítette a vagyonát, miért bántja sok ember szemét a másik legalizált és ellopott vagyona? Mitől különb Orbán Gyurcsánynál? Ez olyan mint a mókus és patkány esete; a mókusnak jobb a marketingje! :-D”
 • 9. Cseter János 2008. március 30. 08:23
  „Ereős Magyarország, akkor lesz, ha a hétköznapi emberek is úgy érzik! Amíg napról napra tengetik életüket és az állandó jogfosztottsággal küzdenek addig csak álmodhastnak a "Jobb" létről!
  Királyok, hercegek jönnek mennek most ezeket etetik a "söjtöri" menűkhoz hasonlókkal! A Nép pedig acsarkodik tovább, miközbenn ismét tátott szájjal hallgatja az újabb nyálveréseket és jóformán semmi sem változik! Valóban kell egy rendszerváltás, mielőbb! Ennélkül mint idáig csak mindíg rosszabb lesz a Magyar Nép zömének!”
 • 8. nickboy 2008. március 29. 23:31
  „Jó volt látni ma a Fideszt.......... ahogy egy felelősége teljes tudatában lévő pártként megjelent és új programjával alternatívát tudott mutatni a civakodó kormánypártokkal szemben.

  Csak így tovább.......... ügyesen!!!!”
 • 7. matriné 2008. március 29. 20:58
  „Nugdíjba mi? No és meg is fizeted nekik a magas jövödeloműk után a nyugdíjat? Nyugi bele, hogy majd verik a nyálukat az EURÓPAI nyugdíj szint miatt mihelyt elmehetnek nyugdíjba! A mai nyugdsíjasoknak meg kiszúrják a szemüket fillérekkel a Eu-s nyugdíjhoz képest! Mert az átlagplgárok nyugdíját lenyúlják!”
 • 6. maci52 2008. március 29. 20:26
  „Az mszp meg az összes szarcsimbókkal együtt kb.70 éves,ideje nyugdíjba vonulni.”
 • 5. kétkedő 2008. március 29. 19:13
  „Őszinte leszek.Engem zavar ez az "új egység" tartalmi része.Merthogy volt régi egység is, azt Kádárék jegyezték.Egy a párt. Később is volt egységbe kovácsolás FIDESZ-Kisgazda-Keresztény egység =FIDESZ.Aztán most alakul az "új egység" ami az én olvasatomban (talán Orbánéban is!) a következő választások eredményeképp a 2/3 -os FIDESZ többség, az "jelentős mértékű alkotmányozás " lehetőségével.Na ez az ami nekem nagyon nem tetszik!Nem tudom miért rója fel Orbán a szocik hibájának, hogy annó a 2/3 birtokában nem alkotmányoztak? Orbán "egyezséget akar kötni. Kivel? Velem nem tud egyezkedni, legfeljebb országgyűlési képviselőmmel, akivel most sem egyezkedik, akkor hogyan egyezkedne 2/3 birtokában? Orbán egyébként sem az egyezkedési készségéről volt híres,ezt még hívei sem állíthatják róla.Ha az alkotmányozást csak 2/3-os többség birtokában, és nem konszenzuson alapulva képzeli el, akkor abból csak diktátum lehet.Orbán erre játszik és meg is teszi. Természetesen tegye meg az új többsége birtokában csak olyan legyen, hogy az új többsége keresztre ne feszítse érte.”
 • 4. Tabornok 2008. március 29. 17:39
  „"lehetetlenre való vállalkozás sikeres története" Így igaz!
  Lehetetlen lebuktatni a szocik és a FIDESZ olajügyekben résztvevő bandáját!
  Gratulálok a politikusoknak és a jogászoknak, akik összefogtak az ország ellen!”
 • 3. Gábor1 2008. március 29. 15:13
  „Nagyobb állami szerepvállalás = nagyobb korrupció.”
 • 2. Eva- 2008. március 29. 12:56
  „Az "Erős mMagyarország" program 96 oldal. A gazdasággal 11-26. oldalig foglalkozik Állami szerepvállalást sürgetve.

  De

  Kompromiisszumkészebb későbbi éveket kívánok--magunknak is!”
 • 1. Balogh Gábor 2008. március 29. 11:52
  „Én még emlékszem arra, hogy fiatal koromban hajkurásztak a rendőrök a virág cukrászda mellett a csíkos autókkal, mert ott voltunk az első még nem is fidesznek nevezett tanácskozáson. Hát azóta nagyot változott a világ. Nem lettem Fidesz tag sem azóta, mert sokmindennel akkor sem és azóta sem értettem egyet. Igaz gazdag sem lettem, de talán megmaradt sokminden, amit azta is szivesen vállalok és EMBER vagyok ma is. Boldog születésnapot a FIDESZ-nek !
  bégé”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: új egészségügyi miniszter kell

A miniszterelnök a szombati országos pártértekezleten kifejtette, az MSZP és ő maga is felelős… Tovább olvasom