Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Orbán Viktor a kínai államtanácsossal találkozott

Budapest – Kína és Magyarország érdekeltek abban, hogy vállalataik sikeresek legyenek egymás országaiban – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök és Taj Ping-kuo kínai államtanácsos pénteken.
Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivőjének az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a megbeszélésen a miniszterelnök üdvözölte, hogy a közelmúltban több kínai cég is magyarországi munkahelyteremtő beruházásról döntött.

A felek egyetértettek abban, hogy a két kormány által létrehozott gazdasági vegyesbizottság jól működik, és a jövőben is jó keretet ad a gazdasági stratégiai együttműködésnek, és kiemelték a kooperáció fontosságát a közlekedésben és az oktatásban is.

Schmitt Pál köztársasági elnök pénteken a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztja a csillaggal kitüntetést adta át az államtanácsosnak. A magyar államfő hivatalában fogadta Taj Ping-kuót, akivel a kitüntetés átadása után megbeszélést is folytatott.

A pekingi kormány egyik legmagasabb rangú külügyi tisztviselőjének tekinthető Taj Ping-kuo csütörtökön Catherine Ashton uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével folytatott tárgyalást Gödöllőn. Az ötórás találkozó után megbeszéléseikről beszámolva azt mondták, egyetértettek az Európai Unió és Kína közötti stratégiai partnerség erősítésében, valamint a kereskedelmi kapcsolatok fejlesztésében, illetve az egymás iránti tisztelet és bizalom mélyítésében.

Olvasóink írták

 • 6. babar 2011. május 13. 22:40
  „szabózoltán valami normálisabb helyről szerezd már ugyan az információidat”
 • 5. mosómasa 2011. május 13. 18:57
  „Ha már a kínaiknál tartunk, remélhetőleg azirányban is kikéri a véleményt, hogy milyen büntetés jár ott azoknak, akik lopnak-csalnak - hazudnak. Azt is jó lenne itt nálunk bevezetni.”
 • 4. gereben 2011. május 13. 18:29
  „bocsánat, diplomata”
 • 3. gereben 2011. május 13. 18:27
  „jéééé, ez a kinai dipkomata még szóbaállt vele, ha már itt járt Gödöllőn más ügyben...”
 • 2. zoltanszabo 2011. május 13. 17:28
  „Kérdezem : Mit tett ez a jó ember,hogy megérdemelte ezt a kitüntetést ??? .."Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztja a csillaggal ? "
  MI EZ ? EZT a szöveget is a NEMZET GOLYOSTOLLA ÍRTA ????”
 • 1. zoltanszabo 2011. május 13. 17:23
  „Nagyon örülünk, hogy a kínaiakkal ilyen jó a kapcsolata ov-nak. kell a jó , olcsó kínai árú, kínai bevándorlók ,lehet honosítani .Megkapják a magyar állampolgárságot--szav.jogot akkor a nemzet több lesz mint 10 millió ember. Ebben az országban ,ha így haladunk MI leszünk kissebbségben!
  Jöjjenek csak ide ,hozzák a pénzt, ide költöztetik a gyáraikat . Jó gazdák,jó főnökök.
  Máshol olvastam :
  Kínában havi .100 órát kell dolgozni. Ott az átlag fizu : 1500.-Ft/ hó. Túlmunka--önkéntes, + pénz NEM ját érte. 2 hét alatt 1 szabadnap jár !
  OV: ezeket akarja itthon is bevezetni !????? De ha ezek ide települnek a törvényeik közzül is vegyünk át min. 1. pl : a halál büntire gondolok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már idén 15 tagúra bővülhet az Alkotmánybíróság

Már az alaptörvény jövő év január elsejei hatályba lépése előtt, a jelenlegi tizenegyről tizenöt… Tovább olvasom