Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Orbán Viktor: 1848-49-ből a közös hitet tudjuk megidézni

Az 1848-49-es szabadságharcot azért szeretjük "olyan egyetértéssel", mert meg tudjuk idézni belőle a közös hitet; nincs semmi más történelmünkben, amely ennyire egyértelműen és egyöntetűen része mindannyiunk hagyományainak - mondta Orbán Viktor kedden Székesfehérváron.
A volt miniszterelnök erről "Az ilyen tavasz csak egy volt az életemben" című vándorkiállítást megnyitva beszélt a Szent István Király Múzeumban. A zsúfolásig megtelt kiállítóteremben - a vándorkiállítás utolsó állomásán - magángyűjtők, valamint a Fejér Megyei Levéltár és a múzeum dokumentumai, tárgyai idézték fel a forradalom és szabadságharc országos és helyi eseményeit.

Olvasóink írták

 • 3. lidocain 2009. szeptember 30. 09:18
  „viktor nemsokára bizonyithatsz! dumálni azt tudsz,de mit fogsz majd mondani azoknak akik biznak benned?? egyszerre nem lehet a zsidók seggét nyalni és közben megfelelni a magyar nép elvárásainak is! igérni persze könnyű..”
 • 2. Sziszifusz 2009. szeptember 30. 02:00
  „"Orbánnak gúnyolódni támadt kedve, vagy megemlékezett egy letűnt nép egykori dicsőségéről? Nehéz lenne azt hinni, hogy megmozdult benne a "magyar", mert akkor nem támogatta volna a "Soros (Schwartz)-féle" világkormány népíró, és Magyarországot (de egész Euópát is) teljesen kifosztani szándékozó Lisszaboni szerződést! Nem írták volna alá a Szovjetuniós állapotokat visszahozó Velseni Szerződést 2007. október 18-án! Ja, hogy nem tudják a kedves emberek, miért jelenti a nemzet és az ország halálát a Lisszaboni szerződés? És ha esetleg, mint nálunk szokás, csak akkor háborodnak fel, amikor a hátrányait kezdi "élvezni", veszik észre, hogy a Velseni Szerződés erre a célra létrehozott, tömegoszlatásra szakosodott csendőralakulatait fogja a FIDESZ kormány behívni ellenük?
  Európai Csendőrség francia, holland, olasz, portugál, spanyol és ... román csendőrökből áll. Katonai szervezés jellemzi az alakulatot és nem csak a szokásos tömegoszlató fegyverekkel (gumibot, könnygáz, vízágyú...) vannak felszerelve, hanem éles lőfegyverekkel is! Az Unió elképzelése szerint, polgári zavargások esetében hatékonyabban lehet fellépni a tömeg ellen, ha az oszlató erők idegen tagokból állnak. Ezt már jól tudták és alkalmazták is annak a másik "Unió" idejében, amit Szovjetuniónak neveztek, és amit ugyanazok az immár több mint, két évszázados és világuralomra törekvő bankárdinasztiák hoztak létre a huszadik század elején, mint később az Európai Uniót.
  A "Project Indect", egy Európai Unió által megrendelt és dotált kutatás (már közel három milliárd forintot költött rá az EU csak ebben az évben), amely eredményei alapján elvileg 2013 táján bárki olyan előzetes letartóztatásba kerülhet, aki potenciális veszélyt jelent. Na persze nem a magyar nyugdíjasokra baltával támadó "pozitív diszkriminációs" kisebbségiek vannak a "Project Indect" célpontjában, hanem sokkal inkább azok az európai polgárok, akik nem képesek megemészteni az "új világrendi" kosztot. Ugyanis, a "Project Indetect" célja egy olyan központosított informatikai rendszer kiépítése, amely nonstop szűri az internetes blogokat, fórumokat, levelezéseket és még a személyes számítógépek merevlemezébe is bekukucskál azért, hogy az összegyűjtött (összelopott) adatok alapján azokat a szerencsétleneket detektálja, akik potenciálisan "terrorista" veszélyt jelenthetnek az Európai Unió számára!
  Az elképzelések és a megvalósított jövő "szép"! Az egész rendszert egy nagyon titokzatos "EU Joint Situation Centre" (avagy "SitCen") azaz "EU Egyesített Szituáció Központ" fogja valószínűleg irányítani, amely gyakorlatilag az Európai Unióban szuper NBH-ként lett létrehozva.
  Orbán "úr", a Bilderberg Group trilaterális szárnyának magyarországi jeles képviselőjeként tudja ezt! Tudja, hogy eladták az országot, de előtte Pintérrel, Antall-lal, Boross-sal, Hornnal, Kunczével, Petővel, GYF-el és Bajnaiékkal alaposan, és húsz éve tartó megegyezés szerint módszeresen kifosztották!
  A FIDESZ megkapta a felhatalmazást a hatalom burkolt és egyre nyíltabb birtoklására. A FIDESZ mögött a MOSSAD áll (Likud). Ezzel arányban erősítik a zsidó média nyomását, betelepítési programok egyre nyíltabb propagálását.
  A FIDESZ a vállalkozói körein keresztül férkőzött be (és folyamatosan terjeszkedik) a nemzet oldal szervezeteiben és egyre nagyobb befolyásra tesz szert. Aki nem kerül be az "elit csapatba", az rabszolgává válik a Lisszaboni szerződés szerint, a tagországok legkisebbként adható litván bérrel (fele a hazainak)!
  Orbán a szintén Bilderberg tag Martonyival, Bokrossal, Surányival, Kapolyival stb., már évek óta ássa a sírunkat, de amilyen hülye a magyar, szokásához híven még tapsol is neki!
  Orbán múltat csinál Magyarországból, hogy hamarosan felavathasson egy újabb Múzeumot, ami az "Egykori Magyarország" nevet fogja viselni! Ő és sleppje büszkén koszorúzhatják majd meg a kiirtott magyarság emlékművét, ahogy Gyurcsányék is krokodilkönnyeket hullajtanak az elődeik által meggyilkolt Nagy Imre sírja felett!
  Azt mondja: "Szabadságot adok, miközben rád teszi a bilincset, azt mondja, megbüntetem a vétkeseket, miközben polip módjára nyolc kézzel lop, de bezárni csak téged fognak, aki szólni mer ellene, azt mondja, minden megváltozik, és nem hazudik, mert ő tudja, hogy eladta a népét, még a földet is alóla! IMF és világbanki hitelekkel fosztották ki a világ többi részén is azokat az országokat, ahova betették a lábukat Bilderbergék!
  A magyar politikai elit hűen szolgálta gazdáit! A Lisszaboni szerződés ratifikálásával megkezdődik Magyarország szóvirágokkal, EU-s törvényekkel takargatott eutanáziája! A Bilderberges "álom", az 500 milliós föld összlakosság, valóra válhat, hisz minden EU tagországban van segítőjük, mint nálunk is, ezek...!"”
 • 1. bo 2009. szeptember 29. 20:45
  „Legközelebb magáénak vallja a honfoglalást is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb a halálos baleset, több az ittas vezető Szolnok megyében

A tavalyinál bő harmadával kevesebb halálos baleset történt idén eddig Szolnok megye útjain;… Tovább olvasom