Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Orbán Viktor: A Fidesz felkészült a kormányzársa!

A Fidesz felkészült a választásra és felkészült a kormányzásra - jelentette ki újságírók előtt Orbán Viktor a párt 21. születésnapi rendezvényén vasárnap Budapesten.
A Fidesz elnöke szerint, most arra várnak, hogy az emberek megkapják a lehetőséget a döntésre. A párt most azt tudja tenni, hogy újra és újra kezdeményezi a parlament feloszlatását - fűzte hozzá. Hangsúlyozta: ennek megszavazásához viszont szükség van az SZDSZ szavazataira, a liberális párt ugyanakkor ebben nem partner. Orbán Viktor az előrehozott választások kapcsán, az ő miniszterelnök-jelöltségét firtató kérdést időelőttinek tartotta.

Kutyakomédiának nevezte az elmúlt napok belpolitikai eseményeit Orbán Viktor, a Fidesz 21. születésnapi rendezvényén vasárnap, a budapesti Bibó István szakkollégiumban. Szerinte az ország ma attól szenved, hogy egy baloldali párt és annak - hol kormányon, hol ellenzékben lévő - szövetségese összeroppant a kormányzás súlya alatt és nem tud kormányt adni az országnak. "Kormányozni nem tudnak, választani pedig nem akarnak" - fogalmazott a politikus.

Orbán Viktor úgy látja, Magyarország bajban van és most egy erős kormányra lenne szüksége. Ez azonban pártpolitikai megegyezések eredményeképpen nem jöhet létre, "az a kormány amelyik ilyen MSZP-s, SZDSZ-es levitézlett politikusok megállapodásából szökik majd szárba, szükségképpen gyenge lesz és erőtlen, nem lesz támogatása" - mondta. Akármilyen lesz az összetétele, akárki lesz a feje, nem lesz ott mögötte a magyar közvélemény tekintélyes része, enélkül pedig nem lehet válságot kezelni. A kormányfői posztra felmerült jelöltekkel kapcsolatban Orbán Viktornak az a véleménye "legalábbis azokról, akik hagyják, hogy bohócot csináljanak belőlük, hogy komoly ember ilyen komédiában nem vesz részt és paprikajancsi szerepet nem vállal". Szerinte ez mindenkire igaz, akinek a neve most forog.

A politikus hangsúlyozta, hogy erős kormánya Magyarországnak csak választások után lehet. A Fidesz ezért azt tudja tenni, hogy újra és újra indítványozza a parlament feloszlatását, ehhez azonban szükség van SZDSZ szavazataira. A liberális párt ugyanakkor ezt visszautasítja, így nem is tárgyalnak vele.

Orbán Viktor kijelentette azt is, hogy a Fidesz felkészült a választásra és felkészült a kormányzásra. Most arra várnak, hogy az emberek megkapják a lehetőséget arra, hogy dönthessenek. Szerinte az 1998-ban tapasztalt megosztottsággal ellentétben, ma mindenki változást akar. Egy esetleges kormányösszetétellel kapcsolatban azt mondta, hogy rengeteg szakember áll rendelkezésre. Az azt firtató kérdésre pedig, hogy ő lenne-e a Fidesz miniszterelnök-jelöltje, úgy válaszolt, mindennek rendelt ideje van, de e felvetés megválaszolására még nem jött el az idő.

Olvasóink írták

109 hozzászólás
 • 109. PLATÁN 2009. március 30. 08:10
  „Most már tele van a hócipőm a pofátlanságtól! Mert a szomszédos országokban is, ahol a maradék magyarság még él, és 80 év után is hűen küzd a magyarságáért, választások idején a magyarokkal befolyásolják a közvéleményt, az idegen népektől ez a viselkedés még elfogadhatóbb, de hogy még Magyarországon is a magyarokkal ijesztgetik a fejlős választókat, az már sok!
  Ilyenkor előveszik a Szent Adófizető varázspálcát, és terelik a Fejlős, Szemellenzős Választókat a kívánt irányba!
  Az a kifogás, hogy a határon túliak pénzbe kerülnek? Ők még hozhatnak is a konyhára, nem úgy, mint akik az országot ide juttatták! Mivel eléggé kifejeztétek az utálatotokat, nem kell félni, hogy idesietnek, az Erdélyi magyarok sem rohanták le Magyarországot, mert már jobban élnek, mint a Magyarországiak, csak akkor innen sem oda kívánkozni, mert az már a pofátlanság netovábbja lenne, nem tisztelt Választók!
  Teljetek el a határon túli magyarellenes vezetőitekkel!”
 • 108. Power 2009. március 30. 00:43
  „107! Voltál már munka nélkül? Vállalod "fele pénzért"? Okoska!”
 • 107. cselac 2009. március 30. 00:14
  „Mi az, hogy határon túli "magyar"????? Meg, hogy nem kell???? Szégyelld magad, ha javasolhatom...pártcélokra felhasznált szavazás volt...amit te mondtál az nemzettagadás és hazaárulás.

  Szerencsétlen, legalább gondold meg, mielőtt leírod...”
 • 106. mitudomain 2009. március 30. 00:09
  „Power:
  Olvastam az írásaidat, és ne haragudj meg, de te vagy nem éltél még fidesz kormányzás alatt, vagy olyan helyen voltál ahol olyan szinten teletömték a zsebed, hogy azóta is azt hiányolod.. Csak és kizárólag egy dolgot tudsz szajkózni, azt hogy örülsz hogy leváltották GY. Ferencet, de érdemi/lényeges kérdésere egy normális válasz se jött tőled, egy értelmes mondanivaló sem jött tőled.
  Kiváncsi vagyok, ha megválasztják a sárga pártot, akkor 3 év mulva mit fogsz mondani, amikor nem lesz már munkád mert határontúli "magyar" felepénzért elvállalja a te munkádat.. De hát mindegy. Nektek ez kell, nem azt mondom hogy GY. Ferenc jobb, mert nem jobb.. Az összes minisztert le kellene váltani, nem csak egy pártot. Amugy meg elvileg a nép szava dönt.. Beadsz egy petíciót, összegyüjtesz xxxx aláírást és már meg is van oldva minden.. felviszik OGY-re és kész..
  Amugy azt nem értem, elvileg O. Viktor azt szeretné amit a nép szeretne. Na most ha egyszer már leválasztották öket és egyszer már népszavazáson azt mondták NEM KELL határontúli magyar, akkor miről is beszélünk???
  Nah mind1..”
 • 105. cselac 2009. március 29. 23:24
  „Ha Gordon lesz, akkor a lentiek szívnak, a fenitek kevésbé...amúgy akar valaki fogadni, hogy mi lesz az eredmény?

  Az autómat nem sajnálom, nem nagy érték, azt végül is felboríthatják, a lakás viszonylag nyugis helyen van...hogy én is vonulok-e, még eldöntöm.”
 • 104. Power 2009. március 29. 23:20
  „Nem akarom idézni az általam nem favorizált reklám végén feltett "gyermeteg" kérdést. Nekem is az jut, ami neked.”
 • 103. Sziti 2009. március 29. 23:14
  „Power, te ki vagy?
  Ha lent vagy az jut, ha fent akkor nem biztos.”
 • 102. Power 2009. március 29. 23:00
  „Mert nekünk nem az jut?”
 • 101. Sziti 2009. március 29. 22:50
  „Kedves csutka!
  Megválaszthatnak bárkit, nekünk csak a szívás jut.
  Ő meg vállalja a szidást jó pénzért.”
 • 100. Power 2009. március 29. 22:21
  „A magyar gazdaság a legtörékenyebb az egész Európai Unióban. A kilábaláshoz előrehozott választásokra van szükség. Hazug vezetőkkel nem lehet a gazdaságot felépíteni.
  Amikor az MSZP-SZDSZ koalíció átvette a kormányzást (2002) azóta stagnál a magyar gazdaság.
  2001:
  A központi költségvetés adóssága: 7 719,5 milliárd forint
  Államadósság a GDP százalékában: 51,5%
  2009:
  A központi költségvetés adóssága: 18 860,2 milliárd forint
  Államadósság a GDP százalékában: kb.73%
  Jövő év elején már a GDP 80%-át meghaladja.

  Lehet választani:
  1. Tovább marad a gyenge kormány azokkal a kormánytagokkal (és pártokkal), akik részesei a gazdaság tönkretételének (pl. Bajnai) Eredmény: jön az államcsőd, vagy további eladósodás
  2. Egy előrehozott választással egy erős kormány alakul és elindulnak a valós reformok.Eredmény: közösen, felvállalva a felelősséget, megpróbálunk kitörni a negatív gazdasági spirálból.
  ("Nincs sok választásunk, mert elkúrtuk.")”
 • 99. Mignon 2009. március 29. 22:21
  „Kedves 99. "csutka"!

  Ha a kolbaszbol keriteshez a bajnai-fele borpinceböl
  bor is lesz hozza, akkor igazan

  meggondolando.........”
 • 98. csutka 2009. március 29. 22:01
  „Ha megválasztják a Bajnait sütögetjük a libapecsenyét.
  Akkor kolbászból lesz a kerités.”
 • 97. comet 2009. március 29. 21:46
  „egyenlőre az is nagy eredmény lenne ha bejelentenék már az előre hozott választást, mielőtt teljesen szétesik minden. Aztán onnantól próbálják meggyőzni a lakosságot hogy mi a jobb, jöhet Bokros az SZDSZ és MDF-fel, az MSZP Bajnaival, a Fidesz Orbánnal, meg a Jobbik a jelöltjével, csak valahogy vissza kéne már adni a miniszterelnöki poszt rangját, mert ez a cirkusz nagyon égő és romboló.
  Demokrácia van állítólag, a válsztópolgároknak joguk van befolyásolni sorsukat. Hogy melyik párt mit kínál, meg ki honnan kapja az ukászt, azon lehet akkor vitatkozni.”
 • 96. hazám 2009. március 29. 21:24
  „A Fidesz is Tel-Aviv-ból kapja az ukászokat! Vagy nem?”
 • 95. Mignon 2009. március 29. 21:23
  „Mar tegnap este megmondtam Nektek, valasszatok ENGEM Miniszterelnöknek!
  (1 szavazatot kaptam "gerbera"-tol, egy liba elleneben!)

  A programom:

  1. A hozzaszolasok betiltasa.
  2. A "szelsösegesek" örizetbe vetele.
  3. Kijarasi tilalom 23-05-oraig.
  4. 6-honap mulva uj valasztas.
  5. "Vagyon Ügyi Bizottsag" felallitasa.
  6. A Belvarosi hidon ujra a villamosforgalom inditasa.
  7. Az Oroszlan utcai "halasbolt" ujranyitasa!

  Aki, ennek a programnak nem döl be, maga a hibas!!!!

  Sziasztok”
 • 94. Power 2009. március 29. 21:04
  „Az MSZP frakció már a nyakunkba ültetné a libást!Gyurcsány haverja, Kóka üzlettársa sem különb Gyurcsánynál. Nem esik messze az alma a fájától. Amilyen a magyar gazdaság, olyan a gazdasági miniszter.”
 • 93. Beth 2009. március 29. 20:51
  „Én is felkészültem a kormányzásra!!!

  Kérem engem megválasztani! Majd osztom az észt.. Leszek projektmenedzsere a válságnak... Minél többet leszakítok, annál jobb.”
 • 92. Mignon 2009. március 29. 20:36
  „Kedves "Power", jo ötlet a Youtube!
  Most atmegyek oda, egy ki Aerosmith-et hallgatni!

  Kössz”
 • 91. Power 2009. március 29. 20:16
  „Ennyi várható az SZDSZ-től:

  Horn Gábor:
  "Én nekem is fontos az, higgye el, fontosabb - vagy higgyék el, fontosabb - az, hogy mi lesz az SZDSZ-szel, annál, hogy mi lesz ezzel az országgal. És ezt nagyon őszintén mondom."
  http://www.youtube.com/watch?v=y6LIBoNlQUA

  Fodor Gábor bocsánatából nem kérnek
  http://www.youtube.com/watch?gl=ES&hl=es&v=emDrqhxcJZs

  Fodor ismét hazudott
  "Szeretnénk lerövidíteni a két hetes határidőt, szeretnénk a személyi kérdésben hamarabb dűlőre jutni" - mondta Fodor. Csütörtökig kell jelölt, ha nem sikerül, akkor előrehozott választásokra van szükség Fodor szerint.
  http://www.origo.hu/itthon/20090323-parlament-hetfo-gyurcsany-tavozasa-onfeloszlatas-frakcioulesek.html”
 • 90. Mignon 2009. március 29. 20:10
  „Ne kiabalj!”
109 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap folytatódnak az egyeztetések

Délelőtt ülésezik az SZDSZ ügyvivői testülete és frakciója, délután pedig a szocialisták képviselőcsoportja ül össze újra. Tovább olvasom