Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Orbán Viktor: a megszorítások ideje lejárt

Orbán Viktor szerint a megszorítások ideje lejárt, a jövő kulcsa a gazdasági növekedés beindítása lehet - írta csütörtöki számában a 24 Óra.
A lap tatabányai látogatásán készített interjút a Fidesz elnökével, aki az építőipart tartotta a magyar gazdaság indítómotorjának, és kijelentette: a szlovákoknak komplexusaik vannak, önigazolási kényszerrel küzdenek; szerinte a következő kormánynak új alapokra kell helyezni a magyar-szlovák kapcsolatokat. Orbán Viktor az áprilisi választások után felálló új kormány legfontosabb feladatának a munkahelyteremtést és a gazdaság élénkítését nevezte a lap kérdésére, kiemelve az építőipar szerepét, a kis- és középvállalkozók bevonását.

Az interjú szerint a Fidesz első embere nevetségesnek tartja a szlovák nyelvtörvényt. Kijelentette: "a szlovákoknak komplexusaik vannak, hiszen az övék egy fiatal állam, amely folyamatos önigazolási kényszerrel küzd. Különösen, hogy egy ezeréves magyar állam szomszédságában kell definiálnia a létezését". Szerinte a következő kormánynak új alapokra kell helyezni a két ország közötti kapcsolatokat. Orbán Viktor kiállt a nyugdíjak értékének megőrzése mellett és megerősítette, hogy a Fidesz megakadályozza a nyugdíjpénztárak privatizációját. A harminc év múlva problémássá váló nyugdíjrendszert növekvő gyermeklétszámot eredményező családtámogatással stabilizálnák.

Az újság beszámolója szerint Orbán Viktor felkérte Tatabánya polgármesterét, Bencsik Jánost, hogy állítson fel otthonteremtéssel és lakáskorszerűsítéssel foglalkozó munkacsoportot. A 24 Óra kérdésére a Fidesz elnöke kiállt Meggyes Tamás esztergomi polgármester és országgyűlési képviselőjelölt mellett. Mint mondta, Meggyes ügyeiről csak annyit tud, amennyit az újságokból olvasott, az ügyek kivizsgáláshoz szükséges állami eszközök a kormány kezében vannak, amíg ezek a vizsgálatok nem tártak fel semmit, kitart Meggyes Tamás mellett, akit jó polgármesternek tart. Orbán Viktor a 24 Órának elmondta, a gazdasági kamarával közösen már felállítottak egy bizottságot, amely egy német mintára épülő szakképzési rendszert dolgoz ki, amellyel orvosolható az a probléma, hogy Magyarországon minden negyedik fiatal munkanélküliként kezdi az életet és szakmához sem jut

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. pinkfloyd60 2010. február 12. 13:38
  „Hello! Magyarországon sajnos a választások már rég arrol szolnak,hogy kire ne!!!!!!!”
 • 34. PLATÁN 2010. február 11. 22:02
  „Taláncsak nem Orbán találta ki a Jobbikot, mert a mostani parlamentből senkire sem szavaznák, mert ezek mind egyszínűek! Orbán leválthatta volna a kormányt, de nem tette, mert a parlament tulajdonképpen mind egypártrendszer! A 25-ös, lidocain már kifejezte, és én is úgy érzem, hogy hihetetlen, mennyire vakok az emberek, főleg az a sok nyugdíjas, akinek nincsenek utódjai, vagy pedig a nyugdíjától kevésbé szereti őket,és 20 éve melléikszelnek!”
 • 33. Agyalapi 2010. február 11. 21:22
  „Aki nem tudná: a Jobbikot nagyon okosan Orbán találta ki, hogy biztosan meglegyen a kétharmadjuk. Ha meglesz, egyesülnek mint a világ proletárjai.”
 • 32. flexsnake 2010. február 11. 20:54
  „20. a jobbik meg fel van oszlatva.

  orbán valamit igazán megszoríthatna... :D”
 • 31. Agyalapi 2010. február 11. 20:28
  „30: oké.”
 • 30. ClarkGriswald 2010. február 11. 20:24
  „29: ja bocs, csak olyan időket élünk, amikor emberek ezt halálosan komolyan gondolják...”
 • 29. Agyalapi 2010. február 11. 20:20
  „Még a lovas szobrot is ellopták a Dugonics térről...
  Különben neked sincs (fanyar) humorérzéked...”
 • 28. ClarkGriswald 2010. február 11. 20:14
  „moderálva”
 • 27. Agyalapi 2010. február 11. 20:11
  „moderálva”
 • 26. ClarkGriswald 2010. február 11. 20:00
  „Szerintem meg a legkártékonyabb az a "munka", amit ellenzékként a fidesz művel 8 éve, hiszen ha csak Szegedet nézzük, 2006-ban elérte az M5 autópálya a szerb határt (a fidesz kormányzása alatt több ezer Forintos útdíjat kellett fizetni Kiskunfélegyházától). Elkezdődött az M43-as autópálya megépítése, nemsokára elkészül. Az Orbán kormány ezt 2015-re tervezte.... Az MSZP kormányzása alatt megépült a Nyugati elkerülő út, felfűzve a bajai utat, a repteret, a dotozsmai utat, a ROLA terminált.

  Az elmúlt 8 évben megoldódott Szeged csatornázási problémája,ez mára 100%-osan kész lett. Ugyenekkor lett modernizálva a városi szeméttelep, és lett bevezetve a szelektív hulladékgyűjtés is városszerte.

  Fejlődik a tömegközlekedés, 25 MILLIÁRD Forintból, amiből elkészült az Anna kúti csomópont, és a Csáky utcai trolitelep. Folyamatban van az 1-es villamosvonal, tavaszra elkészül a most épülő szakasz. Kiépítettés alatt áll a 8-as trolibuszvonal a Kálvin tér és a Klinikák között.
  Ezen felül az oktatásra az elmúlt években 10 MILLIÁRD Forintot fordítottak.
  Készül az élményfürdő.
  Majdnem 20 ezer panellakás jutott be a panelprogramba.
  Szépül a belváros. Szépül a külváros.
  Készül a Mars tér.

  Miről beszélünk? 8 év alatt így tették tönkre az országot? Picit nézzünk körül, és utána írjuk le az MSZP-t.”
 • 25. lidocain 2010. február 11. 17:27
  „kenyér rossz hírem van: jani bácsi rég meghalt csak a kenyér lesz nemsokára megint háromhatvan! csak nem 3.60 hanem 360. ennyit a munkáspártról meg a komcsikról.

  léni mega többi nyugdijas popesz nyaló:

  minden tiszteletem a tisztességben megőszült,egész életet becsülettel végigdolgozó idős embereké DE a fiatalokkal ki szeretne már végre törődni?? pl a gyes összege évek óta semmit nem változott,mi az a 26 ezer ft? semmire nem elég szinte.talán azzal is kellene foglalkozni végre,hogy legyen utánpótlás különben ki fogja kitermelni a nyugdijat meg a segélyt???? és mindig a nyugdijasok szavazzák vissza ezeket a mocskos rablókat és a sok szerencsétlen agyérelmeszesedettnek fel sem tűnik,hogy mennyi mindent elvesznek,vettek tőlük,csak orbán a hibás mindenért meg bárki csak gyurcsány nem meg a sleppje. el sem hiszem,hogy ennyire hogyan lehetnek emberek vakok!
  nyilván,hogy orbán sem varázsló és nem lesz hirtelen kánaán de valaminek történni kell végre mert ezek teljesen kifosztották az országot, a nép nagyrésze szinte nyomorban él,a középosztály majdnem teljesen eltünt,elszegényedett.
  aki ezek után az emesz(em)pére,szdsz-mdf mutásra szavaz az vagy nagyon jól és mindegy neki,hogy mi történik mert tudja finanszirozni a családját vagy mentálisan sérült.”
 • 24. KENYÉR 2010. február 11. 16:49
  „Kedves harcsabajusz ! Miér jó ez nekünk ? A víz ,gáz, áram, külföldi tulajdoba van, vagy multi áruházak éhbérélt dolgoztatják a munkást, a bankokról nem is beszélve, de tudnám még sorolni.ÜDV”
 • 23. harcsabajusz 2010. február 11. 16:23
  „hello!
  22. KENYÉR 2010.02.11. 16:08
  "az MSZP és a FIDESZ multit szolgálja, a MUNKÁSPÁRT meg a népet akarja szolgálni,multit meg elzavarni.´"
  Akkor a Munkáspárt és a JOBBIK ugyanazt mondja: ez tipikus szélsöbalos szöveg. A Jobbik (is) komcsi propagandával nyomul... hehehe...
  Nemhiába, régi igazság, hogy a szélsöségek valahol összetalálkoznak.”
 • 22. KENYÉR 2010. február 11. 16:08
  „karaly ! A kettő nem egy, az MSZP és a FIDESZ multit szolgálja, a MUNKÁSPÁRT meg a népet akarja szolgálni,multit meg elzavarni.”
 • 21. harcsabajusz 2010. február 11. 15:57
  „11. Léni 2010.02.11. 13:22
  12. Léni 2010.02.11. 13:30
  Totál igazad van. Én szivesen látnék magyarország élén egy mérsékelten konzervatív, józan, világos politikai/gazdasági programmal rendelkezö kormányt. Valami hasonlót Merkeléhez. De a FIDESZ nem ez. Sajna. Számomra a FIDESZ most egy populista, baloldali demagógiával illetve nacionalizmussal operáló, veszélyes indulatokkal játszó társaság, akinek sikerült a politikai ellenfelét amortizálni, lejáratni. Ebben mondjuk szerencséje volt, mert a MSZP és a gazdasági világválság is segített nekik. A magyarság ilyen mértékü megosztása (beleértve a határon túliakat is) egyértelmüen az ö bünük.
  Orbán Viktor hihetetlen hatalomvágya elött semmi sem szent. És sajnos bejön neki a taktika, mert ismét ö alakíthat kormányt. A gátlástalanság gyözelme. Ehhez viszont az olcsó populizmusra fogékony hazai választók is kellenek, mert ez az érem másik oldala.
  Na most jól le fognak itt komcsizni, pedig én is szavaztam ám a fideszre. De hát az régen volt...”
 • 20. anonimus65 2010. február 11. 15:48
  „17 csatlakozom!
  A Fidesz lejárt lemez!Szánalmas semmitmondó szófecsérlés!
  Győzzön a Jobbik!”
 • 19. Agyalapi 2010. február 11. 15:37
  „Ahogy Orbánt hallgatom, egyre hülyébbnek érzem magam. Olyan szellemi magasságokba emelkedik, hogy már távcsővel sem lehet követni.”
 • 18. apatfalvifaszagyerek 2010. február 11. 15:10
  „4 % lesz az mszp-utána megszünik . Ennyi volt .”
 • 17. asztenoszsz 2010. február 11. 14:39
  „Hajrá Magyarország, Hajrá magyarok!
  Végre a családok kerüljenek jobb helyzetbe. Elég volt a népnyúzásból, lopásból, hazudozásból!”
 • 16. Agyalapi 2010. február 11. 14:14
  „Orbán Viktor szerint a megszorítások ideje lejárt, a jövő kulcsa a gazdasági növekedés beindítása lehet.
  Csókoltatom.
  Orbán Viktor felkérte Tatabánya polgármesterét, hogy állítson fel otthonteremtéssel és lakáskorszerűsítéssel foglalkozó munkacsoportot.
  Csókoltatom.
  Meggyes ügyeiről csak annyit tud, amennyit az újságokból olvasott...
  Csókoltatom.
  Minél többet beszél, annál jobb.
  Csókoltatom.”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gdanskból érkezik a kazah olaj Magyarországra

Kazahsztánból mostantól Lengyelországon keresztül érkezik a kőolaj Magyarországra és Szlovákiába -… Tovább olvasom